PK-35 NORDIC PRE-SEASON CHAMPION CUP 2016

 

PK-35 T03 järjesti 9.-10.4.2016 Aavalla kansainvälisen kahdeksan joukkueen kaudenalusturnauksen. Tavoitteena oli saada laadukas kattaus joukkueita paikalle mahdollisimman suurella maantieteellisellä otannalla Suomesta ja Ruotsista. Suomesta mukana olivat PK:n lisäksi, ONS (Oulu), Pallokissat (Kuopio), JyPK (Jyväskylä) ja VJS (Vantaa). Ruotsista mukaan saatiin AIK Akademi, Boo FF ja Huddinge IF. Kaikki Tukholman alueelta ja vanhoja tuttuja hekin PK:n aikaisemmilta Ruotsin vierailuilta. Joukkueiden saaminen mukaan oli todella helppoa. Kaikki seitsemän joukkuetta, joille lähetettiin alustava tiedustelu kiinnostuksesta syksyllä -15, vahvistivat saman tien osallistumisensa. Kovatasoiselle tyttöturnaukselle on siis selvästi tilausta, ainakin näin pre-seasonilla.

Joukkueet jaettiin kahteen neljän joukkueen lohkoon. Lohkon kaksi parasta pelasivat sijoista 1-4 ja toiset kaksi sijoista 5-8. PK-35 aloitti pelit lauantaina aamupäivällä Pallokissoja vastaan vakuuttavalla 3-0 voitolla. Seuraava peli oli jo tiukempi ja siinä PK:n oli tyytyminen 2-2 tasuriin Huddingea vastaan. Näin ollen lauantain viimeiseen lohkopeliin ONS:aa vastaan jäi vielä kovat panokset: voitto tai tasapeli tietäisi pelaamista sunnuntaina turnausvoitosta, kun taas tappiolla pelattaisiin sijoista ynnä muut. PK-35 jatkoi tutuksi käynyttä tarkkaa työtään ja tasasi pisteet oululaisten kanssa 1-1. Tällä tuloksella PK oli lohkonsa toinen ja sai välierässä sunnuntaina vastaansa toisen lohkon voittaneen kivikovan AIK:n

PK-35 oli hankkinut henkisen niskalenkin AIK:sta edellisenä syksynä ja se piti myös Aavalla. PK:n aikainen 1-0 maali riitti voittoon AIK:n kovasta pyristelystä huolimatta ja kotijoukkue pääsi hakemaan voittoa kotiturnauksestaan. Toisessa välierässä Huddinge IF nappasi finaalipaikan Boo FF:n nenän edestä varmalla 2-0 voitolla. Pronssit korjasi talteen Boo FF ehkä jo hieman lannistuneen oloiselta AIK:lta 3-2. Finaalissa PK-35 siirtyi kotiyleisön riemuksi 1-0 johtoon. Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt. Isokokoinen ja fyysinen Huddinge jyräsi lopulta vastustamattomasti 2-1 voittoon ohi pahasti loukkaantumisten runteleman kotijoukkueen ja vei PK-35 Nordic Pre-season Champion Cupin voittopystin mukanaan Tukholmaan. PK-35 voi olla kuitenkin tyytyväinen turnauksen antiin. Ainoa suomalainen joukkue neljän parhaan joukossa, viisi kovatasoista peliä juuri oman sarjakauden kynnyksellä. Lisäksi varsinkin puolustuslinjan osalta uudistunut joukkue vastasi kovimpaan mahdolliseen haasteeseen erinomaisella tavalla. Turnauksen kaikki tulokset täältä:

http://pk35.torneopal.fi/

Turnauksen parhaat pelaajat valittiin osallistuvien joukkueiden taustojen toimesta. Pelaajat olivat: Minea Nguyen PK-35, Alexandra Rosengren ja Vendela Dreifaldt Huddinge IF ja Rosa Kafaji AIK.

Järjestävä joukkue PK-35 T03 otti kiitollisena ja tyytyväisenä vastaan vierailevilta joukkueilta saadun osin jopa ylistävän palautteen turnauksen tasosta ja sen onnistuneista järjestelyistä. Urakka oli kova. Järjestelyt aloitettiin jo alkusyksystä 2015, mutta saadun palautteen perusteella, se kannatti. Ehkä palaamme asiaan keväällä 2017...