Menu

Arttu Auranen on Punamusta myös kaudella 2022!

Viime kaudeksi FC Lahdesta PK-35:n riveihin saapunut Arttu Auranen jatkaa Pihlajamäessä myös kaudella 2022! Veikkausliigadebyyttinsä kaudella 2020 tehnyt Auranen pelasi viime kauden Ykkösessä yhteensä 25 ottelua.

– Olen viihtynyt erittäin hyvin täällä PK:ssa ja koen, että viime kausi jätti minulle vielä paljon todistettavaa tälläkin sarjatasolla. Hyvät fiilikset jatkosta.

22-vuotias FC Espoon kasvatti teki edustustason debyyttinsä kasvattajaseurassaan kaudella 2018. Kahden Kakkosen kauden jälkeen Auranen vietti kauden 2020 FC Lahden riveissä. Vastuuta Veikkausliigassa tuli lopulta kolmessa ottelussa, joissa hänet vaihdettiin loppuhetkillä vaihdosta kentälle. Kakkosessa Reippaan paidassa otteluita kertyi 10 kappaletta.

Viime kaudella Auranen avasi avauskokoonpanossa 15 ottelua, ja kymmenen kertaa hän hyppäsi penkiltä kentälle. “Auran” pääpelipaikka on keskikentän keskellä, tosin viime kaudella mies pelasi myös muutamia kertoja laitapakin tontilla.

– Hyvää oli, että sain peliaikaa aika paljon. Silti aika monesti pääsin vasta vaihdosta kentälle, enkä pystynyt omia näytön paikkoja ehkä aivan parhaalla mahdollisella tavalla käyttämään. Luonnollisesti nyt on tavoitteena napata se avauksen paikka ihan toden teolla. 

Auranen on ollut mukana jo syksyn kolmella harjoitusviikolla ja mies pelasi myös täydet minuutit treenviikkojen päätteeksi pelatussa harjoitusottelussa NJS:ää vastaan. 

– Halusin tulla heti mukaan treeneihin, kun nämä aloitettiin. On kiva tulla pitämän myös vähän omaa kuntoa yllä ennen tammikuuta, kun todellinen pre-season käynnistyy. On ollut kiva nähdä uusia naamoja treeneissä ja vähän sitä, miten joukkue tässä rakentuu. 

Arttu on nuori ja nälkäinen pelaaja

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi näkee Aurasella olevan vielä runsaasti lunastamatonta potentiaalia Ykkösen tasolle.

– Arttu on nuori ja nälkäinen pelaaja, joka tekee kovasti töitä ottaakseen seuraavan stepin urallaan ja siinä myös häntä pyrimme auttamaan. Hän tuli FC Lahden liigaorganisaatiosta viime kaudeksi ja Arttu saikin vastuuta viime kaudella jo +1000 minuutin verran. Tiettyä kulmikkuutta pyritään hiomaan talven ja tulevan vuoden aikana siihen kuntoon, että kunnollinen läpimurto myös Ykkösen tasolla on Artulla mahdollinen.

– Artun roolitusta pyritään kohdentamaan hieman viime kautta paremmin. Pyrkimys on kasvattaa hänestä vedenkestävä Ykkösen eliittipelaaja ja sitä kautta myös mahdollinen steppi astetta ylemmäs on realistinen. Pelaajatyyppinä Arttu on joukkueen käytännössä kovakuntoisin pelaaja, jolla riittää kapasiteetti pysyä kiinni kovemmassakin intensiteetissä pidempään kuin suurimmalla osalla tässä sarjassa. Vahva juoksuvoima näkyy muun muassa transitiopelaamisessa hyvällä tavalla. Pyrimme silti tuomaan hänen pelaamiseensa myös tiettyä rauhallisuutta vastapainoksi.

 

Punamustat kausikortit ovat myynnissä Tiketissä! Varmista paikkasi Pihliksen Wembleyllä ensi kesäksi alkaen 69,- (kampanjahinta, vuoden loppuun asti)!

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Yassin Adam
Jonathan Muzinga
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen
Romy Nevalainen
Arttu Auranen

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap