Menu

”Bobi” on Punamusta myös kaudella 2024!

PK-35 on solminut kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen vikkeläkinttuisen laituri Yassin Adamin kanssa. 

Jo 5. kautensa PK:ssa aloittava Adam sai ensimmäisessä JIPPO-karsintaottelussa täyteen jo 100:n virallisen ottelun määrän Punamustassa paidassa. Ei tuota merkkipaalua olisi voinut komeammin juhlia viikkoa myöhemmin, kun iskeä Ykkösliigapaikan varmistanut voittomaali Joensuun viileässä syyspäivässä.

– Oikeastaan koko JIPPO-pelistä ei ole näin reilut pari viikkoa myöhemmin enää mitään muuta mielessä, kun se mun tekemä maali. Se oli tosi tunteellinen matsi, siinä oli kaikenlaista. Maaliin olin tosi tyytyväinen ja olin siitä ylpeä. Kauden aikana en ollut tyytyväinen, kun en tehnyt maaleja, mutta kun tein sen ratkaisevan maalin, niin kaikki ne ajatukset haihtuivat. Se oli sama asia vaikka olisin tehnyt 20 maalia kauden aikana, mutta tuon maalin tekeminen riitti minulle. Se oli sanoinkuvaamattoman hieno hetki, Adam kertoi.

POHU:ssa jalkapallon aloittanut Adam pelasi jo juniorivuosinaan PK:ssa muutaman vuoden ajan. Lähempänä aikuisuutta “Bobi” pelasi Hongassa, ja Honka Akatemian paidassa tuli myös ensimmäiset miesten ottelut Adamin tilille. Ennen PK:hon saapumista tuulennopea laituri edusti KäPaa kahden kauden ajan. PK-paidassa Adam on noussut kannattajien suosioon viihdyttävällä pelityylillään, vahvalla 1 vs. 1-kyvyllään sekä aidolla persoonallaan kentällä ja sen ulkopuolella. Sudanissa syntynyt Adam on ollut isossa osassa jo kahta PK:n nousujoukkuetta, ja kuten Joensuussa pari viikkoa sitten, myös Lappeenrannassa kolme vuotta sitten ratkaisevana maalintekijänä ratkaisupelissä. 

Adamin kausi Kakkosessa oli siinä mielessä pettymys, että maaleja ei tullut sillä tehokkuudella, mitä varmasti Bobi itse tai kukaan muu olisi odottanut. Syyskuussa TiPSiä vastaan syntyi kauden avausosuma, ja JIPPO-ottelussa tullut kauden päättävä maali oli Bobin kauden toinen kihaus.

– Totta kai siitä vähän paineita otti, en koe olevani nollan Kakkosen maalin tasoinen pelaaja, jos niin voi sanoa. Toki en ole koskaan elänyt maaleista, mutta silti kyllä kauden edetessä vähän paineita tuli, kun sitä kauden avausosumaa ei näkynyt. Tietenkin niin kauan kun joukkue voitti, ei sillä suurempaa merkitystä ollut kuka niitä maaleja tekee. 

Adamille Suomen 2. korkein sarjataso on tuttu jo kausilta 2021-22, kun hän pelasi PK:n paidassa Ykkösessä 48 ottelua, kirjauttaen viisi maalia ja kahdeksan syöttöä. Adam on pelannut urallaan viisi kautta Kakkosessa, mutta peliaikaan suhteutettuna hän ollut tehokkaampi pelaaja sarjatasoa ylempänä. 

– Ehkä olen enemmän kovempien pelien mies! Sanoisin, että Ykkösessä itsellä on ollut vähän enemmän aikaa mitä Kakkosessa alhaalla makaavia puolustuslinjoja vastaan. Täytyy myöntää, että myös itsellä on isompi motivaatio pelata Ykkösessä (nyk. Ykkösliigassa), siellä kaikki jengit ovat laadukkaita, varsinkin jos mitataan esimerkiksi Kakkosen alakastin jengeihin. 

– Hienoa, että nousimme ja pääsemme mittaamaan joukkueena ja yksilöinä jälleen tasoamme korkeammalla sarjatasolla. 

Adam pelasi päättyneellä kaudella 24:ssä ottelussa, joista kaikissa hän oli avauskokoonpanossa ja 20:ssa mies kirjautti täydet minuutit. Kauden ainoa poissaolo tuli syyskuun alun PPJ-ottelussa, kun Bobi sai lähteä juoksujalkaa synnärille ennen ottelun alkua iloisen perhasyyn takia. Useimmiten Adam on nähty hänelle ominaisella laiturin paikalla, toisinaan punamusta kahdeksikko vipelsi myös kärjessä sekä laitapuolustajan tontilla. Adamin mielipaikka on laidalla, mutta hän on avoin myös muille pelipaikoille.

– Ei pakkina pelatessa ole mitään ongelmaa itselle, pystyn ainakin Kakkosen tasolla hoitamaan homman siellä ihan hyvin ja auttamaan joukkuetta. Pakkina pelatessani en ehkä ihan parhaalla tavalla päässyt mukaan tukemaan hyökkäyksiä, vaikka sieltäkin pääsisi varmasti enemmän hyville keskityspaikoille. 

Moni eri PK-pelaaja on kertonut jo kauden aikana ja myös sen jälkeen, että päättyneen kauden PK-joukkue oli hyvin yhtenäinen ja Joukkue isolla J:llä. Adam on nähnyt ja ollut osa jo neljää eri PK-joukkuetta, joten hänellä on myös näkökantaa aiheeseen pidemmältä ajalta. 

– On se ihan totta, olimme ehkä jonkin verran vielä yhtenäisempi jengi mitä aiemmin. Kaikki olivat kavereita keskenään, hengasimme paljon koko joukkueen voimin ja tuntui, että kaikilla oli helppo olla oma itsensä pukukopissa ja kentällä. 

Seuraavaksi Adamilla käynnistyy Pihliksen Punamustassa jo viides kausi. Päätös jatkosopimuksesta oli helppo, kun nousu varmistui ja häneltä sekä seuralta löytyi yhteinen halu jatkosta.

– PK on tähän omaan kentän ulkopuoliseen elämäntilanteeseen kaikin puolin mainio paikka olla. Meillä on hienot taustat jengin takana, minun on helppo olla PK:ssa oma itseni ja myös minua kohdellaan seurassa todella hyvin. Pihliksestä ja tästä yhteisöstä on ehdottomasti muodostunut jonkinasteinen koti itselleni. 

Bobin terveiset PK:n kannattajille:

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2024:
Shunta Uchiyama, Yassin Adam.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap