Lauantaina kamppailtiin SM -karsintasarjan toiseksi viimeinen ja samalla viimeinen kotiottelu Latokartanon tekonurmella, vastaan asettui HPS/FC POHU YJ. Asetelmat otteluun olivat selkeät, punamustien piti toivoa hieman apuja muualta ja hoitaa myös samaan aikaan oma ottelunsa kunnialla.

FC Honka tyylitteli murskavoiton juurikin punamustien edellä majailleesta FC Interistä (7-0) ja tarjosi täten punamustille oljenkorren johon tarttua. Punamustat eivät empineet, vaan käyttivät mahdollisuutensa ja tyylittelivät 6-0 (2-0) voiton helteisessä säässä.

 

Ottelun alku oli vauhdikas ja punamustat painoivat ottelun painopisteen väkisin vastustajan päätyyn. Vajaan 10 minuutin kohdalla Ngabo Ndaziramiyen vahva ajo sisälle boksiin palkittiin rikkeellä ja rankkarilla. ”Samun” oma laukaus kilpistyi kuitenkin maalivahtiin, mutta erinomaisella pelipäällä ollut Kalilu Drammeh survoi kakkospallon verkkoon ja vei punamustat 1-0 johtoon. Ensimmäisen puoliajan kuva oli selkeä, punamustat pyrkivät hanakasti maalintekosektoreille ja HPS/POHU kärkkyi oikeastaan pelkästään kontrauksia. Kontraukset pysyivät aisoissa hyvän puolustamisen ansiosta, mutta pieni hätäily ja turhat paitsioon juoksemiset vesittivät punamustien oivallisia hyökkäyksiä. Kahdesti pallo saatiin myös tyhjästä maalista vielä ohi. Lopulta helpottava toinen osuma nähtiin, kun päivän ensimmäisen iskenyt Drammeh tarjoili ja Romy Nevalainen runnoi sivuvapaapotkun sisään (2-0) juuri ennen puoliaikaa.

 

Toiselle puoliajalle punamustat toivat uutta virtaa Florian Tronin ja Mohamed Lassouedin muodossa. Kyseinen kaksikko paketoi ottelun 3 minuutissa. Vain 19 sekuntia vihellyksestä ja Troni siirsi kotijoukkueen kenenpä muunkaan, kuin taikuri-Drammehin esityöstä 3-0 johtoon. Tästä vain 3 minuuttia ja Drammeh vapautti vuorostaan Lassouedin karkuun ja ”Muhiksen” hieno sijoitus paketoi pelin jo lukemiin 4-0. Punamustat painoivat päälle edelleen hyvin vahvalla intensiteetillä. Eikä toista jaksoa oltu keretty pelata edes 10 minuuttia, kun Lassouedin kulmapotku kiersi maalille ja Troni ronkki sen ruuhkan keskeltä sisään (5-0). Reilun tunnin kohdalla nähtiin viimeinen osuma, kun Drammeh tarjoili illan 4. maalisyöttönsä. Pieni siirto Lassouedille, joka ujutti pallon taidokkaasti ohi PK:ssakin torjuneen Joonas Pyhälän.

 

Erinomainen voitto tiesi samalla myös sitä, että punamustat petasivat kutkuttavat asetelmat viimeisen kierroksen otteluunsa Käpylän Palloa vastaan. Voitolla joukkue nousi SM -paikkaan oikeuttavalle 6. sijalle 10 pisteeseen ohi FC Interin, joka majailee 9 pisteessä. FC Inter kohtaa kotonaan viimeisellä kierroksella FC Espoon, joten tiukkaa vääntöä SM -paikasta käydään loppuun saakka. Joka tapauksessa täysin selvää on se, että voitto Käpylän Pallosta riittää varmuudella 6. joukkoon ja samalla paikkaan SM -sarjassa. Hieno viimeinen vko luvassa karsintojen suhteen!