Tilanne ennen viimeistä kierrosta oli mielenkiintoinen. Viimeinen paikka SM -sarjaan menisi joko 10 pisteessä majailleelle PK-35:lle tai pisteen perässä kärkkyneelle FC Interille. FC Inter hoiteli lopulta oman osuutensa tyylillä aikaisemmin päivällä (FC Espoo 4-1), tämä tarkoitti sitä että punamustien oli haettava voitto vaikeaksi tiedetystä vastustajasta ja paikasta Kumpulan Campuksen tekonurmelta.

Tilanne ei punamustien lasien läpi katsottuna ollut täysin ihanteellinen, kun erinomaiset karsinnat topparina pelanneen Niilo Heikurisen jalkapöytä murtui edellisviikolla, sekä ”siviilivammat” Ngabo Ndaziramiyen ja Shadrak Makengon suhteen pitivät myös heidät sivussa. Jalkeille saatiin kuitenkin laadukas joukkue.

 

Käpylässä nähtiin tunnetilaltaan derbymainen ja hyvin intensiivinen vääntö. Florian Troni vei vierailijat johtoon bravuuripaikaltaan läpiajonsa päätteeksi 29 minuutin kohdalla Kalilu Drammehin erinomaisesta esityöstä. KäPa:n Elias Collin kuittasi pelin kuitenkin sivuvapaapotkusta tasoihin n. tunnin kohdalla. Tämän jälkeen alkoi kissahiiri -leikki, jossa ei liiemmin jarruteltu. Lopussa hyökkäykset soljuivat päästä päähän, lopulta Mohamed Lassouedin hieman onnekaskin kova pallo maalille sujahti juuri ja juuri maaliviivan oikealle puolelle KäPa:n maalivahdin Onni Raudoksen ja maalitolpan välistä. Riemu oli vierailijoilla rajaton ja kun loppu taisteltiin eläimen lailla, tie SM -sarjaan aukesin erinomaisen taistelun jälkeen 2-1 vierasvoitolla!

 

Päävalmentaja Kim Raimi antoi tunnustusta vastustajalle, mutta samalla ylisti omiensa työmoraalia.

- Tiedettiin aikalailla kaikki KäPa:n hyökkäyspelaamisen niksit ja puolustettiin kauttaaltaan hyvin. Laadukas joukkue kuten KäPa löysi kuitenkin ajoittain tiloja, joihin emme heitä halunneet päästää, mutta puolustimme lopulta oman boksin erittäin mallikkaasti. Josh (Joshua Etie) ja ”Paavo” (Romy Nevalinen) tekivät ison työn vaarallisen 14 maalia yhteensä karsinnoissa iskeneen Nyholm - Kärsämä kärkiparin kanssa.

- Jouduttiin ajoittain ottamaan enemmän vastaan ja pallokontrolli oli vahvemmin KäPa:lla, mutta kärsivällisyys oli kohdallaan. Tiedettiin, että meidän hyökkäyspään pelaajat pystyvät satuttamaan kaverin alakertaa ja saatiinkin luotua jo muutamia hyviä paikkoja ennen voittomaalia, joka rehellisesti sanoen pomppi hieman onnekkaastikkin sisään. Onni on kuitenkin ansaittava ja tässä ottelussa ansaitsimme sen. Ei voi olla muuta kuin ylpeä sitoutumisen tasosta jolla koko joukkue, jokainen pelaaja, pyrki tänään joukkuetta auttamaan kohti meidän ainoata päämäärää eli voittoa.

 

Karsinnat ovat olleet punamustille todella vuoristorataa, lopulta palkinto joukkueelle tuli laadukkaiden harjoitusviikkojen ja yhteiseen tavoitteeseen uskomisen kautta. Raimin mukaan joukkuetta on koeteltu henkisesti ehkä jopa hieman liian usein lyhyen sarjan aikana.

- HJK, FC Honka, FC Espoo, PKKU pelien jälkeen olemme joutuneet henkisesti keräämään itsemme aika pohjalta. Usko on ollut koetuksella ehkä muutaman kerran liian monta kertaa 9 ottelun sarjaan, mutta missään vaiheessa ei olla hanskoja heitetty tiskiin tai edes mietitty sellaista vaihtoehtoa. Lopulta isot päänahat TPS:stä (karsintojen ainoa tappio) ja KäPasta pelastivat nahkamme.

 

Tiettyjen yksilöiden tasonnosto karsintojen loppupuolella oli myös isossa avainasemassa joukkueen lopullisen sijoituksen suhteen.

- Liikaa en haluaisi alkaa nostamaan yksilöitä esille, koska tämä on koko joukkueen sitoutuneen työn ansiota, mutta meillä on tietyt profiilipelaajat joiden pitää pystyä suorittamaan pelistä toiseen tietyllä tasolla mikäli haluamme jotain saavuttaa. ”Flore” (Florian Troni) ja ”Muhis” (Mohamed Lassoued) tietävät itsekkin, että karsinnat ovat olleet heille hyvin haastavat. ”Jojo” (Jonathan Muzinga) joutui kantamaan liian ison vastuun meidän tulivoimasta karsintojen alussa, lopulta kuitenkin kun asioita lyötiin viimeisen kerran puntariin, nämä kaksi herraa astuivat parrasvaloihin, Raimi ylisti.

- Muista pelaajista on aivan pakko nostaa kaksi nimeä esiin, kun mietitään karsintojen loppua ja sitä tiettyä pientä extraa, mitä heidän kehittyneen pelaamisen ja suorittamisen kautta saatiin joukkueen käyttöön. Niklas Jokiniemi ja Kalilu Drammeh. Kumpikin osoitti pystyvänsä kantamaan vastuuta tiukoissa paikoissa ja monipuolistivat peliämme joukkueena, heidän panos kalkkiviivoilla on ollut isossa roolissa kokonaisuuden kannalta. Korostan kuitenkin edelleen, että tämä on kaikkien meidän, sekä pelaajien, valmentajien että muiden taustahenkilöiden yhteisen sitoutuneen työn lopputulos.

 

SM -sarja pelataan 11 ottelun mittaisena, yksinkertaisena sarjana. PK-35:n lisäksi SM:ään tiensä selvittivät etelästä HJK, FC Honka, TPS, KäPa ja PKKU, sekä pohjoisesta RoPS, OLS, KuPS, SJK, JIPPO ja Tervarit-j. SM -sarja polkaistaan käyntiin todennäköisesti 18-19.7. Otteluohjelma julkistetaan lähiaikoina.