HJK BSM - PK-35 BSM 3 - 1 (0 - 0)

 

47’ R. Nevalainen (M. Lassoued) 0 - 1, 60’ C. Terho 1 - 1, 62’ C. Terho 2 - 1, 90+4’ B. Dahlström 3 - 1.

 

J. Niemi; R. Nevalainen, J. Etie, H. Nguyen (75’ A. Sfishta); M. Lassoued (75’ S. Wangunyu), Y. Nousiainen, N. Jokiniemi, R. Palin (75’ A. Lämsä); D. Bouchia, K. Drammeh (89’ A. Kääriä); F. Troni (65’ N. Ndaziramiye)

 

Lähtökohdat punamustien leirissä otteluun olivat selkeät. Joukkue pyrki lähtemään paineettomana kiillottamaan kilpeä Talissa koetun 0-6 SM -karsintatappion jälkeen ylivoimaisesti karsinnan hoitaneen HJK:n kotiluolaan Bolt Arenalle. Kyseessä oli ultimaattinen testi monen asian suhteen pojille, josta meinattiin selvitä kuivin jaloin. Vastuksen suhteen, Suomen kovin joukkue omalla isolla kotikentällään, sään suhteen (+20 astetta) ja taktisten valintojen suhteen. Ensisijainen tarkoitus oli mitata joukkueen maksimaalista kapasiteettia tietyissä asioissa, sekä myös pakottaa kotijoukkue valintojen eteen pelinavaamisvaiheessa.

 

Peli lähti liikkeelle eloisasti ja punamustat lähtivät sovitusti 3-1-6 muodossa paineistamaan HJK:n pelinavaamisvaihetta aktiivisesti. Tämä vaikeutti selvästi HJK:n etenemistä pelinavaamisvaiheesta kontrolloidusti murtautumispaikoille. Punamustat pystyivät pakottamaan kotijoukkueen paineen alla huomattavan moneen heikkoon ratkaisuun. Kontrolloidusti HJK ei montaa kertaa läpäissyt PK:n prässiä puhtaasti ja silloin kun prässi läpäistiin, selusta pelattiin useimmiten laadukkaasti pois. HJK kuitenkin kontrasi muutaman kerran todella terävästi PK:n omista hyökkäyspään menetyksistä. Pallo pyöri muutamia kertoja jo pelin alussa vaarallisesti punamustien boksissa, mutta alakolmikko pelasi boksin jälleen erinomaisesti ja Yalo Nousiainen-Niklas Jokiniemi kaksikko keskikentällä teki erinomaista työtä alaspäin pelastaen muutaman läheltä piti tilanteen.

 

Punamustilla oli myös hyviä hetkiä hyökkäyspäässä ensimmäisen puoliajan aikana. Daniel Bouchialla oli koko puoliajan paras maalipaikka, mutta Elmo Henriksson venytti yläkulmasta laukauksen yläriman kautta kulmapotkuksi. Myös Mohamed Lassouedille ja hienosti seinäsyötöillä useasti itsensä boksiin pelanneelle Kalilu Drammehille siunaantui omat tonttinsa. Tämän lisäksi Lassoued kokeili muutaman kerran hyvästä paikasta 16 -rajalta, mutta Henriksson hoiti heppoiset laukaukset helposti. HJK suojeli samalla tarmolla omaa maalia, kuin punamustat omaansa. Punamustat myös löysivät hyvin vaarallisia tiloja linjan edestä etenkin Bouchian ja Drammehin liikkeiden avulla, mutta HJK puolusti laadukkaasti oman boksinsa. Puoliajalle mentiin varsin ansaitussa tasatilanteessa, joskin peli olisi voinut yhtä hyvin olla 0-0 sijaan 1-1. Kummallakin oli paikkansa maalintekoon.

 

Toisen puoliajan alku jatkui samaa kaava kuin mihin ensimmäisen viimeinen 10 minuuttinen loppui. HJK:lla oli isoja ongelmia päästä kontrolloidusti etenemään ja PK pääsi syvälle HJK:n päätyyn varsin usein. Lopulta Kailash Bhandarin rike 47 minuutin kohdalla koitui HJK:n kohtaloksi. Mohamed Lassouedin täydellisesti takakulmaa kohti kiertänyt sivuvapaapotku ja Romy Nevalaisen täydellisellä ajoituksella tullut juoksu ja liippaus siivittivät vierasjoukkueen 0-1 johtoon. Punamustat jatkoivat hyvin, edelleen paineistaen HJK:n pelinavaamisvaihetta. Lopulta kuitenkin laadukas joukkue pääsi muutaman kerran tunnin kohdalla etenemään hieman hajonneen prässin taakse ja lopputuloksena tuli kylmää vettä niskaan.

 

Punamustat pakottivat HJK:n vaarallisen hyökkäyksen kulmapotkuksi. Normaalisti Klubi 04:n pelejä avauksessa tahkoava ja Veikkausliigassakin jo debytoinut Casper Terho oli päättänyt, että pisteet jäävät Urheilukadulle. Mies pääsi voimalla väliin laadukkaaseen kulmapotkuun ja tasoitti vahvalla puskulla tilanteeksi 1-1. Käytännössä jo seuraavasta hyökkäyksestä Benjamin Dahlström murtautui vasemmalta, keskitystä ei onnistuttu peittämään ja Terho viimeisteli 2 minuutin sisään toisen maalinsa käytännössä tyhjään maaliin.

 

Maalin jälkeen punamustat oli pakoitettu hieman muuttamaan ryhmitystään, osaksi myös vaativan sään takia. Viimeinen 20 minuuttia peli aaltoili päästä päähän, HJK sai vaarallisia 3v3 hyökkäyksiä, kun punamustat jahtasivat tasoitusta, mutta tilanteet selvitettiin kunnialla usein Joshua Etien ja Nevalaisen erinomaisen pelaamisen ansiosta. Vastaavasti punamustat onnistuivat luomaan edelleen tarpeeksi laadukkaita murtautumispaikkoja, mutta pieni huolimattomuus vesitti useita tilanteita ja loput HJK onnistui puolustamaan uhrautuvasti kulmapotkuiksi, jotka se selvitti Henrikssonin ja Michael Boamahin johdolla kunnialla. PK:lla oli kuitenkin muutama erinomainen paikka tulla pelissä tasoihin, mutta Henriksson venytti jälleen Ngabo Ndaziramiyen laukauksen yläkulmasta yläriman alta ja Drammeh aikaili loistopaikassaan hieman liikaa, HJK:n pystyessä blokkaamaan lopulta läheltä lähteneen yrityksen. Punamustat saivat myös HJK:n boksiin vaarallisia palloja laidalta, mutta HJK:n puolustus oli hereillä. Lopulta ottelun viimeisestä tilanteesta HJK sai hieman halvan maalin. HJK pääsi vaaralliseen kontraukseen aivan turhaan ja lopulta peli käytännössä loppui Dahlströmin viimeistelemään 3-1 osumaan ottelun 94 minuutilla.

 

Pojat taistelivat joukkueena erinomaisesti tänään. Vastassa oli sarjan lähtökohtaisesti kovin joukkue ja rehellisesti pystytään leuka ylhäällä poistumaan Bolt Arenalta. Pisteitä ei tälläkään kertaa lähtenyt matkaan, vaikka niitä tänään oli tarjolla yhtenäisen ja ennakkoluulottoman esiintymisen siivittämänä. Punamustien pelit jatkuvat kotipelillä PKKU:ta vastaan seuraavana sunnuntaina (26.7) kello 16.00.