PK-35 - PKKU 2 - 1 (0 - 1)

42’ H. Toivonen (E. Korpela) 0 - 1, 48’ N. Jokiniemi (M. Lassoued) 1 - 1, 80’ M. Lassoued (N. Jokiniemi) 2 - 1.

J. Niemi; A. Kääriä (72’ S. Makengo), J. Etie, R. Nevalainen, H. Nguyen (45’ M. Lassoued), L. Lange (58’ R. Palin), Y. Nousiainen, N. Jokiniemi, N. Ndaziramiye (45’ F. Troni), D. Bouchia, K. Drammeh (90+2’ L. Rajalaakso)

 

Punamustat nousivat upeasti puoliajan tappiotilanteesta voittoon kahdella erinomaisesti viimeistellyllä maalilla.

 

Lähtökohdat otteluun olivat mielenkiintoiset ja punamustille tietyllä tapaa myös haastavat. PKKU on ollut viimeisen 2 vuoden aikana kotijoukkueelle todellinen mörkö tulosten valossa mitattuna. Joukkue on kurittanut PK:ta sekä Kai Pahlmanissa, Helsinki Cupin finaalissa, B1:sen kärkiottelussa, että myös tämän vuoden SM -karsinnassa. Paljon oli hampaankolossa tänään tämän asian suhteen. Samaan aikaan täytyy todeta, että punamustien viimeisin tappio kotikentällään Magnecitilla on vuodelta 2018, joten helpolla ei pisteitä ollut vierailijalle tänäänkään luvassa.

 

Pelin alku oli kotijoukkuelta lupauksia herättävä,  kontrolli ja rytmi pystyttiin määrittelemään samoin kuin ensimmäisessä ottelussa HJK:ta vastaan ja paine PKKU:n päähän saatiin samantien aikaiseksi. Ensimmäinen maalikin näki päivänvalon jo ennen 10 minuutin täyttymistä, kun keskikentällä jälleen järkyttävän työmäärän raatanut Niklas Jokiniemi vapautti ahkerasti ensimmäisellä puoliajalla nousseen pikakiitäjän Harry Nguyenin ja tämä tarjoili loistavasti Ngabo Ndaziramiyelle, joka siirsi pallon maaliin. Linjalla oli kuitenkin lippu pystyssä ja peliä jatkettiin 0-0 tilanteesta. Pelin edetessä myös itse peli tasoittui ja aaltoili päästä päähän. Kummallakin oli omat hetkensä. PKKU ei juurikaan päässyt kunnon maalipaikoille, kaikki laukaukset lähtivät 16 rajan takaa ja sihti oli usein myös hieman hakusessa. PK:lla oli oivia murtautumispaikkoja sekä transitioista, että hitaista hyökkäyksistä, mutta maaleja ei nähty. Paras tilanne siunaantui Nguyenille, joka ajoi jälleen laidaltaan loistavaan pystysyöttöön. Nguyen oli naamakkain maalivahdin kanssa, mutta hieman pienestä kulmasta lähtenyt laukaus suuntautui sivuverkon väärälle puolen.

 

Lopulta kylmää vettä niskaan tuli jälleen erikoistilanteen muodossa. Vaaralliseksi tiedetyn Eero Korpelan sivuvapaapotku leijaili löysänä taka-alueelle, johon liian helposti vapaaksi unohdettu ja karsinnoissa jo punamustia kurittanut Hugo Toivonen oli ajoittanut juoksunsa ja nikkasi pallon päällään lähietäisyydeltä ohi Joni Niemen. Puoliajalle siirryttiin PKKU:n 0-1 johdossa.

 

Toisen puoliajan ensimmäinen 10 minuuttinen oli jälleen kotijoukkuelta vahva ja PKKU saatiin samantien takajaloilleen. Vaihdosta sisään tullut Florian Troni karkasi puolittain Daniel Bouchian hienon rintaohjauksen siivittämänä, mutta tämän tilanteen PKKU:n puolustus ja maalivahti selvittivät vielä kulmapotkuksi. Puoliajalla sisään tulleen Mohamed Lassouedin kulma leijaili lopulta Jokiniemen ulottuville ja Jokiniemi tarjoili paikalle saapuneelle yleisölle taidetta ampumalla pallon suoraan volleysta verkon perukoille, samalla tasoittaen pelin lukemiin 1-1.

 

Maalin jälkeen peli pysyi edelleen verrattain tasaisena. PKKU:lla oli hieman enemmän pallo, mutta mitään konkreettista se ei viimeisellä kolmanneksella aikaiseksi saanut kun punamustien alakerta ahkeroi jälleen erinomaisesti. PKKU kuitenkin sai vahvan kontrollin toisen jakson puolivälissä ottelutapahtumista, kun punamustien hyökkäykset katkesivat jo ennen aikojaan aivan liian usein. PK kuitenkin selvitti tiiviillä puolustamisella PKKU:n vahvan pallonhallintavaiheen. Kotijoukkue juhli jo johto-osumaa 65 minuutin kohdalla, kun Romy Nevalainen ohjasi maalin edestä kulmapotkun jälkitilanteesta pallon maaliin. Tuomaristo hyväksyi maalin, mutta pitkän pohdinnan jälkeen avustava oli sitä mieltä että maalivahti oli ylempänä kuin Nevalainen ja maalia ei hyväksytty. Tämä aiheutti hieman närkästystä kotijoukkueen leirissä, mutta videolta tarkastettuna tuomio meni aivan oikein.

 

PKKU:n välit alkoivat kasvaa menetyksien jälkeen ja punamustat pääsivätkin hyviin 3v3, 4v4 kontrauksiin, mutta pieni huolimattomuus vesitti jälleen oivallisia paikkoja naulata johto-osuma. Lopulta 80 minuutin kohdalla Lassoued pääsi huudattamaan kotiyleisöä. Jokiniemi vaihtoi puolta oikealla rytmillä löytäen Lassouedille puhtaan 1v1 tilanteen. PKKU:n koko puolustuslinja viittoi ja kommunikoi Lassouedin pelätyn oikean jalan poissulkemista. Lassoued päättikin hassuttaa vastustajan laitapuolustajaa ajamalla keskelle ja sivaltamalla kauniin takayläkulmaan kiertävän laukauksen joka lopulta siivitti punamustat 2-1 johtoon.

 

PKKU pyrki samantien maalin jälkeen muuttamaan ryhmitystään 352 muotoon, mutta PK:n valmennus reagoi samantien tähän ja lopulta joukkue tukahdutti erinomaisella puolustamisella PKKU:n lopun pienetkin saumat tulla tasoihin. Erityismaininta joukkueen erinomaiselle ilmeelle viimeisten minuuttien aikana, moni pelaaja raapi omalla uhrautuvaisella tekemisellään ja raatamisellaan tärkeitä palloja kotijoukkueelle ja näiden ansiosta PKKU:n takaa-ajo jäi varsin kesyksi.

 

Vihdoin ja viimein n. 2 vuoden piina on ohitse ja PKKU:n päänahka raavittiin tänään erinomaisella koko joukkueen yhtenäisellä tekemisellä.

 

Seuraavaksi PK-35 matkaa seuraavan viikon perjantaina Kuopioon. Vastassa Kuopiossa on lauantaina (1.8) KuPS klo 12.00 Kuopion keskuskentän stadionin tekonurmella. KuPS on aloittanut SM:n vahvasti, voittaen PKKU:n 3-2 ja tänä viikonloppuna Tervarit-j:n lukemin 2-0.