KuPS - PK-35 3-0 (1-0)

26’ V. Pieviläinen 1-0, 63’ H. Elovirta 2-0, 85’ N. Orjala 3-0.

 

J. Niemi; S. Makengo (65’ M. Fazli), J. Etie, R. Nevalainen, M. Lassoued (53’ R. Palin); A. Sfishta (45’ H. Nguyen), Y. Nousiainen, N. Jokiniemi, D. Bouchia; K. Drammeh (65’ L. Rajalaakso), F. Troni (57’ N. Ndaziramiye).

 

KuPS tehokkaampi ottelussa, jossa maalipaikoilla ei liiemmin herkuteltu.

 

Ottelun alku Savon Sanomien Areenalla oli punamustien lasien läpi katsottuna jokseenkin jatkumoa PKKU -ottelulle. Pienenä erona toki se, että KuPS pyrki paineistamaan todella korkealta PKKU:ta vielä aktiivisemmin. Vierailijat pääsivät linjojen väleihin ja samalla hyville murtautumispaikoille. Pelaaminen yläkolmanneksella oli kuitenkin todella lepsua ja palloa menetettiin kerta toisensa jälkeen lupaavalta näyttäneistä tilanteista. Tämän seurauksen myös ottelun rytmi alkoi hyvästä alusta huolimatta 15-20 minuutin kohdalla hieman kärsimään ja KuPS pääsi hieman enemmän kuskin paikalle. Mitään vaarallista se ei kuitenkaan onnistunut luomaan yksittäisiä keskityksiä lukuunottamatta kohti muutamaa fyysistä hyökkääjää, jotka PK:n puolustuslinja hoiti hienosti ja varmasti.

 

Oman pään erikoistilanteet ovat olleet haastavia punamustille viimeaikoina ja myös tämä peli toi jatkumoa siihen ongelmaan. 26 minuutin kohdalla jopa hieman epäonnistunut sivuvapaapotku kiersi vierailijan maalille. Pallo oli mahdollisuus purkaa väljemmille vesille 3-4:kin pelaajan toimesta vuorotellen, mutta pieni huolimattomuus johti lopulta siihen että pallo päätyi jollain ihmeen konstilla PK:n pelaajien heikkojen purkujen jälkeen Väinö Pieviläisen jalkaan maalin eteen, nopea pyörähdys ja pallo maaliin. Samantien maalin jälkeen KuPS loi ainoan kunnon pelitilannepaikkansa ensimmäiseen 50 minuuttiin, mutta Joni Niemi torjui erinomaisesti Henri Elovirran takaviistosta loistavalta sektorilta lähteneen laukauksen.

 

Puoliajan lopussa ei kunnon maalipaikkoja enää nähty. Punamustat saivat muutaman vaarallisen hyökkäyksen lähinnä oikealla pelanneen Mohamed Lassouedin kautta, mutta kotijoukkueen puolustus pääsi viime hetkillä katkaisemaan maalintekoaikeet. Puoliajalle siirryttiin KuPS:n 1-0 johdossa.

 

Toisen jakson alku oli vierailijoilta hieman tahmeampi kuin ensimmäisen, mutta tilanteita ei onnistunut KuPS:kaan erityisemmin luomaan. 50 minuutin kohdalla PK:lla oli paikka tulla tasoihin, mutta Daniel Bouchian laukaus noin 20 metristä pysähtyi kotijoukkueen maalivahdin venymiseen. Tästä meni vain kaksi minuuttia, kun Elovirralla oli sauma lisätä johtoa boksin sisältä, mutta laukaus suhteellisen hyvästä paikasta suuntautui suoraan Niemen syliin. Peli aaltoili hieman levottomana seuraavan 10 minuuttisen, ilman kunnollisia maalipaikkoja. 63 minuutin kohdalla punamustien hyökkäys katkesi jälleen harhasyöttöön, KuPS lähetti samantien pitkän pallon punamustien puolustuksen selustaan. Vaikka pallon alle päästiin varsin hyvin, hieman lepsu puolustaminen keskisektorilla kostautui ja Elovirta sai palkintonsa tökäten loistavan pelin pelanneen Shadrak Makengon ja Niemen välistä löysänä liruvan pallon maaliviivan yli. KuPS siirtyi 2-0 johtoon.

 

Punamustien ongelmat pallollisessa pelissä jatkuivat ja tietynlainen rytmi oli vaikeata löytää. 68 minuutin kohdalla oli kuitenkin millimetreistä kiinni, etteikö punamustat olisivat kaventaneet. Lassouedin kulmapotku leijaili Romy Nevalaiselle, joka taituroi akrobaattisen volleyn, mutta niin vain KuPS onnistui siivoamaan pallon maaliviivalta. Samasta tilanteesta Nevalainen pääsi ampumaan vielä erinomaisesta paikasta toisenkin laukauksen, mutta pallo karkasi yli kotijoukkueen maalin. Tämän tuplatilanteen jälkeen KuPS onnistui hyvin tyrehdyttämään punamustien takaa-ajon ja vaikka yritystä vierailijoilla oli aktiivisella ilmeellä sisään tulleiden Ngabo Ndaziramiyen ja Lauri Rajalaakson johdolla niin mitään valmista punamustat eivät lopulta aikaan saaneet vaan KuPS:n puolustuslinja jatkoi hyvää puolustamistaan.

 

Lopulta pelin lopussa vielä pienen kimmokepallon seurauksena pallo pomppi punamustien boksissa Niklas Orjalalle, joka sinetöi loppulukemat 3-0.

 

Seuraavaksi punamustat ovat tulessa ”kotikentällään” Latokartanossa sunnuntaina 9.8, kun Oulusta kylään saapuu toistaiseksi nollakerhossa majaileva Tervarit-j.