SJK BSM - PK-35 BSM 1-4 (1-4)

 

16’ F. Troni (K. Drammeh) 0-1, 24’ N. Jokiniemi (K. Drammeh) 0-2, 29’ F. Troni (Y. Nousiainen) 0-3, 34’ F. Troni (R. Nevalainen) 0-4, 40’ N. Rajala 1-4.

 

J. Niemi; A. Kääriä, M. Fazli, R. Nevalainen, H. Nguyen (67’ S. Makengo), N. Jokiniemi, N. Ndaziramiye (79’ L. Rajalaakso), K. Drammeh, D. Bouchia (79’ A. Lämsä), F. Troni, Y. Nousiainen (62’ R. Palin).

 

Lähtökohdat otteluun olivat lyhykäisyydessään seuraavat. SJK oli hakenut kauden ainoan sensaatiomaisen voittonsa pahasti tällä hetkellä kompuroivan HJK:n vieraana (0-1), mutta hävinnyt edellisen ottelun Kuopiossa lukemin 4-2. Kotikentällä SJK on ollut aktiivinen ylhäältä paineistamisen suhteen, joten tähän pyrittiin myös valmistautumaan. Kyseinen pelitapa ei kuitenkaan ole poikinut joukkueelle pisteitä. Punamustat käänsivät kurssin surullisen Tervarit -ottelun jälkeen kaatamalla Magnecitilla tasapainoisen esityksen päätteeksi OLS:n numeroin 2-1.

 

Ottelu alkoi tunnustellen, kumpikaan ei saanut erityisen hyvin peliään rullaamaan vaan palloista taisteltiin tasaisesti ja selvää kontrollia ei kummallakaan joukkueella ottelusta ollut. Ennen punamustien tappavan tehokasta 20 minuuttista paikkoja nähtiin kummassakin päässä. SJK:n paras maalintekijä Nico Rajala puski ylärimaan ja toisessa päässä ovela vaparikuvio päätyi lopulta Ngabo Ndaziramiyen loistokeskityksestä ja Masiholla Fazlin ohjauksesta hieman ohi maalin.

 

Lopulta 16 minuutin kohdalta alkoi 20 minuuttinen, jonka kotijoukkue haluaa unohtaa mahdollisimman nopeasti. Punamustat sahasivat laidalla Kalilu Drammehin ja Yalo Nousiaisen toimesta. Nousiaisen erinomainen houkutteluliike ja käyttösyöttö avasivat väylän kapteeninnauhaa kantaneelle Florian Tronille. Drammehin oivallus boksin sisään oli taas erinomainen, Troni pääsi palloon käsiksi suhteellisen hankalassa kulmassa mutta kovalla itseluottamuksella lähtenyt napakka laukaus painui täysin vastustamattomasti takatolpan kautta sisään (0-1). Peliä ehdittiin käydä vain 8 minuuttia eteenpäin kun Drammehin kulmapotku tippui Niklas Jokiniemen ulottuville Daniel Bouchian ja Tronin painiessa ansiokkaasti SJK:n maalivahdin Topi Säilynojan ja puolustuksen kanssa. Jokiniemi oli hereillä ja sijoitti pallon tyhjänä ammottaneeseen alakulmaan lisäten punamustien johtoa (0-2). Drammeh kirjautti itselleen samalla 11. maalisyöttönsä viimeiseen yhdeksään (9) otteluun.

 

SJK ei päässyt keräämään kunnolla rivejään, kun lunta satoi taas tupaan. 29 minuuttia oli vasta kellossa ja kolmas maali näki päivänvalon. Jokiniemi-Drammeh-Nousiainen-Troni nelikko liikutti palloa taidokkaasti SJK:n linjan edessä, lopulta Tronin puhkaistessa SJK:n linjan ja vapauttaen Drammehin nokikkain Säilynojan kanssa. Säilynoja torjui Drammehin laukauksen hyvin ja venyi myös upeasti Nousiaisen reboundin tielle, mutta boksia tänään suvereenisti dominoinut Troni oli paikalla toisessa irtopallossa siirtäen sen hallitusti ilmasta oikealla jalallaan verkkoihin (0-3). Vauhti ei tasaantunut maalien suhteen vielä hetkeen. 36 minuutin kohdalla punamustat hankkivat jälleen kulmapotkun. Drammehin millintarkka pallo tippui ilmatilan herran Romy Nevalaisen päähän, hyvä tiputus ja Troni kauhoi pallon vaikeasta asennosta päällään yläkulmaan (0-4).

 

Nico Rajala osoitti kuitenkin vaarallisuutensa 40 minuutin kohdalla. Punamustien pelinavaaminen tyssäsi SJK:n katkoon, josta nopealla etenemisellä pallo olikin jo Rajalalla avopaikassa eikä mies näistä paikoista erehdy vaan kavensi Aleksi Kääriän vastusteluista huolimatta tilanteeksi 1-4.

 

Toisen puoliajan alkuun SJK:lla oli pieni etsikkoaika, jonka aikana punamustat olivat aivan liian passiivisia. Yhden loistopaikan kotijoukkue onnistui luomaan, mutta pallo suuntautui kuitenkin lähes tyhjänä ammottaneesta maalista ohi. Tämän jälkeen peli tasaantui, SJK piti hieman enemmän palloa mutta ei saanut käytännössä koko loppupelin aikana mainittavaa aikaiseksi. Punamustat puolustivat erinomaisesti joukkueena ja iskivät muutaman kerran vaarallisesti vastaan, mm. Troni karkasi vielä kerran läpiajoon jälleen kerran Drammehin syötöstä, mutta kotijoukkueen Säilynoja veti pidemmän korren. Pallollinen peli hajosi hieman toisella jaksolla, mutta johtoaseman suojelu oli loistavaa koko joukkueen toimesta.

 

Erinomainen voitto vaikeasta vierasottelusta pojille. Nyt huilataan hieman, sillä seuraava peli on vasta kolmen viikon päästä 12.9, kun jälleen evakkoon pakotettu PK-35 kohtaa KäPa:n Latokartanon tekonurmella kello 16.00 alkaen.