PK-35-KäPa 1-3 (0-0)

53’ D. Bouchia (N. Jokiniemi) 1-0, 74’ M. Söderbäck 1-1, 83’ I. Kärsämä 1-2, 90+5’ A. Hellemaa 1-3 rp.

 

J. Tamminen; S. Makengo (83’ A. Kääriä), M. Fazli, R. Nevalainen, H. Nguyen, K. Drammeh (89’ R. Palin), N. Jokiniemi, N. Ndaziramiye (89’ A. Gröhn), M. Lassoued (71' S. Wangunyu), F. Troni (83’ Y. Nousiainen), D. Bouchia.

 

Punamustien evakkopeliin lähdettiin neutraalin kentän asetelmista, kummallekkaan selkeää kotietua Latokartanon kentällä oli mahdoton muodostaa. KäPa on ollut hurjassa iskussa SM:n alkukierroksilla, kaataen mm. HJK:n 4-1, Hongan 3-1 ja viimeisenä KuPS:n 5-2. Punamustilla oli alla myös kaksi hienoa voittoa SJK:sta (1-4) ja OLS:sta (2-1). Kevätkierroksen viimeisen kierroksen trillerissä punamustat kaivoivat väkisin 2-1 voiton ja samalla paikan varsinaiseen SM -sarjaan, tämä varmasti loi myös tietynlaista revanssimieltä käpyläläisten leirissä.

 

Ottelun alku oli tasaista vääntöä märässä kelissä. KäPa pyrki rakentelemaan ja punamustat paineistivat ylhäältä, saaden KäPa:n pelinavaamista häirittyä tehokkaasti. Ensimmäisen puoliajan edetessä kotijoukkueena toiminut PK-35 tiputti hieman prässitasoon ja antoi suosiolla pallonhallintaa hieman enemmän käpyläläisille. Pelin kuva pysyi hyvin muttumattomana.

 

KäPa pyöritti, mutta sen organisoidut hyökkäykset päättyivät joko loistavasti puolustaneen punamustien katkoihin tai liian vaikeisiin ratkaisusyöttöihin. Vierailija sai ensimmäisen puoliajan aikana lähemmäs 10 kulmapotkua, mutta kotijoukkue puolusti nämä kauttaaltaan lähes täydellisesti, sillä yhdestäkään erikoistilanteesta ei syntynyt mitään paikanpuolikastakaan. Punamustat saivat luotua hyviä kontrauksia ja vaarallisemmat hyökkäykset syntyi ensimmäisen puoliskon aikana nimenomaan kotijoukkueen toimesta.

 

Maalipaikoilla ei juhlittu. Aaro Nyholmilla oli KäPa:n paras paikka, mutta heikko ratkaisu vesitti tilanteen vaikka PK:n maalivahti Juuso Tamminen oli vastassa jo pitkällä ulkona boksistaan. Nyholm ja Iiro Kärsämä kokeilivat kumpainenkin kerran pienestä kulmasta kumpainenkin, mutta mitään vaarallisempaa ei vierailija pystynyt rakentelemaan. Ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka siunaantui Florian Tronille, joka karkasi Kalilu Drammehin loistavasta syötöstä karkuun, mutta oikean jalan sijoitus nuoli tolppaa väärältä puolen. Loukkaantumisen jäljiltä palannut Mohamed Lassoued viiletti laidallaan ennakkoluulottomasti ja kokeili muutaman kerran kohtuullisista paikoista boksin sisältä, mutta laukauksista ei lopulta tulosta syntynyt. Punamustien hyvät hyökkäykset katkesivat hieman liian usein viimeiseen hätiköityyn ratkaisuun ja myös KäPa puolusti verrattain hyvin oman boksinsa.

 

Toinen jakso alkoi samalla kaavalla kuin ensimmäinen. KäPa lähti avaamaan lyhyellä alhaalta, mutta nyt punamustat saivat loistavan työmoraalin ja kollektiivisen toiminnan kautta erinomaisia riistoja jo yläalueella. Muutamasta ensimmäisestä riistosta ei pystytty vielä saamaan muuta aikaan kuin Tronin yksi erinomainen paikka boksista, jonka Luka Nokelainen kuitenkin torjui erinomaisesti kulmapotkuksi. 53 minuutin kohdalla keskikentällä järkyttävän määrän töitä tehnyt ja lukuisia palloja katkonut Niklas Jokiniemi luki syötön loistavasti. Riisto ja tempokuljetus kohti linjaa ja millimetrin tarkka syöttö vapautti Daniel Bouchian karkuun oikealta. Bouchia ajoi röyhkeästi boksiin ja laukoi vastustamattomasti pallon takatolpan juureen vieden kotijoukkueen 1-0 johtoon.

 

Maalin jälkeen käpyläläisten paketti oli hetken aikaa sekaisin ja punamustilla oli kaikki avaimet karata kahden maalin johtoasemaan. Jälleen keskialueen riistosta päästiin etenemään väkevästi syvään ja Lassouedin nappikeskitys löysi Tronin pään täysin vapaana n. 8 metrin päässä maalista, mutta Tronin pusku suuntautui suoraan päin Nokelaista. Hiukan tämän jälkeen Troni ja Drammeh karkasivat puolen kentän 2v1 tilanteeseen, mutta Tronin hieman huolimaton syöttö vesitti erinomaisen tilaisuuden.

 

Tämän jälkeen KäPa keräsi rivinsä ja se pakotti myös punamustat hieman alemmas blokkiin. Kotijoukkue puolusti kuitenkin erittäin tiiviinä edelleen, mutta 70 minuutin kohdalla alkoi hieman olemaan huolestuttavia merkkejä ilmassa ensimmäistä kertaa ottelussa, kun KäPa pääsi hieman liian helposti syvälle oikean laitansa kautta. Lopulta 74 minuutin kohdalla juurikin vastaavanlaisesta tilanteesta pallo pelattiin takaviistoon 20 metriin, josta Marius Söderbäckin erinomainen matala laukaus ruuhkan takaa karkasi Tammisen ulottumattomiin ja peli oli tasan 1-1. KäPa sai tästä maalista hieman henkeä päälle ja punamustien hyökkäykset tyrehtyivät jatkuvasti hieman heikkoihin ratkaisuihin. Voittomaali näki lopulta päivänvalon kun Kärsämä murtautui vasemmalta hyvin pelatun tilanteen jälkeen boksiin ja laukoi jälleen matalan kovan laukauksen etukulmaan siirtäen käpyläläiset 2-1 johtoon.

 

Punamustat yrittivät nostaa mm. Romy Nevalaisen ylös lopussa ja suoraviivaistaa entisestään pelaamista, mutta kunnon takaa-ajoa ei saatu aikaan. KäPa pelasi lopun fiksusti, voittaen aikaa kulmalipulla ja hyvillä keskialueen riistoilla. Lopulta ottelun viimeisestä tilanteessa Amos Gröhn rikkoi vaarattoman näköisessä tilanteessa ja pallo vietiin pilkulle. Altti Hellemaa rankaisi armotta ja iski loppulukemiksi taululle 1-3.

 

Erinomaista työmoraalia osoittanut kotijoukkue koki ehkä ansaitsevansa enemmän ottelusta, mutta toisaalta KäPa näytti laadukkuutensa lopussa ja kun punamustat antoivat hieman liikaa tilaa alueilla, jotka olisi pitänyt pystyä sulkemaan paremmin niin KäPa runnoi väkisin rinnalle ja ohi.