Menu

Cup-huumaa keskiviikkona Pihliksessä!

PK-35:n kauden ensimmäinen kotiottelu on luvassa keskiviikkona, kun kohtaamme Suomen Cupin 3. kierroksen väännössä Helsingin IFK:n. Ottelu käynnistyy Algeco Areenalla klo 18:30. Tällä kaudella PK-35:n kotiotteluissa on käytössä pelkästään ennakkolipunmyynti, joten ostathan pääsylippusi ennakkoon Tiketistä. Jos et paikan päälle pääse, kamppailu tulee suorana lähetyksenä myös Ruutu+-palvelusta.

Liput otteluun.

Kauden avauksesta hallittu voitto

PK-35 nappasi kauden avanneesta koitoksesta Tikkurilan Palloseuraa vastaan kolme pistettä, kun ensimmäisen 20 minuutin aikana nähdyt Mustafa Beyain osumat riittivät 2-0-voittoon. Päävalmentaja Kim Raimi oli iloinen kauden ensimmäisestä voitosta.

– Vaikka toisella puoliajalla peli vähän lässähtikin ja saattoi olla neutraalille katsojalle hieman tylsähköä peliä, niin iso osa siitä on myös vastustajan toiminnalla. TiPS:llä ei ollut mitään intressiä nostaa riskitasoja, vaan he tyytyivät kohtaloonsa. Puolustimme kuitenkin kypsästi ja laadukkaasti myös toisella puoliajalla. Meidän ainoa tehtävä oli käydä hakemassa pisteet Pihlajamäkeen ja siinä onnistuimme.

TiPS pystyi kertaalleen luomaan hyvän maalipaikan, mutta Felix Ferahyan sai tuota yhtä torjuntaa lukuun ottamatta olla hyvin rauhassa maalinsa suulla. 

– Pelillisesti TiPS-pelistä on turha tuoda liikaa asioita tähän peliin, koska pelin kuva tulee olemaan täysin erilainen. Otamme sunnuntailta muutaman hyvin toimineen asian mukaan ja lähdemme haastamaan HIFK:ta hyvällä itseluottamuksella.

Sunnuntain ja keskiviikon välissä on vain kaksi kokonaista päivää, joten seuraava ottelu tulee nopeasti. Toisaalta HIFK-ottelun jälkeen on aikaa jälleen palautua.

– Isoin asia on tietenkin saada TiPS-ottelun jäljiltä pelaajat siihen kuntoon, että olemme kilpailukykyisiä taas keskiviikkona. Meillä on seuraavaan otteluun yli viikon verran, joten kaikki pyritään jättämään kentälle keskiviikkona.

PK-35 huilasi maanantaina ja tiistaina on aika palautella sunnuntailta ja pumpata joukkue täyteen iskuun keskiviikon cup-hekumaan.

Vastustajana Helsingin IFK

Jos Punamustajoukkue on muuttunut runsaasti viime kaudesta, niin sama on tapahtunut myös HIFK:lla. Viime kaudella suurimmaksi osaksi Mixu Paatelaisen johdolla edennyt joukkue on räjäytetty lähes täysin atomeiksi, ja ex-Huuhkajaluotsikin pakkasi veitsensä ja poistui Skotlantiin jo pari kierrosta ennen viime kauden loppua. Tähän kauteen HIFK lähti seuran ex-pelaajan, viime kausina FC Vaajakoskea sekä JIPPO:a valmentaneen, Sami Okkosen johdolla. 

HIFK:n harjoituskausi eteni melko hyvin. Ykköscupissa irtosi välieräpaikka ja harjoitusottelut kulkivat aika mukavan nousujohteisesti. Vajaa pari viikkoa sitten alkanut Ykkösen kausi on vuorostaan käynnistynyt heikosti Tähtirinnoilta, kun joukkue on kärsinyt kotitappiot Gnistanille sekä MP:lle 0-2-lukemin. 

Päävalmentaja Raimi odottaa keskiviikon kohtaamista jo vesi kielellä.

– Asetelma on hyvin selkeä, HIFK:n tulospaine kasvaa peli peliltä. Emme kuitenkaan tule sortumaan siihen, että millään tasolla aliarvioisimme vastustajaa. Vastassa on laadukkaita yksilöitä ja hyvin valmennettu joukkue, jonka voittamiseen vaaditaan meiltä hyvä onnistuminen.

HIFK:ssa on muutamia tuttuja ex- Peekolaisia ihan viime kausilta. Eetu Puro jatkaa Tähtirinnoissa myös tällä kaudella, ja paluun seuraan täksi kaudeksi tekivät myös maalivahtivalmentaja Tomi Maanoja sekä Matias Hänninen. “Psykon” niin sanottuina alaisina joukkueessa torjuvat Sami Rissanen, Sam Jammeh sekä joukkueen ykköskassari Joona Tiainen.

Puolustuksen ja koko joukkueen tunnetuin hahmo värvättiin täksi kaudeksi HJK:sta, kun HIFK:n takalinjoille naarattiin Paulus Arajuuri. Ykkösen seuraajille tuttuja nimiä puolustuspäässä ovat myös Topi Pasi ja Iiro Äijö sekä laitapuolustajat Rico Finnäs ja Jarkko Heimonen. Keskikenttää johtaa kapteeni Obed Malolo, jonka vierellä ovat alkukaudesta hääränneet Puro, Julius Järvinen sekä Emil Pallas. Atlantiksesta saapunut tanskalainen Mustapha Coker on myös varsin kiintoisa seurattava. 

Hyökkäyspäässä tehoja odotetaan paluun seuraan tehneiltä Sakari Tukiaiselta, Antti Ulmaselta sekä kauden avanneessa Gnistan-ottelussa Puron ohella loukkaantuneelta Tiquinholta. Laidoilla häärivät Robbie Azodo, Mosawer Ahadi sekä Aleksi Wahlman

On revanssin aika

Monella on varmasti hyvin muistissa viime kesäkuinen kohtaaminen, kun samat joukkueet ottivat toisistaan mittaa Suomen Cupin puolivälieräottelussa. Ääriään myöten täyteen ahdettu Pihliksen Wembley näki kuinka HIFK karkasi jo 2-0 etumatkalle Pipe Saezin sekä Aatu Kujanpään maaleilla, mutta PK tuli vielä peliin mukaan toisella nelivitosella. Mustafa Beyai iski kavennusosuman 73. minuutilla ja kymmenen minuuttia myöhemmin Tommi Tainio tasoitti kamppailun. Ottelu eteni rangaistuspotkukilpailuun, jossa ainoa epäonnistuja oli rankkarikisan avannut Pauli Kuusijärvi, ja HIFK eteni välieriin. 

Vaikka PK:n pelaajisto on muuttunut runsaasti viime vuodesta, joukkue janoaa revanssia keskiviikkona Pihliksen viilenevässä kevätillassa.

– Toivottavasti saadaan jälleen hyvä tapahtuma aikaiseksi, viime vuoden Cup-ottelu oli erinomainen tapahtuma meidän vaikean kauden keskellä. Tähän otteluun pääsemme lähtemään kuitenkin täysin eri lähtökohdista kuin viime vuoden kamppailuun, Kim Raimi kertoo. 

Kokoonpanotilanne

Sunnuntain TiPS-ottelu ei tuonut joukkueeseen lisäloukkaantumisia, joten tuollakin tavoin kauden avausottelu meni onnellisten tähtien alla. 

– Saamme avausottelusta pelikieltojen takia puuttuneen kolmikon mukaan Alieu Ceesayn, Valdrin Rashican ja Richard Florentin muodossa. Se lisää taas joukkueen sisäistä kilpailua ja antaa meille uusia vaihtoehtoja.

Info

PK-35 – HIFK
Ke 26.4. klo 18:30
Algeco Areena

Tällä kaudella PK-35:n kotiotteluissa on käytössä pelkästään ennakkolipunmyynti, joten ostathan pääsylippusi ennakkoon Tiketistä. PK-35:n normikausikortit eivät ole käytössä tässä ottelussa, VIP-kausarilla pääset sisään myös Cupin otteluihin. 

Liput otteluun. 

Ottelussa on käytössä kaksi sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti on käytössä kaikille muille, paitsi vierasjoukkueen kannattajille, joille on varattu oma sisäänkäynti Algeco Areenalle.

Huomioithan myös, että Algeco Areenalla ei voi maksaa käteisellä vaan kaikki ostokset tehdään kortilla. Katsojia palvelee ottelussa tuttuun tyyliin Cafe35 sekä Bar35. 

PK-35:n kausikortit. 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap