Menu

Cupittelua Valkeakoskella!

PK-35 saa kovan haasteen tiistaina Valkeakoskella, kun isäntänä toimii Suomen Cup-historian 2. menestynein joukkue. 12-kertainen Cup-mestari FC Haka isännöi Punamustia klo 18 alkavassa kamppailussa Tehtaan kentällä. Jos et paikan päälle pääse, matsia voi seurata tutusti myös Ruutu+ -palvelusta.

Punamustat ovat olleet koko Suomen tavoin juhannuksen vietossa viime viikon TPS-ottelun jäljiltä. PK esitti Turussa varsin vahvan esityksen, joskin lisäajan viimeisellä minuutilla tullut Albijon Muzacin tasoitusosuma jätti karvaan maun Punamustaan leiriin. TPS hallitsi odotetusti kamppailun tapahtumia, mutta myös PK:lla oli omat erinomaiset aikansa ottelun sisällä. Kaksi kertaa Tiago Santosin debyyttikamppailussa PK meni johtoon, joka ei kuitenkaan riittänyt. Santos jakoi joukkueelle kuitenkin kiitosta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. 

PK:n Cup-taipaleelle Haka-ottelu on ehdottomasti kovin haaste, mitä vastaan on tullut. PK on vuorollaan tiputtanut edestään MPS Atletico Malmin, FC Hongan sekä viimeksi Pöxyt/TNT:n. Yksikään joukkueista ei päästänyt Punamustaa helpolla, ja suht lopussahan PK on päässyt vasta iskemään tarvittavat osumat, jokainen ottelu on ollut vielä tauolla maalittomassa tilanteessa. Kuten cup-kulttuuriin kuuluu, kyseisillä otteluilla ei ole kuitenkaan enää tässä vaiheessa mitään merkitystä. PK palasi harjoituskentälle maanantaina, jolloin joukkue treenasi juhannuksen rasitukset pohkeista pois aloittaen valmistautumisen tiistain taistoon.

Andy Smithin alaisuudessa ensimmäistä vuottaan oleva FC Haka on lukeutunut Veikkausliigakauden onnistujiin ensimmäisen 12 kierroksen aikana. Haka voittanut otteluistaan puolet ja tappioita koskilaisilla on vain kolme kappaletta, sarjasijoitus tällä hetkellä on tasaisessa liigassa kuudes. Suomen Cupissa Haka on voittanut tieltään Ykkösliigan JIPPO:n, Kakkosen Reippaan sekä viimeksi Kakkosessa Reippaan tavoin pelanneen EBK:n. Sarjassa Hakalla on tilillään kolme tappiotonta ottelua putkeen, kun kesäkuun matseissa pistetili on karttunut kotivoitolla IFK Mariehamnista, vierasvoitolla KuPSista sekä viimeksi kotitasurilla FC Interiä vastaan.

Hakan joukkueesta löytyy todella kovaa osaamista jokaiselta pelipaikalta. Alakerran trio maalivahti Anton Lepola sekä topparit Nikolas Talo ja Niklas Friberg ovat lukeutuneet joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin, kuten myös keskikentän Juho Kilo sekä viiden maalin Maissa Fall. Hyökkäyksestä esiin on helppo nostaa joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa Fallin kanssa jakava Evangelos Patoulidis. Paljon odotuksia ennen kautta niskaansa saaneelta Elias Mastokangasilta ei ole nähty vielä parasta alkukauden aikana, mutta hyvin vaarallisesta pelaajasta puhutaan myös hänen tapauksessaan.

Saa nähdä millaisen rosterin Andy Smith kentälle tiistai-iltana juoksuttaa. Jos joukkue on käyttänyt rotaatiota ihannekokoonpanoon verraten, voi ajatella sen antavan mahdollisuuden myös PK:lle iskun paikkaan. 

Info

FC Haka – PK-35
Ti 25.6. klo 19
Tehtaan kenttä 

C’MON PK!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap