Menu

Daniel Rantanen palaa kotiin!

PK-35 on solminut merkittävän pelaajasopimuksen kautta 2024 koskien, kun seuran oma kasvatti Daniel Rantanen palaa Pihlajamäkeen. 25-vuotias Rantanen on PK-35:n miesten edustusjoukkueen viides sopimuspelaaja tulevalle kaudelle.

PK-35:n oma kasvatti palaa takaisin Punamustaan kahden vuoden tauon jälkeen. Daniel Rantanen pelasi PK-35:ssä Ykköstä kaudella 2021, mutta sen jälkeiset kaksi edelliskautta ovat menneet Turun Palloseuran riveissä. 

– Todella kivaa palata kotiin, tuttuun ympäristöön ja seuraan. Omaa elämäntilannetta ajatellen tuntui oikealta ajalta palata PK:hon ja Helsinkiin, kertoi Thaimaan lomamatkalta tavoitettu Rantanen. 

Rantanen pelasi kaksi edelliskautta TPS:n riveissä Ykköstä, ja nähtiinhän Rantanen myös pelaamassa PK:ta vastaan parissa ottelussa kesällä 2022. Yhteensä TPS-kausien aikana Rantanen pelasi 64 virallista ottelua onnistuen iskemään kymmenen täysosumaa. Rantanen kertoo hänelle jääneen lämpimät muistot Turusta.

– Tykästyin Tepsiin ja Turkuun, oli hienoa päästä elämään kaksi vuotta hyvää ammattilaisen arkea. 

– Varsinkin ensimmäiseen kauteen Tepsissä olin tyytyväinen, vaparit osuivat aika mukavasti ja sain hyvät tehot (6+4) kasaan. Tietenkin nousun jäädessä niin pienestä kiinni, päällimmäiseksi mieleen jäi harmitus. Viime kaudella taas joukkueena epäonnistuimme pahasti, joka oli tietenkin iso pettymys. Henkilökohtaisesti koen, että pelillisesti pelasin jopa paremmin, mutta vapareista ei sitten taas tullut onnistumisia. Kokonaisuutena voisin sanoa, että ihan hyvin meni itsellä, mutta joukkueena ei voi tietenkään olla tyytyväinen.

Rantanen on ehtinyt pelaamaan urallaan yli 130:tä Ykkösen ottelua, joten jonkinlainen käsitys sarjan tasosta on varmasti tullut entiselle PK-35 Vantaa, HIFK, EIF sekä AC Oulu-pelurille.

– Kyllä mä sanoisin, että yleisesti taso on jonkin verran noussut esimerkiksi siitä, kun vuonna 2015 olen Ykkösessä debytoinut. Ainakin sarjan pohjajengit ovat parempia mitä aiemmin. Tepsissähän meillä oli vaikeuksia pelata sarjassa heikompia vastaan, mutta parempia vastaan usein innostuimme pelaamaan hyvin. 

Rantanen on PK-35:n tulevan kauden 5. sopimuspelaaja (lisää on tulossa vielä ennen joulua), joten tulevan kauden askelmerkeistä ei täyttä ajatusta vielä Danillakaan ole, mutta silti miehen odotukset tulevaan ovat toiveikkaat.

– Uskon, että meille tulee kasaan kilpailukykyinen nippu. Odotan myös, että saamme hyvän meiningin koppiin, joten hyvien pelaajien lisäksi haluamme varmasti myös hyviä ihmisiä jengiin. 

Rantanen kertoo, että viime kaudella hän ei hirveästi ole PK-35:n otteita seurannut, koska Kakkosen otteluita pystyi harvemmin ruudun kautta väijymään. Kauden päättäneen JIPPO-vierasottelun Rantanen seurasi kotoa käsin. 

– Se jatkoaika oli aivan jäätävä, huhhuh! Kyllä aika isosti tuuletin sitä, kun “Bobi” iski pallon takanurkkaan jatkoajalla. Sillä hetkellä ja sen ottelun jälkeen tuli vahvasti se fiilis, että haluan tulla takaisin PK:hon. 

Loistava oikean jalan omaava Rantanen liittyy joukkueen harjoituksiin heti tammikuun alussa. 

– Tärkein asia on heti ensimmäisestä päivästä se, että saamme pidettyä meidän arkemme mahdollisen ammattimaisena. Siitä seuraa varmasti hyviä asioita, kun saamme arkemme laadukkaaksi sekä jengin hitsauduttua hyvin yhteen.

Danin terveiset PK-kannattajille Thaimaan lämmöstä:

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudella 2024:
Joni Niemi – Tomi Kurvinen, Shunta Uchiyama, Daniel Rantanen, Yassin Adam.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap