Menu

Daniel Rantasen erikoistilanteet nujersivat KTP:n

PK-35:n Ykkösliigacup-urakka jatkui lauantaina Kotkassa, jossa Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi pudonnut KTP isännöi Punamustia. Tapahtumarikasottelu päättyi lopulta iloisesti PK:n eduksi 4-2-lukemin.

KTP – PK-35 2-4 (0-1)

17’ 0-1 Mohamed Lassoued

Daniel Rantasen vapari oikealta laidalta kaarsi Frankline Okoyen päähän, jonka puskun pääsi purkamaan vitosen viivalta Joni Mäkelä. Mäkelän purku tuli noin 12 metriin Mohamed Lassouedille, jonka tarkka ja kova pusku tolpan kautta yllätti KTP-veskari Sam Jammehin. 

52’ 1-1 Luca Weckström

Toisen jakson alussa Luca Weckström pääsi oikealta laidaltaan läpi boksiin Matias Paavolan syötöstä ja miehen tarkka kuti takanurkkaan jätti Ville Viljalan ilman mahdollisuuksia.

56’ 2-1 Luca Weckström

Muutama minuutti edellisestä ja Daniel Rantasen serkkuna tunnettu Weckström pääsi väliin Samba Sillahin huolimattomaan purkuun ja hänellä oli läpiajosta helppo työ siirtää KTP ottelussa johtoon. 

80’ 2-2 Daniel Rantanen

Daniel Rantasen Ykkösliigacup-taipaleen neljäs maali näki päivänvalon kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Noin 25:stä metristä lähtenyt Rantasen täydellisen puhdas laukaus liiteli vasempaan ylänurkkaan ja ottelu tasoittui. 

88’ 2-3 Joao Costa

Tällä kertaa PK sai vaparin vasemmalta laitakaistalta, josta Rantanen pamautti maalivahdille ikävän pallon maalin eteen, pompaten juuri ennen KTP-veskari Jammehia. Jammehin työtä ei helpottanut tilanteessa myöskään Joao Costa, joka sai jonkinlaisen osuman pallon juuri ennen Jammehia, ja lopulta pallo pomppi KTP-veskarin jaloista etunurkasta pussiin. 

90+9’ 2-4 Tiquinho rp.

Ottelun lopussa KTP:n hakiessa hanakasti tasoitusosumaa, PK pääsi ylivoimahyökkäykseen, jossa Hiroki Nekado oli jo enemmän kuin lähellä PK-uransa avausmaalia, mutta Valtteri Vesiaho pelasti tilanteen maaliviivalta. Jatkotilanteessa Nekado pääsi jälleen palloon, ja hakien laukausta pienestä kulmasta. Laukaus epäonnistui, mutta lähes samalla hetkellä Vesiaho tönäisi Nekadon maanpintaan rangaistuspotkun arvoisesti. Ennen KTP:ssäkin pelannut Tiquinho viimeisteli 11 metristä pallon varmasti verkon perukoille ja ottelun loppulukemiksi kirjattiin 4-2 PK:n eduksi. 

Yhteenveto

KTP oli ottelun alussa terävämmin ottelussa kiinni, mutta joukkueen ratkaisut hyökkäyskolmanneksella jättivät toivomisen varaa. Varsinkin hyökkääjä-Alan Harbasilla oli muutama erinomainen sauma maalintekoon, mutta hänen viimeistelynsä jättivät toivomisen varaa kotkalaisten kantilta katsottuna. Oikeastaan mitä pidemmälle avausjakso meni, sitä paremmin myös PK pelissä mukana oli, vastaiskuissa kuitenkin ratkaisut eivät olleet parhaita mahdollisia.

Toisen jakson alkuun KTP hyökkäsi aika hyvin peliin sisään ja saikin siitä palkinnoksi pari maalia. Molempien joukkueiden vaihtorumbien alettua, PK oli kuitenkin ehkä se joukkue tällä kertaa, joka siitä enemmän hyötyi ja peli kääntyi enemmän Punamustan haltuun. Ottelun loppuhetkillä KTP sai ajoittain kovaakin painetta PK:n teipillä kasattua linjaa vastaan, mutta Ville Viljalan johdolla PK-alakerta kesti kotkalaisten paineistuksen.

PK-35 Kokoonpano

Ville Viljala – Samba Sillah (61’ Karo Räsänen), Frankline Okoye (71’ Eero Markkanen), Liam Lokake, Shunta Uchiyama (71’ Hiroki Nekado) – Juta Nakanishi, Ayuub Abdi (61’ Joao Costa), Daniel Rantanen – Foday Manneh (90’ Otto Kouva), Tiquinho, Mohamed Lassoued (61’ Richard Florent). 

Kommentit

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kommentoi ottelun tapahtumia.

– Oli mukava päästä pelaamaan peli ulkokentälle, yleisön eteen. Saatiin vähän tunnettakin mukaan, kuten kuuluukin ja tappio selvästi harmitti vastustajan leirissä, joka kertoo myös siitä että pelissä oli panoksia sopivasti.

– Ei päästy ehkä pelin päälle niin hyvin kun oltaisiin haluttu alussa, koska vaikka tiedettiin miten Kotka tulee päälle niin emme olleet ihan valmiita toimimaan sen paineen alla. Toisaalta, se että Kotkalla oli myös pallo sopi meille. Päästiin vaarallisiin kontrauksiin todella isoihin tiloihin, mistä meidän olisi mielestäni pitänyt jo melkein pystyä repimään parinkin maalin ero alussa.

– Tiedettiin että kaverilla on paljon laatua, mutta silti jälleen kerran mielestäni meille tehdyt maalit olivat sellaisia, missä uskon meidän pystyvän toimimaan jatkossa paremmin. Vähän samanlainen notkahdus tuli myös JäPS-ottelussa.

– Pakko kuitenkin taas olla ylpeä koko joukkueesta. Juostiin paljon, tehtiin pyyteetöntä työtä joukkueen eteen, saatiin vaihdosta laatua kentälle ja lopulta taas löydettiin keino kaivautua peliin mukaan ja myös mennä ohi. Saadaan mukavasti panoksia myös tulevaan viikkoon.

 

PK-35:n Ykkösliigacup päättyy ensi sunnuntaina Joensuussa JIPPO:n vieraana.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap