Menu

Diogo Pinto PK-35:n peräsimeen! 

PK-35 naisten edustusjoukkue lähtee uusin opein kauden 2024 Kansalliseen Liigaan! Portugalilaisvalmentaja Diogo Pinto on solminut PK-35:n kanssa kauden 2024 kattavan valmentajasopimuksen ja hän toimii naisten edustusjoukkueen päävalmentajana tulevana vuonna. 

34-vuotias Pinto on tuttu näky jo monen vuoden ajan Suomen kentiltä. Pinton ensimmäinen seura Suomessa oli Peimari United, johon hän saapui edustusjoukkueen apuvalmentajaksi kaudeksi 2019. Sen lisäksi Pinto on toiminut Suomessa TP-47:n, Käpylän Pallon, OTP:n sekä viimeksi FC Hongan organisaatioissa. Lisäksi kaudella 2021 Pinto toimi ennen Honkaan saapumistaan Liettuan pääsarjaseura FK Riterain valmennustiimissä. Hongassa viimeisen kahden kauden ajan Pinto toimi menestyksekkäästi seuran B-poikien päävalmentajana. Kausi 2022 päättyi hopeamitaliin BSM-sarjassa, ja päättyneellä sesongilla mitali kirkastui kultaiseen, kun Honka voitti B-junioreiden Suomen mestaruuden selkeällä marginaalilla ennen AC Oulu/OLS:a.

UEFA A-lisenssin omaava luotsi toimi muutamassa eri seurassa kotimaassaan ennen pohjolaan saapumistaan, ja hänen valmennusuransa on kestänyt yhteensä jo yli kymmenen vuoden ajan. Porton läheltä Lamegosta lähtöisin oleva Pinto on kotiutunut vuosien aikana hyvin Suomeen ja nyt hän aloittaa uuden pestinsä Pihliksessä odottavalla fiiliksellä. 

– Odotan kohtaavani haasteita ja ongelmia, joita en ole aiemmin urallani kohdannut ja pääseväni löytämään niihin ratkaisut.

PK-35:n naisten edustusjoukkue palaa harjoituskentälle maanantaina 27. marraskuuta, ensimmäistä kertaa Pinton johdolla. Hän odottaa innolla jo alkavaa kautta, ja työskentelyä pelaajien kanssa.

– Heti ensimmäisistä treeneistä lähtien, kaikki tekemisemme keskittyy meidän pellilliseen ajatukseen ja sitä lähdemme heti työstämään. Tietenkin haluan myös tutustua pelaajiin heti paremmin.

Annoimme Pintolle mahdollisuuden kertoa omasta valmennustavastaan omin sanoin. 

– Valmentajana pyrin luomaan nautinnollisen ja pelattavan, mutta myös vaativan ja kilpailullisen ympäristön, missä koen jokaisen pelaajan pystyvän kehittymään. Filosofiani pohjautuu yhteisölliseen kanssakäyntiin sekä käytökseen ja pelaamisen malliin, jossa jokaisella yksilöllä on mahdollisuus loistaa.

– Haluan tuoda mukanani joukkueeseen oman ammattitaitoni, intohimoni sekä arvoni, jotka ovat kulkeneet mukanani koko urani ajan. 

Julkaisemme Diogon kattavamman haastattelun sekä kerromme tarkemmista näkymistä naisten uuteen kauteen tulevien viikkojen aikana PK-35:n nettisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. 

 

Tervetuloa Pihlikseen, Diogo!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap