Menu

Eemeli Ihalainen PK-35:n maalivahtikoordinaattoriksi!

Pallokerho-35 on palkannut seuran uudeksi maalivahtikoordinaattoriksi Eemeli Ihalaisen. Ihalainen toimii samalla myös naisten edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana.

PK-35 etsi seuraan henkilöä, joka vastaa seuran maalivahtivalmentamisen organisoinnista. Valmentajan ammattitutkinnon sekä UEFA GK B-lisenssin omaava Ihalaisen nimi tuli esiin ja hänen kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen, Ihalainen todettiin parhaaksi vaihtoehdoksi tehtävään. Ihalainen odottaa mielenkiinnolla tehtäväänsä maalivahtivalmennuksen parissa ja sen organisoinnissa.

– Yritän yhdessä seuran muiden työntekijöiden ja valmentajien kanssa rakentaa maalivahtien pelaajapolkua entistäkin paremmaksi ja organisoidummaksi. Se mitä se tarkoittaa, niin toivottavasti näemme vuoden aikana siinä tuloksia ja kykenemme tarjoamaan seuran maalivahdeille riittävän määrän spesifiä maalivahtivalmennusta. 

36-vuotias Ihalainen omaa jo pitkän historian maalivahtivalmennuksen parissa. Ihalainen toimi vuoden 2021 loppuun asti kahdeksan kauden ajan FC Hongan naisten edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana. Paluu Kansallisen Liigan tason toimintaan on muhinut mielessä Hongasta lähtemisen jälkeen ja nyt PK:n tarjoama mahdollisuus tuntui miehestä tähän hetkeen sopivalta. 

– Pelaajien sekä taustojen ammattimainen tekeminen on todella ihailtavalla tasolla, kun ajatellaan, että sarja ei vielä ole ammattilaissarja. Silti asioita olosuhteista riippumatta tehdään niin ammattimaisesti kuin vain pystytään. Löysin yhteisen sävelen nopeasti juteltuani PK:n valmennuksen ja seurahenkilöiden kanssa, ja nyt odotan innolla mitä saamme tulevan kauden aikana aikaan.

Ihalainen aloitti oman pelaajataipaleensa jalkapalloilun parissa 6-vuotiaana Gnistanin junioreissa. Oulunkylästä Ihalainen siirtyi HJK:n junioreihin, jossa hän yhtä kautta lukuun ottamatta vietti koko junioriaikansa aina edustusjoukkueen porteille asti. B-juniori-ikäisenä Ihalainen käväisi vuoden ajan pelaamassa PK-35:n maalilla, jossa hän oli voittamassa B-junioreiden SM-pronssia. PK-paidassa syntyi myös Ihalaisen miesten otteluiden debyytti Klubi 04:ää vastaan Kakkosessa. HJK:n edustusjoukkueeseen Ihalainen ei pystynyt tekemään läpimurtoa ja hän siirtyikin vuodeksi 2008 Gnistanin riveihin, jossa hän pelasi muutaman kauden ajan ennen lopettamistaan. 

Valmennustaival Ihalaisella käynnistyi heti pelaajauran lopettamisen jälkeen, kun hän siirtyi HJK:n naisten edustusjoukkueen maalivahtivalmentajaksi. Kuten jo todettua, uran pisin valmennusjakso Ihalaisella oli Hongan naisten liigajoukkueessa, jossa hän vaikutti kahdeksan vuoden ajan 2014-21. Viimeisen kahden vuoden ajan mies on ollut mukana Espoon Palloseura organisaatiossa ja maalivahtivalmentajana tyttöjen BSM-joukkueen mukana. 

PK-35:n naisten edustusjoukkue on solminut pelaajasopimukset maalivahdeista alkavaksi kaudeksi todella pitkään seuraa edustaneen Tanja Kotoaron sekä HJK:n organisaatiosta saapuneen Chana Hausenin kanssa. Ihalainen odottaa mielenkiinnolla naisten kanssa tekemistä. 

– Asia koskee tietenkin, niin naisten veskareita sekä kaikki maalivahteja, joiden kanssa tulen toimimaan seurassa. Ehdottomasti haluan nähdä pelaajien kehitystä sekä olla tukemassa heitä ja auttaa heitä kohti suurempia haasteita sekä unelmia!

– On myös mukavaa olla mukana ja tukena joukkueen arjessa, ja siellä menestyminen on luonnollisesti myös palkitsevaa.

 

Tervetuloa PK-35:een, Eemeli!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap