Menu

Eero Karjalainen jatkaa PK-35:n takalinjoilla!

Lahden lahja Pihlisläiselle jalkapallolle, toppari-Eero Karjalainen on solminut PK-35:n kanssa kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen.

– Hyvät fiilikset jatkosta. Meillä oli hieno viime kausi ja kun kysyttiin kauden jälkeen haluanko jatkaa, niin ei minulla ollut mitään muuta ajatustakaan. Makeeta olla PK:ssa myös ensi kaudella.

25 vuotta marraskuussa täyttänyt Karjalainen pelasi päättyneellä kaudella 19:ssä Kakkosen ottelussa, joista 15:ssä hän oli avauskokoonpanossa. 195-senttinen kolossi oli enemmän vaihtopelaajan roolissa kevään ja kesän otteluissa, mutta elokuussa Karjalainen nappasi avauskokoonpanon paikan itselleen, josta hän ei enää syksyn tärkeissä peleissä luopunut. 

– Treenasin laadukkaasti koko kauden ja olin valmiina, kun sain mahdollisuuden nousta avaukseen. Olen todella tyytyväinen siihen, miten pystyin esiintymään.

Karjalainen innostui maalintekoon ennen näkemättömään tahtiin omalla urallaan aiemmin, kun hän iski viisi tärkeää osumaa syksyn isoissa otteluissa. Uran ensimmäinen PK-osuma syntyi loppuhetkillä PPJ:tä vastaan 1-0-voitossa ja myös TiPS-murskajaisissa toppari onnistui maalin tekemään. Kuitenkin ne kauden ikimuistoisimmat osumat syntyivät ensiksi runkosarjan päättäneessä HJK Klubi 04-kotiottelussa, jossa Karjalainen osui kahdesti ja lisäksi toppari onnistui Kakkosen nousukarsinnan välierässä EPS:aa vastaan iskemään voitto-osuman.

– Olihan loppukausi aika uskomaton. En ole koskaan aiemmin tehnyt noin montaa maalia kaudessa ja vielä noin lyhyen ajan sisään. Topparille se on aina iso hetki, kun pääsee tekemään maalin ja vielä, kun ne olivat noin tärkeitä onnistumisia, niin aika sanattomaksi se jopa veti. Tuo syksy oli futaajalle aikamoista kulta-aikaa. 

Karjalainen löysi etenkin loppukauden aikana hyvän yhteissävelen maalivahti-Joni Niemen sekä topparikollega Tomi Kurvisen kanssa. 

– Joni pelasi hienon kauden ja kehittyi paljon kauden aikana, se oli hienoa nähdä. Tomin kanssa löysimme jo pre-seasonilla hyvän yhteispelin ja se parani vielä loppukaudesta. Meillä oli koko ajan hyvä yhteispeli ja siinä oli hyvä pelata molempien omilla vahvuuksilla.

Kuusysi-kasvatti pelasi kuusi edellistä kautta perätysten Kakkosta MP:ssä, Reippaassa, MiPK:ssa, Atlantiksessa ja viime kaudella PK:ssa. Voi hyvin siis sanoa, että Kakkonen on jo nähtyä kauraa Karjalaisen osalta, ja nyt hän odottaa mielenkiinnolla uutta haastetta Ykkösliigassa.

– Kakkonen on varmaan joltain osin läpi pelattu, joten hienoa saada sauma Ykkösliigassa. Se vaatii tietenkin enemmän treeniä ja lisää kovuutta kentällä, mutta uskon olevani valmis. 

89:n Kakkosen ottelun pelimies liittyi PK:n harjoitusrinkiin tammikuun ensimmäisiin harjoituksiin 2. tammikuuta, ja ainakin tällä tietoa Karjalainen on joukkueen mukana myös lauantain Gnistan-ottelussa.

– Hyvä meininki ollut ensimmäisissä treeneissä. Muutama uusi pelaaja ja jonkin verran testipelaajia, hyvällä jalalla kaikki on ollut heti mukana.

– On hyvä raapaista pari kovaa treenimatsia heti alkuun (Gnistan & Ilves), se on hyvä startti meille, kun aletaan ottamaan askelmerkkejä kohti Ykkösliigaa ja tietenkin jo helmikuun Ykkösliigacupia. Se on tärkeää meidän joukkueelle päästä pelaamaan laadukkaita matseja sekä testipelaajille hyviä näytönpaikkoja.

Eeron terveiset Peekoolaisille:

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2024:
Joni Niemi – Tomi Kurvinen, Shunta Uchiyama, Daniel Rantanen, Yassin Adam, Xhevdet Gela, Otto Kouva, Tuukka Andberg, Tiquinho, Rafael Lehtonen, Eero Karjalainen.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap