Menu

Eero Karjalainen Punamustien puolustukseen

PK-35:n toppariosastolle tulee lisää kokoa ja näköä, kun Eero Karjalainen siirtyy PK-35:n riveihin kauden 2023 kattavalla sopimuksella. Lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti saapuu Pihlikseen Atlantiksen riveistä.

195-senttinen toppari Eero Karjalainen vahvistaa PK-35:n takalinjoja alkavan kauden mittaisella sopimuksella. Karjalainen on vasta 24-vuotias, mutta hän on ikäisekseen jo hyvin kokenut pelaaja Kakkosen tasolle. Alkava kausi on Karjalaiselle jo kuudes Kakkosessa. Kuusysi-kasvatti siirtyi kaudeksi 2018 Mikkelin Palloilijoihin, jossa kyseisellä kaudella tuli myös Kakkosen debyytti, mutta otteluita kertyi ainoastaan neljä kappaletta, ja suurin vastuu tuli SavU:n riveissä Kolmosessa. Seuraavaksi kaudeksi Karjalainen palasi jälleen mastokaupunkiin ja hän pelasi Reippaan paidassa 11 Kakkosen ottelua. Kaudet 2020-21 Karjalainen edusti Mikkelin Pallo-Kissoja, jossa hän pelasi myös PK:ta vastaan kaudella 2020. Kyseinen PK-ottelu oli ainoa kahden kauden aikana, kun Karjalainen aloitti ottelun vaihtopenkiltä. Hän tuli kentälle tauolla, mutta tilanne oli jo avausjakson jälkeen Punamustille 4-0.

Viime kaudeksi Karjalainen muutti Helsinkiin ja siirtyi tutun valmentajan perässä Atlantikseen. Pituutensa ansiosta hyvänä erikoistilannepelotteena tiedetty Karjalainen pelasi Atlantiksen riveissä 20 Kakkosen ottelua, joissa syntyi yksi maali. Karjalainen on pelannut urallaan 71 Kakkosen ottelua, joissa maaleja on syntynyt viisi kappaletta. 

Karjalainen liittyi alkuvuodesta Punamustien matkaan, ja hänen tasainen suorittaminen treenikentällä sekä esitykset peleissä Kakkosen mittareilla kovia joukkueita vastaan vakuuttivat valmennuksen. Karjalaisen pelaamisessa on tietynlainen rauhallisuus nähtävissä jatkuvasti, mutta ylimääräistä peruuttelua mies ei harrasta. Karjalainen on sopeutunut uuteen joukkueeseen hyvin nopeaan tahtiin tunnollisena sekä helposti lähestyttävänä persoonana. 

Eero Karjalainen:

– Hyvät fiilikset sopimuksesta. Tässä oli muutama muukin vaihtoehto, mutta PK tuntui kaikkein parhaimmalta niistä tähän hetkeen. Täällä on kelpo olosuhteet pelata ja harjoitella, ja joukkueella on suuret tavoitteet. Tämä oli itselleni siinä mielessä hyvä yhdistelmä. Olen sopeutunut hyvin tähän joukkueeseen, ja meille on hyvä porukka kasaantumassa. Joukkueen tekeminen on jo tässä lyhyessä ajassa parantunut isosti, ja treenipelit ovat antaneet jo hyviä viitteitä. Valmennus on myös hyvällä tasolla, ja olen pitänyt siitä, mitä olen Kimin (Raimi) kanssa jutellut. Olemme käyneet jo nyt jonkin verran myös klippien avulla läpi tekemistäni kentällä, joka on itselleni aika uusi, mutta myös positiivinen asia. Näen sen myös kehittymiseni kannalta hyvänä juttuna.

– Omia vahvuuksiani on omasta mielestä pallollinen pelaaminen, osaan pelata palloa monipuolisesti, myös 1v1-puolustamisen näen omaksi vahvuudekseni. Aika lailla kaikissa joukkueissa olen tottunut pelaamaan samankaltaista jalkapalloa, mitä täällä me haluamme. Tykkään siitä, että pidämme pallon maassa ja haluamme olla aggressiivisia eteenpäin. 

Tervetuloa Pihlikseen, Eero!

 

Olemme viimeisen kuuden viikon ajan lähes joka perjantai julkaisseet ainakin yhden uuden pelaajan sopimuksen, eikä huominenkaan tee tähän poikkeusta! Seuraava sopimusuutinen on luvassa siis jälleen huomenna. 

PK-35:n seuraava harjoitusottelu on edessä lauantaina, kun Karjalainen ja muu joukkue matkustavat Imatralle, jossa PEPO isännöi Punamustia. Ottelu käynnistyy Ukonniemi-areenalla aiemmasta tiedosta poiketen vasta klo 17:30. 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2023:

Joni Niemi
Felix Ferahyan

Romy Nevalainen
Tomi Kurvinen
Otto Kouva
Joel Europaeus
Eero Karjalainen

Rafael Lehtonen
Niklas Jokiniemi
Richard Florent
Tommi Tainio
Sebastian Kamara
Ngabo Ndaziramiye
Oskari Kekkonen
Yassin Adam
Toshiki Makimoto

Florian Troni
Samuel Vuohtoniemi
Kevin Ingoli

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap