Menu

Eero Markkanen PK-35:n hyökkäykseen!

Pallokerho-35 on solminut kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen hyökkääjä Eero Markkasen kanssa. 

Markkanen liittyi joukkueen matkaan viime viikon lopulla, mutta joukkueen lomajakson ajoittuminen kuluneeseen viikkoon, tarkoittaa sitä, että Markkanen liittyy toden teolla joukkueen vahvuuteen ensi maanantaina. Kokenut hyökkääjä odottaakin jo ensi viikkoa ja paluuta joukkueharjoituksiin innolla.

– Paljon olen omatoimista treenaamista tehnyt viime syksyn jälkeen, joten todella hyvillä mielin hyppään jengin mukaan ensi viikon maanantaina. 

Haaga-Heliassa viime syksynä IT-tradenomin opiskelut aloittaneen Markkasen jalkapalloilullinen CV on pitkä kuin nälkävuosi. 32-vuotias kärki on pelannut pitkällä urallaan 17 A-maaottelua ja seurajoukkuelistalta löytyy joukkueita AIK:sta PSM Makassariin sekä Real Madridista Vihtavuoren Pamaukseen. Markkanen kertoi Indonesian liigan olleen erikoisin sarja, jossa hän on pelannut uransa aikana, mutta erikoisin pelipaikka löytyy eri puolelta maailmaa. 

– Jenkeissä käytiin pelaamassa vierasottelu Las Vegasissa. Matsi pelattiin baseball-stadionilla, mikä ei toki sinänsä jenkeissä ole super-erikoista. Pelin alkaessa oli 46 astetta lämmintä, vaihtopenkit olivat sellaisia renkailla liikkuvia pelituoleja, joilla pelataan yleensä tietokonepelejä ja kentän laidalla oltiin tuotu lasten kahluualtaita, johon pystyi ostamaan pääsylippuja. Lisäksi siellä oli joku alpakka tai laama maskottina. On aika hyvin muistiin jäänyt tapahtuma.

Vuoden 2021 Jenkkivisiitin jälkeen, Markkasella on nyt edessä kolmas peräkkäinen kausi Suomessa. Kaudella 2022 hän edusti Veikkausliigassa HIFK:ta ja viime kaudella Ykkösessä Gnistania. Markkanen teki urallaan ensimmäistä kertaa yli kymmenen sarjamaalia viime vuoden aikana, kun hän Gnistanille iski 11 osumaa Ykkösen otteluissa.

– Gnistanissa meillä oli varsin hyvä kausi, joukkueena onnistuimme, vaikka se ei aivan loppuun asti riittänyt. Ainahan sitä voisi tehdä enemmän maaleja, mutta kuitenkin ihan hyvä fiilis jäi viime vuodesta.

Jos kaikki lainakeikat otetaan huomioon, PK-35 on 198-senttiselle Markkaselle hänen pitkällä urallaan jo 18:s seura, jota hän edustaa. Onkin hyvä kysyä, mikä saa lähes jo kaiken nähneen sekä kokeneen jyväskyläläisen edelleen jatkamaan pelaamista?

– Kliseistä tai ei, mutta on se rakkaus tähän lajiin. Tykkään pelata futista, se on aika simppeliä. On ollut hienoa nähdä maailmaa futaajana, mutta olen viime vuosien aikana kotiutunut Helsinkiin. Haen edelleen itselleni sopivia haasteita pelaajana, ja PK-35 tuntui tähän hetkeen hyvältä vaihtoehdolta, joten todella kivaa päästä pelaamaan Punamustassa alkavalla kaudella. 

Viime kausi Gnistanissa oli “Erzin” ensimmäinen Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Se on oikein hyvä sarja, Suomessa on laadukkaita pelaajia, joita riittää myös Ykkösliiga-tasolle. Ei sinne todellakaan voi tulla vain neppailemaan, muuten käy heikosti. Totta kai esim. Veikkausliigassa pelaajat ovat vähän parempia ja vähän kaikessa tekemisessä ollaan edellä, mutta on Ykkösliigassakin laadukkaita joukkueita ja yksilöitä. 

Markkanen oli seuraamassa joukkueen edesottamuksia sunnuntain JäPS-ottelussa katsomon puolella. Vielä täysin tarkkaa kuvaa hän ei ole ehtinyt joukkueesta saamaan, mutta usko miehellä on korkealla tulevan suhteen. 

– Hyvä ja mielenkiintoinen nippu on kasassa. Ajoittain sunnuntaina peli näytti oikein hyvältä, mutta toki pelaamisesta huomasi, että aika alkuvaiheessa vielä ollaan. Meillä on todella nopeita hyökkääjiä, joten uskon sopivani joukkoon erilaisena vaihtoehtona aika hyvin. Haluan tuoda hyökkäyspäähän tietenkin lisää vaarallisuutta ja tehoja, mutta myös kokemusta, jolla toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta. 

Hirveän montaa ennestään tuttua pelaajaa PK-joukkueessa ei Markkaselle ole, mutta yksi pidempiaikainen ystävä jengistä kuitenkin jo valmiiksi löytyy. 

– Totta kai monen pelaajan tiedän ennestään, mutta kovinkaan hyvin en välttämättä tunne. Tuukan (Andberg) kanssa olimme jo viime kaudella joukkuekavereita ja Viljalan Villen kanssa nousimme JJK:ssa samoihin aikoihin edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuotta sitten, ja olemme olleet läheisiä kavereita jo yli vuosikymmenen. Kiva päästä Villen kanssa pelaamaan samalla puolella vuosien tauon jälkeen. 

Markkanen kantaa PK-nutussa selässään numeroa 9.

Eeron terveiset PK-kannattajille:

Tervetuloa Pihlikseen, Erzi!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap