Menu

Ensimmäinen sopimuspaketti on valmis – neljä ensimmäistä miestä uunista ulos!

Näin päivää ennen uutta vuotta saamme kuulla ensimmäiset sopimuspelaajamme alkavalle kaudelle. Julkaisemme tässä ensimmäisessä sopimuspaketissa kaksi jatkosopimusta sekä kahden uusvanhan PK-pelaajan sopimukset. Jatkosopimukset Punamustien kanssa alkavalle kaudelle ovat solmineet puolustaja Romy Nevalainen ja hyökkääjä Florian Troni. Atlantiksesta Pihlikseen vuorostaan palaavat vahvasti viime kaudella pelanneet Niklas Jokiniemi ja Rafael Lehtonen.

19-vuotias Romy Nevalainen aloittaa Punamustien edustusjoukkueessa kolmannen kautensa, joskin debyytti edustuksessa nähtiin puolustajalta jo kaudella 2020 Kakkosessa. Viidennen kautensa PK-35:n organisaatiossa aloittava “Paavo” on pelannut viimeisen kahden kauden aikana 25 ottelua Ykkösessä, joista 16:ssa Nevalainen on ollut avauskokoonpanossa. 

Monipuolisesti eri puolustuksen paikkoja pelaamaan pystyvä Kontu-kasvatti aloittaa tammikuun alussa varusmiespalveluksen Santahaminassa, joka tulee häiritsemään ainakin nuoren miehen kauteen valmistautumista sekä alkukautta.

Romy Nevalainen:

– Viime kausi kasvatti minua miesten peleihin, se oli ensimmäinen kausi, kun pääsin pelaamaan miesten peleissä noinkin paljon. Se opetti minua pelaamaan tässä tahdissa ja sellaisessa tietynlaisessa kovuudessa, jota miesten peleissä ja varsinkin Ykkösessä tarvittiin. Tiedossa on kuitenkin, että viime kaudesta jäi omaan tekemiseen sekä myös joukkueen tekemiseen paljon parannettavaa.

– Intti tulee nyt vaikuttamaan aika paljon omaan kauteen, en tule pääsemään kaikkiin treeneihin ja voisin kuvitella, että kuntokin tulee olemaan vähän erilainen mitä yleensä. Toivotaan, että pääsen kuitenkin mahdollisimman paljon olemaan mukana ja sitten, kun se on ohi, niin pääsen taas 100 % mukaan. 

Toinen jatkosopimuksen tehnyt pelaaja on 19-vuotias PK:n oma kasvatti Florian Troni. “Flore” on ollut jo monen kauden ajan edustusjoukkueen harjoitusringissä ja viime kaudella Troni pääsi pelaamaankin kuudessa Ykkösen ottelussa. Hyökkääjä iski kauden päättäneessä SJK Akatemia-ottelussa myös uransa toisen maalin PK:ssa edustustasolla, ja ensimmäisen yli kolmeen vuoteen. Vuonna 2019 Troni iski debyyttimaalinsa Töölön Taistoa vastaan Regions Cupissa. 

Ikävistä loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt Troni on tottunut junioreissa iskemään runsaasti maaleja punamustassa paidassa. C14-B17-ikäluokkien aikana Troni pelasi ikäluokkansa korkeimmalla tasolla yhtä kautta lukuun ottamatta (2019 kaudella B17 Ykkönen), ja näinä vuosina maaleja tuli 80 otteluun peräti 91 kappaletta. Nyt maaleja halutaan nähdä myös edustustasolla.

Troni omaa erinomaisen vasemman jalan sekä kyvyn ajoittaa juoksut linjasta selustaan. Troni on ollut jo monen vuoden ajan hyvin pidetty joukkuepelaaja sekä hän on loistava esimerkki kaikille PK-yhteisössä omalla tekemisellään myös kentän ulkopuolella. 

Florian Troni:

– Se on henkilökohtaisella tasolla minulle hieno palkinto työstäni futiksen eteen, että olen näin pitkälle tässä seurassa päässyt. Olen aloittanut jalkapallon PK:ssa nappulaiässä, ja ei meitä kovinkaan monia ole, jotka sieltä asti on samassa seurassa päässyt edustukseen asti nousemaan. 

– Kaikkien loukkaantumisten jälkeen, viime kausi oli positiivinen kokemus itselle. Pääsin pelaamaan Ykköstä muutamassa ottelussa, pysyin kunnossa ja pystyin parantamaan kuntoani jatkuvasti. Se oli lopulta hieno lopetus kaudelle päästä tekemään maali SJK Akatemiaa vastaan. 

– Olen tällä hetkellä todella innoissani tulevasta, haluan päästä pelaamaan enemmän ja tehdä jälleen maaleja. Me ollaan oltu kaksi viime kautta Ykkösessä, ja toivon, että se näkyy nyt myös Kakkosessa positiivisella tavalla, vaikka miehet jonkin verran vaihtuu. Lähdetään tekemään joukkueena töitä korkealla intensiteetillä, niin uskon, että lopputulos tulee olemaan hyvä. En malta odottaa, että olisi jo maanantai, kun joukkuetreenit lähtee liikkeelle toden teolla. 

Paluun Pihlajamäkeen vuoden tauon jälkeen tekee Nevalaisen sekä Tronin ohella 03-ikäluokkaan kuuluva Niklas Jokiniemi. “Nikke” pelasi PK:n riveissä vuodesta 2016 lähtien kuuden kauden ajan, jonka aikana hän nousi junioreista aina edustusjoukkueen sopimuspelaajaksi asti. KOPSE:sta lähtöisin oleva pelimies pääsi tekemään edustusjoukkuedebyyttinsä PK:ssa syyskuussa 2021, kun hän tuli loppuhetkillä vaihdosta sisään HJK Klubi 04:ää vastaan pelatussa Ykkösen ottelussa. 

Jokiniemi on saanut tämän vuoden aikana kokemusta miesten peleistä, kun hän oli Atlantiksen riveissä tärkeässä roolissa keskikentällä. Jokiniemi pelasi kauden aikana 20 Kakkosen ottelua, joissa syntyi myös komeat neljä täysosumaa. Jokiniemi keräsi kehuja paljon kauden aikana, ja hänestä oli kiinnostusta myös ylemmältä sarjatasolta, mutta Jokiniemi näki tässä vaiheessa uraansa paluun Pihlajamäkeen parhaana ratkaisuna. Kovan juoksukunnon omaavalta kasipaikan dynamolta voidaan nyt odottaa todellista läpimurtoa myös Punamustien keskikentälle. 

Nuoreksi pelaajaksi Jokiniemen ammattimainen ote on silmiinpistävää ja hänen urheilijan arvot sekä toiminta on kunnioitettavalla tasolla, joka antaa hänelle hienon mahdollisuuden kehittyä.

Niklas Jokiniemi:

– Viime kausi oli minulle yksilötasolla hyvin onnistunut, sain hyvin vastuuta ja kehityin paljon. Vuoden aikana olen kokonaisvaltaisesti kehittynyt paljon eri asioissa. Koen, että olen sosiaalisesti kehittynyt, joka näkyy myös esimerkiksi suurempana itseluottamuksena kentällä. Pelillisesti olen saanut lisää kovuutta otteisiini, kun miesten pelejä on tullut alle ja myös yksilötasolla viime kaudella pystyin käyttämään paremmin sellaisia ominaisuuksia, jotka minulla on aikaisemminkin jo ollut, mutta en ole niitä käyttänyt. Esimerkiksi tempokuljetuksia puolustuslinjaa kohti tein viime kaudella huomattavasti enemmän, mitä aikaisemmin. 

– PK on itselleni rakas seura ja haluan päästä tässä seurassa tekemään myös läpimurron ja koen olevani siihen nyt valmiimpi, mitä aiemmin. Täällä on itselle paljon tuttuja pelikavereita, tutut valmentajat ja näen, että tähän on kasautumassa hyvän oloinen nippu, jolla pystymme taistelemaan hyvistä asioista Kakkosessa.

Vuotta edellä mainittua trioa vanhempi oleva Rafael Lehtonen täydentää meidän ensimmäisen sopimuspakettimme. Lehtonen on myös ennestään tuttu pelaaja PK:n seuraajille, kun hän edusti Punamustia kaudella 2020. Tuolloin läpimurtoa ei vielä tapahtunut Kakkosessa, mutta kahden edellisen kauden aikana “Rafa” on noussut luottopelaajien joukkoon Atlantiksessa. Lehtonen pelasi Atlantiksessa yhteensä 26 Kakkosen ottelua, yhdeksän Kolmosen kamppailua sekä 21 ASM-ottelua. 

Lehtonen on hyvin monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan vasemman puolen laitakaistalla millä tahansa paikalla ja myös keskikentän keskustassa 20-vuotias HPS-kasvatti on monesti nähty. Lehtonen harjoitteli jo joulukuun aikana Punamustien kanssa sekä hän oli pelaamassa myös testiottelussa Atlantista vastaan. Jo näiden viikkojen aikana valmennus on nähnyt, että Lehtonen on saanut lisää kovuutta Atlantis-vuosiensa aikana ja pelillinen kehitys on mennyt oikeaan suuntaan, joten nyt odotettavissa on läpimurto myös Pihlajamäessä.

Hyvän vasemman jalan omaava Lehtonen on hyvin ulospäinsuuntautunut henkilö, ja sillä tavoin myös joukkuehengen kannalta tärkeä persoona. 

Rafael Lehtonen:

– Pari vuotta edellisestä kerrasta täällä, ja nyt on kiva olla takaisin. Kun olin täällä viimeksi, loukkaantumisia tuli toisensa perään ja se aika meni senkin takia aika pipariksi. Siitä ajasta jäi paljon hampaankoloon ja nyt haluan näyttää täällä uudestaan kykyni. Minulla on siihen mielestäni hyvä lähtökohta, koska kahden viime vuoden aikana olen kehittynyt Atlantiksessa, ja olen myös pysynyt kunnossa. 

– Juttelin Kimin kanssa ennen, kun sopimuksesta pääsimme sopuun, ja minulle tuli hyvä fiilis tästä tulevasta kaudesta PK:ssa. Minulla on hyvä mahdollisuus ottaa isoa vastuuta joukkueessa ja tiedän, että tämä ympäristö on minulle hyvä kehittymistä varten. Tietenkin täällä haluamme myös voittaa, ja uskon, että taistelemme tulevalla kaudella Kakkosessa kärkisijoista.  

 

Lisää sopimusuutisia on luvassa lähiaikoina. Punamustien seuraava harjoitusottelu on edessä 7. tammikuuta, kun Talin Jalkapallohallissa PK kohtaa Atlantiksen Akatemia / Pelimiehet-joukkueiden jonkinlaisen yhdistelmän. Ottelu käynnistyy klo 18. Harjoituskentille Punamustat palaavat tulevana maanantaina, 2. tammikuuta. 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2023:

Romy Nevalainen

Rafael Lehtonen
Niklas Jokiniemi

Florian Troni

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap