Menu

Esa Terävä jatkaa Pihliksessä!

PK-35 Alumni puheenjohtaja Esa Terävä nähdään punamustassa paidassa myös kentän puolella kaudella 2022! Kaudeksi 2019 Pihlajamäkeen palannut Terävä aloittaa neljännen peräkkäisen kautensa kasvattajaseurassaan. 

– Tänä vuonna tuli ensimmäistä kertaa mietittyä, että jaksaako vielä ja vähän mietin nouseeko konkarin jalka. Nyt, kun täällä treeneissä on ollut, olen nauttinut treenaamisesta ja nautin edelleen jalkapallosta ja yhdessäolosta muiden pelaajien kanssa. Kiva jatkaa mukana.

162 Ykkösen ottelua ja 68 Veikkausliigaottelua urallaan pelannut Terävä kertoi viime vuoden PK-35:n kausikorttilaisille lähteneessä kirjeessä, että alkava kausi olisi hänen uransa viimeinen Ykkösessä. Nyt 34-vuotias keskikenttäpelaaja ottaa hymyssä suin hieman sanoja takaisin.

– Meillä oli OP:n (Otto-Pekka Jurvainen) kanssa ajatus, että samaan aikaan jätettäisiin nappikset naulaan. Me ollaan käyty Oton kanssa muutamat aika syvällisetkin keskustelut ja hän on minua rohkaissut jatkamaan. Pitää pelata niin kauan, kun pystyy ja se tuntuu hyvältä. Ei tänne mitään comebackeja aleta tekemään nelikymppisenä.

– Koen, että viime kaudenkin jälkeen minulla on edelleen annettavaa kentällä ja myös annettavaa näille nuoremmille kavereille tässä vierellä. 

“Eski” on Punamustien 19:s sopimuspelaaja kaudelle 2022. Punamustien joukkue on uudistunut runsaasti viime kauden jälkeen, josta Terävä on innoissaan.

– Tykkään todella paljon tästä uudistuneesta joukkueesta. Meillä on hieman erilaisia pelaajatyyppejä, joka toivottavasti tulee myös näkymään kentällä. Täällä on paljon urheilullisia ja eteenpäin pyrkiviä nuoria kavereita. Odotan innolla, että pääsemme tosipelien kimppuun uusien mielenkiintoisten pelaajien kanssa.

Urallaan PK-35:n lisäksi pitkään HIFK:ta edustanut Terävä myöntää, että viime kausi jätti vielä hieman hampaankoloon. Alaloppusarjapaikka oli Terävälle itselleen sekä koko joukkueelle pettymys. 

– Täytyy myöntää, että eihän niistä alaloppusarjan peleistä, niin innostunut, varsinkin, kun oli peli selvä sarjapaikan suhteen hyvissä ajoin. Olisihan se ura kiva lopettaa sillä tavoin sitten joskus, että pelaa pelejä, joilla on oikeasti merkitystä. 

Johtaja”

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi tietää Terävän sopimuksen arvon joukkueelle.

– Esan kilpaurheilu-uran jatkamista ei voitu pitää kauden päätyttyä missään nimessä selvyytenä. Olen kuitenkin todella iloinen, että Esa näkee meidän projektin edelleen mielenkiintoisena, pärjäämisen mahdollisena ja sitä kautta hän tarttui vielä haasteeseen.

– Johtaja. Se varmasti kuvaa parhaiten Esaa. Hän on käsittämätön persoona, joka luo uskoa ympärilleen, mutta samaan aikaan pystyy myös itse ottamaan palautetta ja kritiikkiä vastaan avoimesti. Esan saappaita olisi tässä tilanteessa ollut käytännössä mahdoton suoraan täyttää ja totta kai se on meille helpotus, että ainakin vuoden verran pystymme herran edesottamuksista ja läsnäolosta vielä nauttimaan. Sen lisäksi hän on tärkeä linkki valmennuksen ja pelaajiston välillä, myös kentällä.

– Esa ei varsinaisesti ole se säihkyvin pelaaja kentällä, mutta edelleen elintärkeä pelaaja meille. Etenkin viime kaudella Esan poissaolo näkyi välittömästi tulostaululla. Kun katsotaan tilastoja syvemmälle, Esa oli muun muassa maalipaikkoihin johtaneissa syöttöketjuissa todella aktiivisesti mukana suhteessa muuhun joukkueeseen. Pelipaikka on ollut hieman alempana kuin esimerkiksi HIFK:ssa, mutta myös henkilökohtaisella tasolla Esa venyi parhaimpaansa tilastollisesta näkökulmasta monessa eri kategoriassa. Uskon, että hän pystyy parantamaan edelleen.

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Otso Knuuttila (mv)
Juuso Tamminen (mv)
Rafael Zbinden (mv)

Yassin Adam
Jonathan Muzinga
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen
Romy Nevalainen
Arttu Auranen
Matias Hänninen
Tomi Kurvinen
Nuutti Tykkyläinen
Noah Kaijasilta
Muslim Markhiyev
Willem Haapiainen
Viljami Isotalo
Niko Salminen
Ngabo Ndaziramiye
Esa Terävä

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap