Menu

Mikkelin Palloilijat isännöi Punamustia keskiviikkona

Miesten Ykkönen jatkuu keskiviikkona PK:n osalta, kun joukkue matkustaa Mikkelin Urheilupuistoon MP:n vieraaksi. Klo 18:30 alkavaa ottelua voi seurata tuttuun tyyliin Ruutu+ -palvelusta.

Perustettu: 1929
Kotistadion: Mikkelin Urheilupuisto (kapasiteetti 7 000)
Kotisivut: www.mikkelinpalloilijat.fi
Facebook: www.facebook.com/mikkelinpalloilijat
Twitter: www.twitter.com/mikkelinp
Instagram: www.instagram.com/mikkelinpalloilijat/
Kausia pääsarjatasolla: 25 (SM-hopeaa 1970, 1972, 1991)
Kausia toiseksi korkeimmalla sarjatasolla: 22. kausi
Päävalmentaja: Juha Pasoja (päävalmentajana 121 ottelua Ykkösessä: 54-25-42, pistekeskiarvo: 1.55)
Valmentaja: Mika Pasanen, Juho Luukkonen (mv-valmentaja), Tuula Sviili (fys. valmentaja)
Kapteenisto: Antti-Ville Räisänen ”C”, Jonne Uronen, Reetu Räsänen

Otteluennakkomme toisessa osassa tutustumme tuttuun tyyliin tulevan ottelun vastustajajoukkueeseen. Haastatteluun saimme tällä kertaa MP:n päävalmentaja Juha Pasojan.

MP:llä alla vaikea elokuu

MP:n kausi Ykkösessä on ollut monijakoinen. Hyvää jaksoa on seurannut usein heikompi pelillinen jakso, mutta elokuu oli joukkueen selvästi heikoin kuukausi. Viidessä ottelussa MP kärsi neljä tappiota, joista viimeisin tuli viime lauantaina JIPPO:a vastaan Joensuussa.

– Oli iso pettymys tuo JIPPO-tappio. Se oli erikoinen peli, JIPPO:n kaikki maalia kohti suuntautuneet laukaukset menivät maaliin, me emme paikkojamme pystyneet yhtä tehokkaasti hyödyntämään. Tilastot olivat ottelussa meidän puolella, mutta harvemmin sitä neljällä päästetyllä maalilla voi voitosta taistella.

MP:n elokuun ainoa voitto tuli reilu viikko sitten kotikentällä, kun joukkue kaatoi Gnistanin 2–1 lukemin. JIPPO:n tavoin VPS, KPV sekä FF Jaro pystyivät kaatamaan MP:n elokuun aikana.

– Elokuu oli heikko kuukausi meiltä ja nyt on helppo sanoa, että meidän pitää pystyä parantamaan, kun syyskuun pelit alkavat.

Keskiviikon ottelussa kohtaavat Ykkösen heikoimmat vierasjoukkueet. MP sekä PK ovat keränneet reissupeleistään ainoastaan kuusi pistettä plakkariin. Pasoja kertoo, että MP:n joukkue ei ole täysin sopeutunut tekonurmialustaan kauden aikana.

– Se on ollut vähän yllättävääkin, kun tiedetään, että nykypelaajat ovat jo enemmän tekonurmisukupolvea. Gnistanin voitimme tekonurmella, mutta muuten se on ollut vaikea alusta meille.

– Nurmella olemme pärjänneet selvästi paremmin, ehkä meidän pelitapa ja -tyyli sopii paremmin luonnonnurmella. On kotipeleihin toki myös erilaisempi lataus mitä vierasmatseihin, mutta ei se voi olla selitys millekään. Meidän pitäisi paremmin pystyä nappaamaan pisteitä myös vieraista, se on selvää.

Pasoja hieman avasi niitä asioita, joissa joukkue ei ole onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla viime aikoina.

– Ongelmia on ollut molempien maalien edessä ja ylipäänsä 16-alueilla. Olemme puolustaneet hieman löysästi, ja esimerkiksi JIPPO-ottelussa annoimme kaverille aivan liian paljon aikaa päästä laukomaan ja samalla myös tekemään maali.

– Hyökkäyspäässä olemme pystyneet luomaan tarpeeksi paljon laukauksia hyvistä asemista, mutta ne eivät ole mennee maalia kohti tai muuten vaan viimeistelyt ovat epäonnistuneet. Kaikki tietää, että tämän kauden Ykkösessä ensimmäisen maalin merkitys on erittäin suuri ja senkin takia olemme olleet liian tehottomia.

MP on tehnyt kauden 18 Ykkösen ottelussaan ainoastaan kolme kertaa ottelun avausmaalin.

Katseet PK-otteluun, pelaajanostot…

PK-35:n sekä MP:n piti kohdata toisensa ensimmäistä kertaa jo kesäkuun lopulla Urskissa, mutta tuo ottelu siirtyi PK:n koronakaranteenin takia. Nyt kun pääsemme toivottavasti myös kentälle asti, niin Pasoja odottaa hyvin mielenkiintoista koitosta.

– Meidän henkisen latautumisen pitää olla kohdillaan, jaksamisen suhteen ei ole ongelmaa, vaikka matsi tulee nopeasti JIPPO-matsin jälkeen, mutta tilanne on sama molemmilla. Taistelemme jonkin verran tällä hetkellä pään sisällä asioista, kun olemme hävinneet. Nyt kuitenkin pääsemme takaisin tutulle kotinurmelle, tutun yleisön eteen ja olen varma, että olemme valmiita taisteluun.

Kemistä lähtöisin oleva valmentaja lähettää pieniä terveisiä ennen ottelua tuomariston suuntaan.

– Toivottavasti tuomarikolmikko onnistuisi, ja etteivät heidät ratkaisunsa liikaa vaikuttaisi peliin. Vähän turhan paljon näitä pelejä tällä kaudella olemme nähneet, mutta emme me toki tämmöisiin ulkoisiin tekijöihin pysty vaikuttamaan. Toivotaan silti, että tuomarit onnistuisivat.

– Pelillisesti meidän pitää yrittää tiivistää puolustustamme ja toisaalta myös saada tehokkuutta hyökkäyspään tekemisiin. Voi olla, että aluksi ottelu on tarkempaa kyttäilyä, mutta sitten kun alkututustuminen vastustajaan on tehty ja nähty millaisia pelaajia on vastassa, niin uskon ottelusta tulevan vauhdikas ja tapahtumarikas.

Ennen keskiviikon ottelua MP löytyy sarjasta pisteen päästä PK:sta, viimeisen säilyjän paikalta. Kun joukkueilla on vielä runkosarjan molemmat keskinäiset kamppailut pelaamatta, nousee näiden pelien arvo automaattisesti erittäin korkeiksi.

– Tuo on todella mielenkiintoinen asetelma otteluun, kun taistellaan mahdollisimman hyvistä asetelmista loppusarjaan ja ehkä myös niistä ylemmän loppusarjojen viimeisimmistä paikoista.

Ex- JJK-luotsi kertoo, millaisia asioita MP:n pelaamisessa kannattaa katsojan seurata.

– Kyllähän hyökkäyspeli on se meidän juttu. Pyrimme olemaan monipuolisesti vaarallisia eteenpäin. Jos joudumme matalaan blokkiin, niin pyrimme riiston tultua lähtemään nopeasti vastaiskuun. Kun pääsemme palloon kiinni pidempiä aikoja, haluamme löytää tiloja, niin keskeltä kuin laidalta ja pidemmillä sekä lyhyemmillä syötöillä.

Tehdään lopuksi vielä pieni katsaus MP:n pelaajistoon. 44-vuotias koutsi nostaa joukkueestaan muutaman mielenkiintoisen poiminnan.

Topi Keskistä, jos vain hän keskiviikkona pelaa, kannattaa seurata. Hän on 03-syntynyt lupaus, todellinen vauhtikone ja hän pistää vastustajan puolustajat aina puntariin 1 vs. 1-tilanteissa.

Samson Ebuka Obioha on myös helppo nostaa ylös joukkueen parhaana maalintekijänä. Samsonilla on uskomaton kehonhallinta ja koordinaatio, hän pystyy pitämään vaikeitakin palloja hallussa ja voittamaan niitä joukkueelle.

Näiden pelaajien lisäksi joukkueen keskikentän moottoria Jonathan Dunyinia kannattaa pitää silmällä. Nuoremmista kotimaisista pelaajista mainittakoon 21-vuotias NJS:stä sekä KäPasta tuttu Yassin Daoussi sekä FC Interistä lainalla Mikkelissä oleva Roope Kantola. Kaikki mainitut pelaajat ovat kantaneet isoa vastuuta MP:n joukkueessa.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

– Ykkösen ottelu, MP – PK-35
– Keskiviikkona 1. syyskuuta klo 18:30
– Mikkelin Urheilupuisto, “Urski”
– Jos olet saapumassa paikan päälle Mikkeliin, suosittelemme lipun ostoa ennakkoon. Kotiin jäävät kannattajat voivat seurata ottelua Ruutu+ -palvelusta.

LINKKI LIPUNMYYNTIIN.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap