Menu

Vaasan Palloseura isännöi Punamustia lauantaina

PK-35:n Ykkösen joukkue lähtee tien päälle lauantaina, kun Vaasan Palloseura isännöi Punamustia Elisa Stadionilla. Vaasassa pelattava ottelu käynnistyy klo 16 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

Perustettu: 1924
Kotistadion: Elisa Stadion (kapasiteetti 6000)
Kotisivut: www.vepsu.fi
Facebook: www.facebook.com/Vepsu
Twitter: www.twitter.com/VPS1924
Instagram: www.instagram.com/vps1924/
Kausia pääsarjatasolla: 57
Suomen mestaruuksia: 2 (1945, 1948)
Kausia toiseksi korkeimmalla sarjatasolla: 20. kausi
Päävalmentaja: Jussi Nuorela (päävalmentajana 21 ottelua Ykkösessä: 7-3-11, pistekeskiarvo: 1.14)
Valmentaja: Henri Sillanpää (apuv./mv-valmentaja)
Kapteenisto: Sebastian Strandvall ”C”, Tuomas Pöyhönen, Steven Morrissey.

Tässä otteluennakon toisessa osassa keskitytään tutusti vastustajajoukkueeseen. Tänään haastatteluun saimme VPS:n hyökkääjän ja Ykkösen kaikkien aikojen maalintekijän Kalle Multasen.

OTTELUENNAKON 1. OSA.

32-vuotias VPS-hyökkääjä on ollut varsin tyytyväinen joukkueen kauteen tähän mennessä, vaikka edellisten otteluiden tulokset vielä hieman miestä kaivelivat.

– Meillä on mennyt kausi ihan hyvin, mutta nuo edelliset kaksi ottelua kyllä harmittavat. Siinä olisi ollut hyvä mahdollisuus parantaa asemia sarjassa, mutta emme siihen ikävä kyllä pystyneet ja nyt olemme enemmän takaa-ajajina. TPS-matsin jälkeen oli vähän vapaata ja tällä viikolla taas on laitettu kaikki katseet tuleviin peleihin.

Multanen palasi Italian reissultaan Suomeen täksi kaudeksi ja uusi seura löytyi Vaasasta. Mies on viihtynyt rannikkokaupungissa oikein hyvin. Multanen on pelannut tällä kaudella kaikissa VPS:n 19 Ykkösen ottelussa.

– Hyvin on täällä Vaasassa mennyt, ei mitään valittamista. Joukkueessa on ollut ennen kautta ja myös kauden aikana vähän vaihtuvuutta ja myös tuloksetkin ovat vaihdelleet. Melkein kaikki ottelut ovat olleet aika tasaisia, mutta meillä on mielestäni vielä paljon parantamisenkin varaa.

VPS vaihtoi päävalmentajaa kesäkuussa, kun Jukka Karjalainen siirrettiin sivuun ja hänet korvasi apuvalmentajan tontilta vastuuvalmentajan rooliin nostettu Jussi Nuorela. Multanen on pitänyt valmentajanvaihdosta järkevänä ratkaisuna.

– Olemme hieman muuttaneet harjoittelua Jussin kanssa, ja olemme harjoitelleet hieman eri asioita. Aina, kun valmentaja vaihtuu, kaikki odottavat jonkinlaista muutosta, vaikka tässä tapauksessa apuvalmentaja siirtyy suoraan päävalmentajan tontille. Olemme saaneet positiivista muutosta aikaan ja sillä tavoin muutos on ollut hyvä.

VPS:n pelaajistossa on Multasen lisäksi monia mielenkiintoisia pelaajia. Joukkueen maalia suurimmassa osassa tämän kauden otteluista on vartioinut 20-vuotias Helsingistä lähtöisin oleva Tuomas Pöyhönen. Joukkueen puolustuksen materiaali on kapeahko, ja sieltä joukkueelta löytyy myös aukkoja lauantain ottelussa, kun gambialaistoppari Alieu Ceesay on pelikiellossa sekä Mikko Pitkänen kärsii loukkaantumisesta. Joukkueen puolustuksen tukipilareihin ovat kuuluneet näiden miesten lisälso kauden ensimmäisen PK-ottelun missannut, mutta sittemmin pelikuntoon päässyt trinidadtobagolainen laitapuolustaja Kareem Moses sekä Miika Niemi.

Keskikentälle ja hyökkäykseen vaasalaisilta löytyy runsaasti eri vaihtoehtoja. Joukkueen 34-vuotiaan kapteenin Sebastian Strandvallin erikoistilanteiden kanssa kenellä tahansa Ykkösen puolustuksella on ongelmia, sen verran hyvä jalkainen VIFK-kasvatti on. Keskikentän hyökkääviä pelaajia ovat myös Vaasaan HJK:sta täksi kaudeksi palannut Joonas Vahtera sekä muutama vuosi sitten KTP:ssä kovia tehoja tehnyt Aleksi Pahkasalo.

Multanen nostaa joukkueesta esiin hänen hyökkääjäkollegansa Steven Morrisseyn.

– Meillä on paljon hyviä pelaaja, joita kannattaa seurata. Esimerkiksi kaksi maalia juuri viime pelissä PK:ta vastaan tehnyt Steven Morrissey on edelleen mahtava pelaaja. Hänen liikkeitä ja pelaamista kannattaa seurata.

100 maalia Ykkösessä, lauantain ottelu…

Multanen iski itsensä historian kirjoihin 22. kesäkuuta, kun hän iski uransa sadannen maalinsa Ykkösen otteluissa. Aikaisemmin urallaan Ykkösessä Multanen on iskenyt palloja reppuun myös PoPan, Ilveksen, Hakan, KPV:n sekä KTP:n riveissä. Tälläkin kaudella pallo on löytänyt tiensä verkkoon jo seitsemän kertaa ja kokonaismäärä tehdyissä maaleissa Ykkösessä on jo 105.

– Ei se mihinkään tekemiseen ole vaikuttanut, mutta onhan se kiva saada tuollainen rajapyykki täyteen ensimmäisenä pelaajana. Se on saavutus, josta kannattaa olla ylpeä, mutta enemmän sitä voi ajatella ja fiilistellä myöhemmin.

Vajaa neljä viikkoa sitten PK ja VPS kohtasivat ensimmäisen kerran tämän kauden aikana. Silloin Pihlajamäessä päädyttiin vauhdikkaan ottelun jälkeen 2–2 tasapeliin.

– Se oli tasainen vääntö, ja loppuvaiheessa meillä sekä myös PK:lla oli paikkoja iskeä voittomaali. Kumpi tahansa olisi voinut sen matsin voittaa, ja olihan itselläkin siinä yksi tontti, josta olisi voinut iskeä.

– PK on hyvä joukkue, heillä on paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet aikaisemminkin tätä sarjaa. He pystyvät puolustamaan tiiviisti, mutta myös hallitsemaan palloa. PK on hyvin vaarallinen joukkue, jos emme onnistu omassa pelaamisessamme. Meidän pitää malttaa tarvittaessa puolustamaan syvemmältäkin, jos peli sitä vaatii.

Kolmen ottelun maaliputkessa oleva Multanen tunnetaan todellisena fox in the box–hyökkääjänä. Hän hieman avasi sitä, millainen hänen roolinsa kentällä joukkueen pelaamisessa on.

– Kun lähestymme boksia ja kun olemme siellä, minun pitää olla siellä myös. Se on ihan selvä asia. Muuten minun pitää olla hyökätessä aktiivinen, tehdä liikkeitä ja aloitteita hyökkäyksessä. Puolustaessa olen aloittamassa prässiä ja sillä tavoin avaamassa puolustuspeliämme. Tietenkin nämä asiat hieman muuttuvat aina eri otteluiden sisällä sekä vastustajasta riippuen.

Lopuksi Viialan Peli-Veikkojen-kasvatti avasi hieman omaa uransa jatkoa ja myös tämän hetken tavoitteita.

– Haluan pelata mahdollisimman hyvässä ja kiinnostavassa ympäristössä, ja nyt se on täällä Vaasassa tämän ja ensi kauden ajan. Sen voin kuitenkin sanoa, että ei tämä uran viimeiseksi sopimukseksi jää, mutta kaikki keskittyminen on tällä hetkellä loppukaudessa sekä nousussa Veikkausliigaan. Se on tällä hetkellä päämäärä.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

– Ykkösen ottelu, VPS – PK-35
– Lauantaina 11. syyskuuta klo 16
– Elisa Stadion, Hietalahti, Vaasa
– Jos olet saapumassa paikan päälle Vaasaan, suosittelemme lipun ostoa ennakkoon. Kotiin jäävät kannattajat voivat seurata ottelua Ruutu+ -palvelusta.

LINKKI LIPUNMYYNTIIN.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap