Menu

FF Jaro saapuu Pihlajamäkeen

Kuten normaalisti, myös ennen lauantain ottelua saamme otteluennakkoon toiseen osaan myös vastustajan näkökulmaa ennen viikonlopun ottelua.

Perustettu: 1965
Kotistadion: Pietarsaaren Keskuskenttä (kapasiteetti 3 000)
Kotisivut: www.ffjaro.fi
Facebook: www.facebook.com/ffjaro
Twitter: www.twitter.com/FFJaro
Instagram: www.instagram.com/ffjaro
Kausia pääsarjatasolla: 21
Kausia toiseksi korkeimmalla sarjatasolla: 24. kausi
Päävalmentaja: Jimmy Wargh (päävalmentajana 18 ottelua Ykkösessä: 8-6-4, pistekeskiarvo: 1.67)
Valmentaja: Pavle Milosavljevic, Anders Brunell (mv-valmentaja), Janne Pajunen (fys. valmentaja)
Kapteenisto: Johan Brunell ”C”, Patrick Byskata, Markus Kronholm

Lauantaina klo 17 alkavan PK-35 – FF Jaro otteluennakon toiseen osaan saimme haastatteluun Jaron hyökkääjä Juuso Aallon.

Jarolla on hyvä kausi alla

FF Jaro on ollut hyvä joukkue tämän kauden Ykkösessä, eikä ole ihme, että joukkue kärkkyy aivan sarjan kärkisijojen tuntumassa edelleen. MuSasta täksi kaudeksi Jaroon siirtynyt Juuso Aalto on ollut tyytyväinen joukkueen kauteen tähän mennessä.

– Todella hyvät fiilikset on kyllä ollut tästä kaudesta. Aloitimme kautemme hyvin, sen jälkeen tulleen heikomman jakson jälkeen olemme jälleen päässeet hyvään vireeseen. Olemme hyvällä tiellä.

Jaro pyyhälsi kolmen ottelun voittoputkessa, mutta tuo katkesi keskiviikkona EIF:n hakiessa pisteen mukaansa Pietarsaaresta. Ottelun 1–1 lopputulos ei Aallon mukaan antanut aivan täydellistä kuvaa ottelusta.

– 4-4 tulos ei olisi ollut mikään ihme tuolla ottelun kuvalla. Vauhdikasta päästä päähän menoa, jossa molemmat hakivat voittoa ja molemmilla oli kyllä paikatkin niihin lisäosumiin. Se oli varmasti tulos, joka molempia harmitti jälkikäteen, mutta lopulta sitten kuitenkin aika ansaittu lopputulos.

Kesäkuussa PK ja Jaro tasasivat pisteet Pietarsaaressa 1–1 lukemin, sen ottelun jälkeen Jarolla oli heikompi jakso. Joukkue ei voittanut kuudesta seuraavasta ottelusta kuin yhden, mutta he saivat onnekseen laivan kääntymään. Kolmea perättäistä voittoa seurasi keskiviikon EIF-tasuri.

– Ei siinä mitään suurempia taktillisia asioita tai muutoksia tullut, että tulokset heikkenivät ja taas paranivat. Perusasioista kaikki lähtee, puolustuspää on ollut läpi kauden meillä hyvä, ja se on tärkein asia meidän pelaamisessa. Kun puolustuspelaamisemme on kunnossa, pystymme kamppailemaan hyvistä asioista.

Aalto oli alkukaudesta isossa vastuussa joukkueessa ja pelasi isoilla minuuteilla. Juhannuksen jälkeen tullut loukkaantuminen on kuitenkin häirinnyt miehen kesäkautta, mutta vähitellen Aalto alkaa tavoittaa parasta mahdollista pelikuntoa.

– Alkukausi meni hyvin, mutta loukkaantuminen on viimeistä kahta kuukautta häirinnyt. EIF-ottelussa sain ehjän puolituntisen alle, ja lauantaina toivottavasti tulossa vielä lisää peliaikaa. Onneksi tärkeimmät pelit ovat tulossa, joten mies alkaa olla kunnossa oikeaan aikaan.

Katseet PK-otteluun ja tulevaisuuteen

Viime kaudella Aalto täräytti MuSan paidassa pallon verkkoon 14 kertaa Ykkösessä, maaleista iso osa oli rangaistuspotkuista tulleita. Siitä huolimatta 31-vuotiaan Aallon tämän hetken maalimäärä (yksi) on hänelle pettymys.

– Maaleja voisi olla itsellä enemmän, ja kyllä isompia määriä tavoittelin. Toisaalta loppupeleissä, kun olemme joukkueena pelanneet hyvin, ja olemme tehneet jenginä hyvin maaleja ja saaneet pisteitä voi kuitenkin kohtuu hyvillä mielin olla. Nyt, kun on terveeksi päässyt, niin lähdetään tavoittelemaan vielä voittojen lisäksi myös niitä maaleja loppukaudesta.

Aallon puheissa jatkuvasti korostuu Jaron joukkuepuolustuksen tärkeys hyvien tulosten metsästyksessä.

– Kannattaa seurata meidän pelaamisessa yhtenäisen puolustuspelaamisen lisäksi meidän nopeita hyökkäyksiä, joista me olemme pystyneet luomaan hyvin paikkoja kauden aikana. Puolustuspelaamisesta kuitenkin koko homma lähtee.

Aalto nostaa esiin joukkuekavereistaan KäPa-kasvatti Samuel Haglundin. Urallaan myös Ruotsissa pelannut 24-vuotias hyökkääjä on vakiinnuttanut paikkansa Jaron avauskokoonpanossa. 18 ottelussa Haglund on iskenyt kolme osumaa.

– Samuelissa on kivasti nähtävissä vauhtia sekä tekniikkaa, ja hän on ollut muutenkin todella hyvässä vireessä viime aikoina. Hän on kaikin puolin mielenkiintoinen pelaaja ja varmasti lauantaina vähän ekstra näytönhaluja, kun taas kotikonnuille pääsee pelaamaan.

Aalto kehuu PK:n hyvää sekoitusta kokeneemmista ja nuoremmista pelaajista. Raumalta lähtöisin oleva pelimies pitää PK:ta hyvänä pallollisena joukkueena. Hänellä on hatarat muistikuvat kauden ensimmäisestä kohtaamisesta, jossa mies itse kirjautti peliaikaa 66. minuuttia.

– Se oli muistaakseni todella tasainen peli, molemmat iskivät pilkulta pallon maaliin, joten siihenkin nähden pistejako oli ihan oikeutettu tulos silloin.

Jarolle lauantain ottelu tulee hyvin nopeasti keskiviikkona pelatun EIF-kamppailun perään. PK on vuorostaan saanut valmistautua rauhassa koko viikon Jaron kohtaamiseen.

– Totta kai tuo vaikuttaa hieman valmistautumiseen ja ehkä pelisuunnitelmaankin. Meidän pitää pyrkiä olemaan mahdollisimman tuoreina lauantaina, kun matsi käynnistyy, vaikka jaloissa varmaan napsun enemmän tuntuukin, mitä kaverilla. Meidän pitää olla fiksumpia ja myös ehkä huilata pallon kanssa ajoittain, jos peli sitä vaatii.

Loppuun Aalto kiteyttää asiat, missä Jaron pitää onnistua, että pisteet lähtevät heidän mukanaan Pohjanmaalle.

– Jo mainittujen asioiden lisäksi erikoistilanteet ovat luonnollisesti tärkeitä molemmissa päissä. Meidän pitää olla tarkkana PK:n erikoistilanteiden kanssa ja toisaalta uskon, että me voimme niiden kautta ehkä iskeä. Nämä ottelut ratkeavat niin pieniin asioihin, että nekin pitää olla erittäin hyvässä kunnossa.

 

Kiitokset Juusolle haastattelusta.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

– Ykkösen ottelu, PK-35–FF Jaro
– Lauantaina 28. elokuuta klo 17:00
– MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki
– Ohjeet lipunmyyntiin luvassa myöhemmin. Ottelua voi seurata myös Ruutu+ -palvelun välityksellä.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap