Menu

Florian Troni – ”Paljon odotuksia tulevasta”

PK-35:n oma kasvatti Florian Troni solmi Punamustien kanssa uuden vuoden alla jatkosopimuksen, ja mies aloittaa jo viidennen kautensa edustusjoukkueen ringissä. 19-vuotias hyökkääjä on ollut pitkään edustuksen treenivahvuudessa ja saanut sieltä täältä vastuuta, mutta nyt tavoitteena on todellinen läpimurto edustuksessa.


Florian Troni, olet nappulaiästä lähtien edustanut PK-35:tä. Mitä sinulle merkitsee PK:n edustusjoukkueessa pelaaminen?

– Eihän sitä silloin kun futiksen on aloittanut ole miettinyt ollenkaan, mutta näin jälkikäteen voi sanoa, että se kaikki työ mitä tässä vuosien aikana on tehnyt on palkittu. Tässä seurassa pelaaminen merkitsee minulle paljon, ja voin olla ylpeä siitä, että olen noussut PK:n junioreista aina edustukseen mukaan suht nuoresta jo lähtien. Sellaisia pelaajia ei kuitenkaan niin paljoa ole, jotka olisi saman tempun tehnyt.

Puhutaan viime kaudesta, olit edustuksen ringissä mukana, ja lopulta myös pääsit pelaamaan muutaman Ykkösen ottelun. Millainen viime kausi oli sinun silmissä?

– Kausi ei ollut meiltä joukkueena hyvä, enkä henkilökohtaisestikaan saavuttanut mitään erikoista, mutta se oli itselle silti hyvä kausi, palasin niin sanotusti futiskartalle. Mun ympärillä oli paljon todella hyviä pelaajia, siinä oli pelaajia, joilla oli paljon kokemusta Veikkausliigasta ja myös ulkomailta hyvistä sarjoista. Huomasi hyvin treenikentällä, kuinka hyviä pelaajia oli ympärillä, ja se toi itsellekin lisää intoa treenata.

Pääsit iskemään kauden päätösottelussa SJK Akatemiaa vastaan 4-3-voittomaalin aivan ottelun loppuhetkillä. Se oli sinun ensimmäinen maali edarissa yli kolmeen vuoteen ja ensimmäinen Ykkösen maali, miltä se tuntui?

 – Se oli varmaan kahteen vuoteen ensimmäinen maali ylipäänsä, jonka tein ja vielä Ykkösen matsissa. Olen tottunut aiemmin tekemään maaleja lähes joka pelissä, mutta nyt, kun pariin vuoteen ei pahemmin ole pelannut, pääsi kentälle ja teki maalin, niin olihan se intoa nostattavaa sekä muutenkin tosi makeaa. Se jätti henkilökohtaisella tasolla hyvän fiiliksen kaudesta.

Niin, sinulla on ollut aika hankalat viimeiset vuodet loukkaantumisten suhteen, mitä kaikkea on tapahtunut?

– Kaudella 2020 BSM-kaudella, se taisi olla kauden toiseksi viimeinen ottelu, kun multa murtui ranne ja leikkauksen jälkeen siinä meni noin pari kuukautta toipumiseen. Käsi parantui ja sen suhteen meni kaikki hyvin, mutta kun aloin tekemään paluuta, niin alkoi tulemaan ongelmia. Miesten edustus oli jo Ykkösen joukkue, vaatimustaso treeneissä oli todella kova, yritin kaikkeni, että saisin itseni tarpeeksi hyvään kuntoon, mutta huomasin, että mikään ei oikein onnistunut. Olin ylikuntotilassa,  ja lopulta vetäydyin pois keväällä -21. Puhuin eri ammattihenkilöiden kanssa, jotka myös olivat sitä mieltä, että nyt pitää huilata ensiksi, ennen kuin voin tulla takaisin.

– Tulin mukaan treeneihin vähitellen oman ohjelmaan mukaan alkusyksystä, ja pikkuhiljaa kunto parantui ja vähitellen pääsin mukaan joukkueen treeneihin takaisin. Viime talvesta lähtien olen jälleen voinut olla mukana jatkuvasti enemmän ja tehokkaammin. 

Tosiaan viimeisen vuoden ajan olet ollut koko ajan paremmassa kunnossa, ja pysynyt terveenä. Mikä sinun olo on tällä hetkellä?

– Mulla on tällä hetkellä todella hyvä olo. Mä tiedän, että mulla on kuntopohja hyvä ja nyt lähden parantamaan omaa pelikuntoani, sen verran vähän tässä on kuitenkin matseja vielä alla. Ei tässä malta enää odottaa, että kunnolla saadaan joukkuetreenit käyntiin ja päästään tekemään tätä uutta kautta.

Kakkosen kausi on nyt tulossa, mitä odotuksia sinulla on tulevasta?

– Mulla on paljon odotuksia tulevasta, olemme olleet viimeiset kaksi kautta Ykkösessä, ja haluan, että se näkyy nyt Kakkosessa. Mä tiedän, että me halutaan olla Kakkosen paras joukkue, ja sen eteen meidän pitää tehdä paljon töitä yhdessä. Se ei tarkoita sitä, että me olemme olleet Ykkösessä, että tulemme vaan Kakkosessa kävelemään, vaan meidän pitää tehdä hommia niin paljon, mitä Ykkösessäkin vaaditaan.

Monta maalia Florian Troni tekee kaudella 2023?

– Hmm.. Saa nähdä. Tavoitteena on tietenkin tehdä niin monta maalia, kun vain mahdollista.

Sinulla on hyvin pitkä historia tässä seurassa. Mitä sinulle merkitsee Peekoolaisuus?

– Se on tämä yhteisöllisyys ja toivon, että me kaikki Peekoolaiset tunnemme sen. Itse tunnen sen ainakin vahvasti. 

Tarviiko sinun edelleen kaudella 2023 kantaa treenikamat kentälle jengin junnuna? 😉

– Nooh, saa nähdä! Mutta tästä asiasta, niin junnuna mä kannan treenikamat kentälle, ja en siitä valita, vaan se on ollut minun homma. Mä pidän jengissä nuorena pelaajana huolen, että ne hoidetaan. Se antaa meille koko joukkueena rauhan keskittyä olennaiseen.

 

PK-35 on palannut harjoituskentille tämän viikon alussa, ja vuoden ensimmäinen harjoitusottelu Atlantiksen Akatemia / Pelimiehet joukkuetta vastaan pelataan lauantaina Talissa klo 18. Tätä harjoitusottelua ennen luvassa on vielä sopimusuutisia loppuviikosta.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap