Menu

Foday Manneh PK-35:n riveihin!

PK-35:n hyökkäys vahvistuu, kun 24-vuotias gambialainen Foday Manneh liittyy joukkueen vahvuuteen kauden 2024 kattavalla sopimuksella.

Tuulennopea Manneh liittyy Punamustaan paitaan hyvällä fiiliksellä.

– Olen viihtynyt hyvin joukkueen parissa alkuvuoden ajan, joten sopimuksen tekeminen joukkueen kanssa tuntuu todella hyvältä. Kun tulin ensimmäisiin harjoituksiin tammikuussa, kaikki pelaajat ja taustat ottivat minut lämpimästi vastaan, josta minulle tuli heti lämmin olo joukkueesta. 

Manneh ei ole täysin uusin tuttavuus suomalaisilla futiskentillä, vaan hänet on nähty kahteen otteeseen Suomen kentillä lainapelaajana HIFK:n paidassa. Gambian pääkaupunki Banjulista lähtöisin monen muun Suomestakin tutun huippufutaajan tavoin tuleva Manneh on kuitenkin viihtynyt jo pidempään Suomessa täällä tavatun puolison kanssa. 

Eurooppaan Manneh siirtyi ensi kertaa vuonna 2018, kun hän saapui Real de Banjulista Vejlen organisaatioon. Hyökkääjä oli lopulta noin reilun kolmen vuoden ajan tanskalaisseuran listoilla, mutta läpimurtoa edustustasolla ei tullut. Vejlen edustusjoukkueessa otteluita kertyi vuosien aikana ainoastaan neljä kappaletta. Yksi näistä neljästä ottelusta oli varmasti ikimuistoinen Mannehille, kun hän teki Tanskan Cupin ottelussa vuonna 2019 Allesö GF:ää vastaan peräti kuusi maalia. Nuo maalit jäivät myös hänen ainoiksi Vejle-paidassa. Kesällä 2021 Manneh pääsi kertaalleen tositoimiin myös Tanskan Superliigassa, kun hän tuli viimeiseksi kympiksi sisään kotiottelussa Randersia vastaan. 

Manneh saapui ensi kertaa Suomeen kaudella 2019, kun kiinalainen Lucas Chang Jin vaikutti samaan aikaan Vejlen sekä Helsingin IFK:n omistuksessa. Manneh tuli uudemman kerran HIFK:hon seuraavalla kaudella, mutta läpimurtoa Veikkausliigatasolla ei tuolloin tapahtunut. Gambialainen tuli kahden puolikkaan kauden aikana 11:ssä ottelussa vaihdosta sisään tehden yhden täysosuman.

Kun Mannehin sopimus loppui Tanskassa hän oli pitkään ilman seuraa loukkaantumisten ja muiden henkilökohtaisten syiden takia. Nyt hän on kuitenkin valmis jälleen antamaan kaikkensa pelikentällä.

– Kun pelaan jalkapalloa, haluan pelata sellaisessa joukkueessa, jossa on hyvä meininki ja lämmin ilmapiiri. Minulla on ollut muitakin vaihtoehtoja jalkapallon suhteen, mutta PK tuntui tähän hetkeen todella hyvältä paikalta tätä taustaa ajatellen. 

Manneh on pelannut PK-paidassa kaikissa alkuvuoden otteluissa ja varsinkin miehen nopeus on pistänyt kaikkien silmään. 

– Tulen tekemään paljon töitä joukkueen eteen ja olen varma, että tulemme olemaan vaikea lyötävä alkavalla kaudella. Haluan hyökkääjän paikalla päästä käyttämään vahvuuksiani ja pystyä auttamaan joukkuetta tekemällä monia maaleja.

 

Fodayn terveiset Punamustille kannattajille:

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap