Menu

Frankline Okoye jykevöittää PK-35:n alakertaa

Kahden kuukauden päästä käynnistyvään Ykkösliiga-kauteen valmistautumista jatkava Pallokerho-35 on solminut kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen toppari Frankline Okoyen kanssa. 

Okoye on harjoitellut alkuvuoden ajan joukkueen kanssa, ja nyt hän on loukkaantumisen jälkeen päässyt sellaiseen iskuun, että hän on valmis pelaamaan ja myös pelaajasopimus osapuolten välillä saatiin aikaiseksi. 

– Viime vuonna, kun tulin takaisin Suomeen olin jo liittyä joukkueen mukaan. Keskustelimme, mutta lopulta siirtoa ei saatu valmiiksi. Tälle vuodelle, kun PK nousi Ykkösliigaan, se oli minulle edelleen hyvä vaihtoehto ja treeneissä mukana ollessani, olen ollut tyytyväinen näkemääni ja kokemaani. Odotan mielenkiinnolla kautta PK-paidassa.

Okoye on vaikuttanut jo pidempään Suomen sekä naapurimaiden jalkapallokentillä. Viime vuonna nigerialainen siirtyi urallaan ensimmäistä kertaa Ruotsiin, mutta kausi Ettanissa Umeå FC:n paidassa jäi pahasti tyngäksi. Okoye pelasi keväällä kahdessa sarjaottelussa, mutta muuten kausi meni loukkaantuneiden kirjoissa, ja kesäkuussa hänen sopimuksensa purettiin.

– Kärsin loukkaantumista ja pitkälti sen takia kausi oli hankala. Yritin antaa parhaani, mutta en pystynyt. Se on jalkapalloa, välillä tulee takaiskuja vastaan.

Koko nimeltään Frankline Okoye Chinaecherem on nuoruudessaan pelannut kotimaassaan laadukkaassa akatemiassa ja kuten Afrikassa on tapana, niin myös paljon katufutista. Eurooppaan hän saapui vuonna 2018, kun hän solmi kolmen vuoden sopimuksen Kuopion Palloseuran kanssa.  Kuopiossa peliaikaa ei 190-senttinen toppari saanut kirjattua edustusjoukkueessa, vaan hän pelasi kaudella 2018 15 ottelua Kufun riveissä.

Kolmen vuoden sopimus purettiin vuoden jälkeen, ja Okoye siirtyi etelänaapuriin Tartu Tammekan riveihin kaudeksi 2019. Hän pääsi Viron liigassa hyvin esille pelaten paljon minuutteja, toppariparinaan nykyään Gibraltarilla pelaava suomalainen Akim Sairinen. Matka Tartosta jatkui IFK Mariehamnin paitaan, jossa tapahtui Okoyen tulikaste Veikkausliigassa. Kahden IFK-kauden aikana nigerialainen ei kuitenkaan onnistunut nappaamaan luottopelaajan roolia.

Uran ensimmäinen kausi Suomen toisella korkeimmalla sarjatasolla nähtiin Okoyelta kaudella 2022, kun hän lukeutui sarjassa kolmanneksi sijoittuneen FF Jaron luottopelaajiin. 

– Vuosi Jarossa on lähellä parastani tähän mennessä. Joukkueena kausi ei alkanut hyvin, mutta paransimme loppua kohden, ja taistelimme noususta. Nautin ajastani Pietarsaaressa, joukkue oli kuin perhe. Pelillisesti sain myös Jaron palapelissä omia vahvuuksiani esille, ja samaa haluan ehdottomasti tehdä nyt myös PK:ssa. 

Okoye on kova fyysinen pelote, jonka moni hänen pelejään nähnyt on varmasti todennut. Myös pallollisesti Okoye on kehittynyt ensimmäisistä Suomessa vietetyistä vuosistaan. Toppari katsoo varsin odottavaisin katsein tulevaan sesonkiin PK-nutussa.

– Jengissä on paljon uusia pelaajia, mutta treeneissä meininki on näyttänyt hyvältä. Meillä on kuitenkin niin paljon uusia pelaajia tullut mukaan, joten tarvitsemme aikaa. Silti näen meillä olevan edessä hyvä kausi, kunhan vain jaksamme tehdä töitä yhdessä.

 

Okoye pelaa PK-35:n alakerrassa numerolla 6.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap