Menu

Ma 18.4. Gnistan – PK-35 1-1 (1-1)

Punamustat avasivat Ykkösen kauden 2. pääsiäispäivänä Oulunkylässä, jossa Gnistan isännöi kauden ensimmäisessä derbyssä PK:ta. Gnistan aloitti ottelun terävästi, mutta kokonaisuudessaan ottelu oli enemmän Punamustien hallussa ja PK oli ottelussa lähempänä kolmea pistettä. 

Kooste

Tässä kooste ottelusta.

Maalit

Gnistan – PK-35 1-1 (1-1)

7’ 1-0 Kasperi Liikonen

Gnistan aloitti derbyssä maalinteon. Maximo Tolosen pitkä avaus yllätti PK-puolustuksen ja hieno syöttö löysi linjan taakse juoksun tehneen Kasperi Liikosen. Liikonen ampui heti ensimmäisellä tatsillaan pienestä pompusta kovan kudin ylänurkkaan, eikä Otso Knuuttila ehtinyt pallon eteen, vaikka ihan hyvin tilanteessa mukana olikin.

22’ 1-1 Noah Kaijasilta (Hussein Mohamed)

PK:n pitkän avauksen jälkeen pallo jäi pomppimaan Gnistanin 30 metriin. Lasse Ikosen pusku osui Olmes Garcian selkään, josta pallo tuli Hussein Mohamedin saatavilla. “Huska” näki Noah Kaijasillan vapaana, ja läpiajoon päässyt Kaijasilta ei epäröinyt, vaan hän sujautti pallon varmasti ohi Jiri Kosken ja toi Punamustat tasatilanteeseen.

Yhteenveto

Ottelun alku oli Gnistanin hallintaa, mutta mitä pidemmälle ottelun avausjakso meni, sitä paremmin Punamustat olivat ottelussa sisällä. Kokonaisuudessaan avauspuoliajan jälkeen tulostaululla ollut tasatilanne kuvasi melko hyvin ottelun kokonaiskuvaa.

Toisella puoliajalla PK otti enemmän ottelua haltuunsa. Gnistan piti palloa ensimmäisen viiden minuutin ajan, mutta koko jakson aikana Kipinän paikat jäivät käytännössä yhteen Douglas Caen puskuyritykseen sekä yhteen Lucas Moraisin yritykseen, jonka Otso Knuuttila komeasti torjui. Olmes Garcialla oli Punamustien paras maalipaikka, kun kolumbialainen pääsi ohittamaan jo maalivahti Jiri Koskenkin, mutta Fabian de Abreu pelasti Gnistanin hienolla rintatorjunnalla. Garcia pääsi juuri ennen tätä tilannetta myös läpiajoon, de Abreu kaatoi Garcian takaapäin, mutta käytännössä koko liki 800 paikalle saapuneen ihmisen yllätykseksi tuomari Juho Nieminen ei tästä tilanteesta rangaistuspotkua Punamustille tuominnut.

PK:lla oli monia muitakin hyviä tilanteita ja aihioita maalintekoon toisen nelivitosen aikana. Ottelun loppuhetkillä muun muassa Nuutti Tykkyläisellä sekä Viljami Isotalolla oli omat paikkansa, mutta Gnistan selvisi säikähdyksellä näistä tilanteista ja pisteet tasattiin kauden ensimmäisessä derbyssä.

PK-35 Kokoonpano

Otso Knuuttila – Tommi Tainio, Pauli Kuusijärvi, Niko Salminen, Matias Hänninen – Omar Jama (64’ Viljami Isotalo), Esa Terävä – Nuutti Tykkyläinen, Noah Kaijasilta (78’ Patrick Aaltonen), Hussein Mohamed (46’ Yassin Adam) – Olmes Garcia (78’ Willem Haapiainen).

Käyttämättömät vaihtopelaajat: Rafael Zbinden, Romy Nevalainen, Mustafa Beyai.

PK-35 AFTERMATCH

Ottelun jälkeen ääneen pääsivät Niko Salminen, Olmes Garcia, Viljami Isotalo sekä päävalmentaja Kim Raimi

Niko Salminen:

– Vähän osattiin odottaa tällaista kovaa vääntöä ja kaksinkamppailuja sisältävää ottelua, ihan ok tulos lopulta saatiin mukaan. Tuntui tosi kivalta pelata ensimmäinen Ykkösen ottelu, selvä tasonnosto Kakkosesta, mutta pystyin pärjäämään hyvin ja sitä myötä tästä on hyvä jatkaa henkilökohtaisesti sekä myös joukkuetasolla.

Olmes Garcia:

– Kokonaisuudessaan hyvä ottelu ja ihan hyvä tulos. Parannamme joukkueena tästä, mutta jo tämän iltaisesta on hyvä jatkaa.

Viljami Isotalo:

– Tuntui jotenkin vaikealta, pari spurttia ja melkein lähti jalat alta, mutta jaksoin siinä nyt sen puoli tuntia kuitenkin ihan hyvin painaa. Pitää ehkä treeneissä vähän viivoja juosta lisää.. Harmi, ettei saatu sitä voittomaalia aikaiseksi, saatiin pari ihan hyvää paikkaa loppuun ja oltaisiin se sillä tavoin ansaittu, että kyllä meillä peli oli hyvin hallussa.

Kim Raimi:

– Kyllä mä olen ylpeä meidän joukkueesta, ensimmäinen matsi, derbypeli ja kova vastustaja vastassa. Jouduimme tappiolle alussa, mutta teimme hienon takaisintulon peliin ja tauolla vähän muokkasimme puolustustamme. Toinen jakso oli todella jämäkkä ja olimme minusta selvästi parempi joukkue kentällä. Gnistan jaksoi kuitenkin raapia siellä omassa boksissa hyvin, mutta olisi siellä jonkun pitänyt se yksi tarvittava maali käydä tuikkaamassa. Oli siellä ehkä yksi tai kaksi tilanne, josta olisi pallo voitu pistää pilkullekin, mutta ei jäädä nyt niihin kiinni, sen verran meillä tontteja muutenkin oli.

PK-35 360°

PK-35 360° vetää ottelupäivän yhteen.

Seuraavat ottelut

PK-35 jatkaa Ykkösen kauttaan kahdella kotiottelulla. Liput ensi maanantaina pelattavaan PIF-otteluun tulevat myyntiin huomenna!

Ma 25.4. klo 18:30 PK-35 – PIF @ MagneCit Areena
La 7.5. klo 15:00 PK-35 – PEPO @ MagneCit Areena

Suomen Cupin 4. kierroksen arvontakorit julkaistaan huomenna, tiistaina 19.4., arvonta on edessä 21.4. ja itse ottelut ovat kalenterissa 1.5.-8.5.

Punamustat kausikortit.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap