Menu

Hiroki Nekado palaa Punamustaan!

PK-35 vahvistuu japanilaiskeskikenttäpelaaja Hiroki Nekadolla, joka on tehnyt seuran kanssa kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen. Nekado saapui ensi kertaa Pihlajamäkeen jo viime vuonna, mutta kausi päättyi japanilaisella ennen kuin se ehti kunnolla alkamaankaan loukkaantumiseen.

24-vuotias Hiroshimasta kotoisin oleva Nekado on palannut Suomeen ja Pihlajamäkeen täynnä motivaatiota.

– En pystynyt olemaan joukkueen mukana viime kaudella, mutta olen nyt todella täynnä virtaa jälleen täällä. He pelasivat hienon kauden ilman minuakin ja siitä lähdemme ehdottomasti jatkamaan myös tänä vuonna. 

Nekado loukkasi jalkaansa pahasti viime maaliskuussa harjoituksissa ja vamma vaati lopulta leikkaushoitoa. Leikkaus suoritettiin Suomessa, jonka jälkeen “Hiro” palasi takaisin kotimaahansa kuntouttamaan. Nekado kertoo olevansa toipunut jo loukkaantumisesta, mutta pelikunnon suhteen on vielä hakemista.

– En ole vielä parhaimmillani, mutta olen tyytyväinen siihen, miten olen pystynyt esiintymään harjoituksissa sekä otteluissa. 

Nekado aloitti jalkapallon lapsena koulunsa joukkueessa, josta hän siirtyi Sanfrecce Hiroshiman riveihin, jossa hän pelasi 12-vuotiaasta aina lukion loppuun. Yliopistoon siirryttyään Nekado muutti Tokion kupeeseen, kun hän opiskeli ja pelasi Josai International Universityssa. Nekado oli suunnitellut jäävänsä pelaamaan Japaniin yliopistovuosiensa jälkeen, mutta kun mahdollisuus lähdöstä Suomeen tuli eteen toissa vuonna, hän päätti lähteä katsomaan siipiensä kantavuutta Suomeen. Nekado pelasi loppuvuodesta 2022 kuusi ottelua Salon Wilppaan Kolmosen joukkueessa kuusi ottelua, joka oli hänen ensimmäinen tatsi peleihin Suomessa.

Nekado on pelaajana todella taitava pallon kanssa, hän pystyy murtamaan linjoja todella monipuolisella syöttöpoolillaan. Hiroki kertoo viihtyneensä hyvin joukkueen mukana jo viime vuonna ja hän nautti joukkueen mukana olemisesta sen noin kuukauden ajan.

– Se miten ajattelen jalkapallosta, meni hyvin yhteen PK:n kanssa jo viime vuonna, joten halusin tulla tänne takaisin. Näen, että pystyn tuomaan vahvuuteni joukkueelle hyödyksi. Viime vuonna pelaajat, valmennus ja taustat ottivat minut hyvin vastaan ja vaikka täällä on myös muita uusia ihmisiä, myös nyt vastaanotto on ollut hyvin lämmin. 

Nekado pelasi PK:n talven kahdessa ensimmäisessä harjoitusottelussa Gnistania ja Ilvestä vastaan puoliajan verran kummassakin ottelussa. Luonnollisesti pitkän loukkaantumisen jälkeen Nekado ei ole kentällä pystynyt näyttämään parastaan, mutta silti vaikuttavan hyvältä miehen otteet näyttivät ottaen huomioon lähtökohdat.

– Haluan auttaa joukkueen mahdollisimman korkealle sarjassa tänä vuonna, olen pitkän loukkaantumisen jäljiltä vielä keskenkuntoinen, mutta teen kovasti töitä viikosta toiseen.

 

Hirokin englannin kielen taito ei varsinaisesti ainakaan vielä häikäise, mutta terveiset hän silti jätti Peekoolaisille. 🙂

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap