FC Lahti - PK-35 1 - 3 (1 - 2)

J. Tamminen (45' J. Niemi); H. Nguyen, J. Etie (45' V. Sulander), R. Nevalainen, M. Lassoued (76' S. Makengo), A. Gröhn (v), N. Jokiniemi (45' A. Kääriä), C. Ajunwoko (61' Y. Nousiainen), J. Muzinga (55' F. Troni), A. Ahmed-Nur, N. Ndaziramiye (76' L. Rajalaakso (v).

20' T. Kautonen 1-0, 32' Joshua Etie (Mohamed Lassoued) 1-1, 36' Jonathan Muzinga (Romy Nevalainen) 2-1, 90+2' Florian Troni (Ayuub Ahmed-Nur) 3-1

 

Punamustat lähtivät kiillottamaan kilpeään kahden voitottoman ottelun jälkeen Lahteen erinomaiselle Lahden kisapuiston stadionille FC Lahden vieraaksi. FC Lahti oli noussut orastavan kolmen (3) ottelun voittoputkensa ansiosta aivan punamustien tuntumaan, vain pisteen päähän. Jaossa oli siis tärkeitä pisteitä jatkoa ajatellen.

Alku eteni punamustien hallitessa suurimmaksi osaksi palloa, mutta FC Lahti piti pakettinsa tiiviinä valmentajansa Tony Lindbergin ohjatessa äänekkäästi. Vierailijat loivat kuitenkin heti alkuun yhden erinomaisen paikan hyviä erikoistilanteita läpi ottelun tarjoilleen Mohamed Lassouedin kulmapotkusta. Joshua Etie teki itsensä hyvin vapaaksi, mutta vahvan ottelun pelannut FC Lahden maalivahti Nikita Volkov venyi pallon tielle. Heti tämän jälkeen myös Jonathan Muzinga kokeili Volkovin reaktioita läheltä, mutta laukaus jäi heppoiseksi.

12 minuutin kohdalla oli FC Lahden "etsikkoaika". Huolimaton pallon liikuttelu vieraiden alakerrassa oli kostautua samantien. FC Lahden fyysinen kärkipelaaja Tymek Kuzniarek riisti ja tarjoili Sami Varjovirralle todella loisteliaan paikan takaviistoon, mutta varmasti maalillaan esiintynyt Juuso Tamminen venyi erinomaisesti laukauksen tielle. Irtopallo kimposi suoraan FC Lahden pelaajalle ja Tamminen joutui venymään muutaman sekunnin päästä uudellen. Erinomainen tuplatorjunta piti lukemat edelleen nollissa.

Palloa kaivettiin kuitenkin verkosta ensimmäistä kertaa tämän kauden aikana vastustajan erikoistilanteesta 20 minuutin kohdalla. Varjovirta kokeili 20 metristä, mutta Tamminen torjui helpohkosti kevyen laukauksen kulmapotkuksi. Kulmapotku leijaili takatolpalle ja jäi pyörimään alueelle, Asaad Babiker nosti roikun takaisin etutolpalle, jossa päivystänyt Tuomas Kautonen runnoi pallon päällään väkisin lähietäisyydeltä sisään (1-0). Punamustat saivat erinomaisesta paikasta vapaapotkun heti maalin jälkeen, mutta Lassouedin laukaus pamahti suoraan muuriin (22 min) ja hetken päästä (25 min) FC Lahdella oli erinomainen tilaisuus karata kahden maalin johtoon. Jälleen hiukan heikot päätökset punamustien alakerrassa johtivat lopulta siihen, että Varjovirta karkasi vasemmalta läpi. Tamminen peitti tarpeeksi ja pallo kolahti lopulta tolppaan. Tämä tilanne jäi lopulta FC Lahden ottelun viimeiseksi kunnon maalipaikaksi.

Maalin jälkeen punamustat jatkoivat tilojen etsimistä tiiviin FC Lahden muodon sisältä. Lopulta tasoitus syntyi kulmapotkusta n. 30 minuutin kohdalla. Volkov pääsi vaivoin Lassouedin kulmaan väliksi, mutta ei saanut purettua palloa kunnolla ja hyvin hereillä ollut Etie roikotti taidokkaasti pallon verkkoon selkä maalia kohden ja tilanne oli tasan (1-1). Tasoituksen jälkeen punamustat lisäsivät kierroksia ja FC Lahdella oli ongelmia pysyä mukana vauhdissa.

Heti maalin jälkeen Romy Nevalaisen erinomainen pystypallo olisi vapauttanut Ayuub Ahmed-Nurin läpiajoon, mutta hieman huolimaton kosketus vesitti tilanteen. Tästä meni kuitenkin vain hetki, kun eniten maaleja punamustille viimeistelly Muzinga hankki 1v1 tilanteesta kulmapotkun. Lassouedin millintarkka kulmapotku löysi omiin korkeuksiinsa nousseen Nevalaisen, joka jatkoi pallon vaaralliselle sektorille ja kun sektorilla seisoi herra nimeltä Muzinga, niin vastustajan ainoa toivo oli peittää kasvonsa ja toivoa parasta. Tällä kertaa kasvojen peittäminen ei auttanut, sillä Muzinga naulasi pallon voimalla päällään sisään lähietäisyydeltä ja punamustat siirtyivät johtoon (1-2). Puoliajan loppuun PK:lla oli kaksi erinomaista paikkaa lisätä johtoaan. Ensiksi kuitenkin tuomari löysi todella ihmeellisen virheen, kun Ahmed-Nur oli karannut läpiajoon. Tämän jälkeen Muzinga puski vielä loistopaikalta Lassouedin kulmapotkun vain millimetrejä yläriman yli. Puoliajalle siirryttiin kuitenkin vierailijoiden 2-1 johdossa.

Punamustat tulivat vahvasti toisen jakson alkuun. Reilun 50 minuutin kohdalla puoliajalla vahvasti sisään tullut Vertti Sulander pääsi taas kiinni Lassouedin kulmapotkuun, mutta täysin vapaasta tilasta läheltä maalia lähtenyt pusku suuntautui yläriman yli. Heti perään Ahmed-Nur oli karata FC Lahden puolustukselta, mutta uhrautuvainen liukutaklaus pelasi kotijoukkueen. Tästä meni vain minuutti (53min) kun nähtiin hieman ikävä välikohtaus joka päätti Muzinga ottelun. Lassoued löysi ovelalla pystysyötöllään Muzingan boksista, mutta Volkov venyi erinomaiseen torjuntaan ja samassa tilanteessa Volkov ajoi sen verran Muzingan päälle, että nilkka vääntyi pahannäköisesti ja punamustat olivat pakotettuja tekemään vaihdon samantien.

PK-35:n puolustuspelaaminen oli koko toisen jakson selvästi kompaktimpaa ja tiiviimpää, kuin ensimmäisellä jaksolla. FC Lahtea ei voi missään nimessä syyttää yrittämisen puutteesta, mutta punamustat hoitivat tilanteet loistavalla varmuudella aina kun FC Lahti pääsi vähänkään lähemmäs vierailijoiden boksia. Lopulta viimeisen 15 minuutin aikana punamustilla oli hyviä paikkoja sinetöidä ottelu.

Ensiksi Yalo Nousiainen revittiin hyvin kyseenalaisesti boksissa nurin erinomaisessa maalipaikassa, tuomari ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa rikettä. Florian Troni tarjoili Ahmed-Nurille hyvän puskupaikan hetki tästä, mutta pusku suuntautui joitakin kymmeniä senttejä takatolpan ohi (75 min). Hetken päästä Ahmed-Nur harhautteli kolme (3) FC Lahden puolustajaa tyylillä, mutta kova laukaus pamahti tolpan väärälle puolelle ja FC Lahti pysyi pelissä mukana edelleen. Tästä paikasta ei kulunut kuitenkaan minuuttiakaan, kun Nousiainen-Troni-Lauri Rajalaakso sahasi hyvin FC Lahden puolustuksen hajalle ja Rajalaakso tarjoili maalin eteen Tronille ns. tuhannen taalan paikan, mutta niin vain Volkov venyi jälleen pallon tielle. 2 minuutin päästä Ahmed-Nur pamautti vapaapotkun 20 metristä suoraan muuriin.

Lopulta Troni päästi punamustat piinasta kun yliaikaa oli pelattu kaksi minuuttia. Troni löysi hienolla puolenvaihdolla Ahmed-Nurin, joka haastoi väkevästi ja FC Lahden jo hieman väsynyt puolustus joutui repimään vastoin sääntöjä Ahmed-Nurin maihin. Troni asteli pallon taakse n. 18 metristä ja upotti tyylillä pallon suoraan vapaapotkusta verkon perukoille (1-3). Perään makoisat ja tunnerikkaat tuuletukset. Yliajan viimeisellä minuutilla nähtiin vielä pienimuotoinen 1v1 show a'la Rajaalakso. Rajalaakso sai pallon boksiin, teki 4-5 vartaloharhautusta ja ujutti lopulta pallon hölmistyneen FC Lahden puolustajan putkista, ohittaen vastustajan samalla ja laukoen tulisen laukauksen kohti etuyläkulmaa, mutta Volkov venytti jälleen loistavasti pallon tielle. Hetki tämän jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi ja punamustien voitonjuhlat olivat valmiita alkamaan.

FC Lahti teki ottelun hyvin vaikeaksi punamustille etenkin ensimmäisen 75 minuutin aikana puolustaen tiiviisti ja taistellen jokaisesta pallosta. Lopulta tänään erinomaiset erikoistilanteet olivat liikaa ja vierasjoukkue vei lopulta täyden pistepotin mukanaan Helsinkiin, Pihlajamäkeen. Punamustat nousivat ennen PKKU:n huomista ottelua sarjakärkeen KJP/YJ:n kompastuttua PPJ:lle numeroin 2-3 kotonaan.