PK-35-KJP/YJ 8 - 0 (5 - 0)

J. Tamminen(C); S. Vaskelainen (75' A. Munive), V. Sulander, R. Nevalainen, M. Lassoued (64' H. Nguyen); A. Gröhn (45' C. Ajunwoko, ua 82), Y. Nousiainen (67' L. Rajalaakso); D. Bouchia (67' N. Jokiniemi), J. Muzinga (75' N. Ndaziramiye), A. Ahmed-Nur; F. Troni (67' J. Etie)

1-0 V. Sulander (D. Bouchia), 2-0 F. Troni (M. Lassoued), 3-0 F. Troni (D. Bouchia), 4-0 J. Muzinga (Y. Nousiainen), 5-0 F. Troni (J. Muzinga) 6-0 J. Muzinga (C. Ajunwoko), 7-0 A. Ahmed-Nur (C. Ajunwoko), 8-0 Oma maali (N. Ndaziramiye)

Punamustat näyttivät ensimmäisen 7 minuutin aikana, ettei sen kotikentälle MagneCitille kannata tulla löysin rantein tai peli taputellaan hyvin nopeasti pakettiin. Heti ensimmäisistä liikkeistä pystyi aistimaan, ettei kotijoukkue ollut tullut kentälle leikkimään. Vierailija laitettiin samantien selkä seinää vasten hurjalla draivilla. Esimakua tulevasta nähtiin minuutin jälkeen, kun keskikentän syöttökone Yalo Nousiainen, juhannustansseista toipunut Florian Troni ja maantiekiitäjän nopeudella liikkuva Jonathan Muzinga sahasivat vierailijan paketin hienosti auki, mutta vastustaja selvisi säikähdyksellä. Seuranneista kahdesta kulmapotkusta tulostaulun numeroita kuitenkin muokattiin uuteen uskoon. Mohamed Lassoued tarjoili erinomaisen kulmapotkun, jonka Romy Nevalainen puski ensimmäisenä kohti maalia. Vierailijan paras pelaaja kahdeksasta takaosumasta huolimatta ollut maalivahti Aku Lindström kuitenkin venyi pallon tielle. Daniel Bouchia puski irtopallon väkisin ylärimaan ja kun ei kahdella kerralla saatu palloa vielä verkkoon niin väkivahva Vertti Sulander runnoi kolmannesta yrityksestä pallon rujosti maan kautta verkkoon (1-0) kun peliä oli pelattu vain vajaa 3 minuuttia. Katsojien pieneksi pettymykseksi, veistos-Vertin paita pysyi visusti päällä.

Erinomaisen ottelun pelannut Muzinga juoksutti jäniksen lailla vierailijan ajokoiria koko ottelun ajan ja tästä nähtiin seuraava esimerkki 5 minuutin kohdalla. Muzinga meni heittämällä vasemmalta laidalta KJP:n puolustuksen ohi ja hankki kulmapotkun kotijoukkueelle. Lassouedin sihti oli jälleen kohdallaan ja tilastoihin merkittiin herran 10. maalisyöttö kevätkierroksella. Erinomaiset liikkeet maalilla loivat tilan Tronille, jonka taidokas pusku vaikeasta paikasta suuntautui maan kautta aivan riman alle ja Lindström maalilla oli täysin voimaton (2-0). Punamustille tämä ei riittänyt, vaan kaasua lisättiin jatkuvalla syötöllä ja vierailijan hölmistyneet puolustajat ihmettelivät punakoneen järisyttävää tahtotilaa ja vauhtia. Edellisestä osumasta kului vain 2 minuuttia, kun Nevalaisen loistava puolenvaihto löysi vasemmalta Bouchian. Bouchia pyöritteli itselleen riittävän tilan ja löysi upealla käännöllä erinomaisen pystyjuoksun tehneen Tronin etualueelta linjan takaa. Kliininen maalipyssy sivalsi pallon ohi vastaan rynnänneen maalivahdin ja palloa kaivettiin verkon perukoilta jo kolmannen kerran (3-0), kun ottelua oli käyty vain seitsemän (7) minuuttia.

Kotijoukkueen salama-alun jälkeen KJP pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta punamustien tiivis puolustusmuoto pakotti vastustajan pyörimään jatkuvasti vaarattomilla sektoreilla. KJP:n ottelun oikeastaan ainoa maalipaikka nähtiin n. 15 minuutin kohdalla, mutta tulinen laukaus boksin takaa n. 20 metristä tipahti riman päälle ja sitä kautta maalipotkuksi. Varmasti peliä alhaalla pyörittänyt Juuso Tamminen oli kuitenkin erinomaisesti laukauksessa mukana. Kolme minuuttia edettiin vastustajan laukauksesta ja palloa rullailtiin jälleen keskipisteelle. Kotijoukkue avasi nopealla vapaapotkulla vierailijan rikkeen jälkeen pelin alasektorilla. Peliä koko ottelun ajan loistavasti avannut Nevalainen löysi keskikentältä hiukan itselleen tilaa löytäneen Nousiaisen. Nousiainen pelasi erinomaisen seinäpelin Tronin kanssa ja eteni päättäväisesti kohti vastustajan puolustuslinjaa paikkaan, johon kyseistä pelaajaa ei kannata liian usein päästää. Muzingan erinomainen juoksu linjasta pystyyn, Nousiaisen tikkari etupuolelle ja Muzinga karkuun linjasta. Pallo voimalla kirjaimellisesti vastustajan maalivahdin läpi ja lukemat muuttuivat entistä karummiksi vierailijan näkövinkkelistä (4-0).

Kaksi minuuttia edellisestä ja jänis oli jälleen irti. Loistavasti kauttaaltaan oikeana laitapuolustajana puolustanut Lassoued voitti irtopallon ja lähetti sen samaan laitaan. Muzinga otti pallon päättäväisesti KJP:n puolustajan edestä haltuun. Suihkumoottorit kaakkoon ja laitaa pitkin pikajunan lailla ohi vastustajan puolustajan. Samaan aikaan Troni voitti oman puolustajansa keskellä juoksukilpailussa, Muzinga havainnoi tämän ja siirsi pallon keskelle Tronille erinomaiseen maalipaikkaan. Hyökkääjäkolossilla oli kaikki aika maailmassa ottaa pallo rauhassa haltuun ja siirtää se lähes silmät kiinni ohi voimattoman maalivahdin (5-0). Tronin hattutemppu ja samalla kauden 17. maali oli valmista kauraa, kun ottelua oli käyty 20 minuuttia.

Hieman ennen puolta tuntia Lassoued katkoi jälleen ennakkoluulottomasti ja kokeili kauempaa samantien hirvittävällä pommilla, mutta pallo viuhui vain hiukan tolpan ohi. Punamustat etenivät kaikkia kaistoja pitkin vaarallisesti ensimmäisellä puoliajalla ja etenkin Bouchian ja Muzingan pelaaminen vasemmalla toi uuden ulottuvuuden kotijoukkueen pelaamiseen ja liikkumiseen. Reilun puolen tunnin jälkeen oli taas hippaleikkien aika. Muzinga juoksutti kolmea (3) vierailijan puolustajaa, jopa vähän nöyryyttävästi, mutta siirto takatolpalle tyhjän maalin eteen lipui kuin lipuikin vain senttejä Tronin kaksi metrisen koiven ohi. Myös vierailija pyrki välillä nopeisiin hyökkäyksiin, mutta etenkin vasemmalla operoinut Sulander ja Sebastian Vaskelainen kaksikko pysäytti hyökkäyksen toisensa perään vakuuttavasti.

Puoliajan lopulla punamustilla oli vielä erinomainen paikka lisätä johtoa. Väsymätön työhevonen Ayuub Ahmed-Nur kieputteli itsensä prässin alta pois ja löysi keskeltä Tronin. Bouchian erinomainen, lähes oppikirjamainen pystyjuoksu tuplaliikkeellä ja lopputuloksena karkumatkalle. Tilanteessa saattoi kuitenkin olla jopa liikaa aikaa ja läpiajon viimeistely jäi hieman köykäiseksi ja lopulta päätyi maalivahdin torjumaksi. Puoliajalle siirryttiin kuitenkin kotijoukkueen vahvan dominanssin siivittämänä 5-0 lukemissa. Vierailijaa ei voi millään tasolla syyttää ylimääräisestä löysäilystä, tänään kotijoukkueen meno oli vaan liian hetkistä vierailijalle.

Jos ensimmäinen puoliaika oli vahvaa ilotulitusta, niin ei voi väittää että punamustat olisivat tyytyneet näihin lukemiin. Muutama raketti löytyi takataskusta myös toiselle puolikkaalle. Toisen jakson alku oli hyvin ryhdikästä alusta alkaen ja paine vietiin väkisin vierailijan päätyyn samantien. Kotijoukkue loi ennen seuraavaa maaliaan kolme (3) potentiaalista paikkaa lisätä johtoaan ensimmäiseen 5 minuuttiin. Nevalainen puski ensiksi hyvästä paikasta Lassouedin kulmapotkun päin lihamuuria, tämän jälkeen Nousiainen tarjoili ja Bouchia kieputteli, mutta ei saanut sihtiään kohdalleen hyvästä paikasta vaan pallo viuhui vain hiukan tolpan ohi. Ennen seuraavaa maalia Troni pelasi vielä Muzingan, tällä kertaa oikealta laidalta, hyvään vauhtiin. Harhautus sisään ja vasemman jalan tulinen laukaus riman alle, mutta vierailijan maalivahti tippasi pallon hienosti kulmapotkuksi, jonka jälkitilanteesta lopulta herkuteltiin ottelun 6. maali. Vierailija purki ensimmäisen pallon keskelle 25 metriin. Puoliajalla sisään tullut Chidera Ajunwoko kokeili itseluottamusta uhkuen, mutta heikko osuma palloon vesitti laukauksen. Onni on ansaittava ja nyt se ansaittiin, pallo pomppi epäonnistuneen laukauksen seurauksena ilmaan Muzingan ulottuville ja hyvin hereillä ollut Muzinga ohjasi pallon päällään ohi hölmistyneen maalivahdin (6-0).

KJP oli isoissa ongelmissa punamustien ajoittaisen, hyvinkin tiiviin prässin kanssa. Lopulta reilun tunnin (63 min) kohdalla prässi tuotti tulosta. Kotijoukkue paineisti vierailijan alakerran syöttämään keskelle ja Nousiainen oli hereillä noukkien pallon vastustajan nenän edestä. Nopea siirtely Nousiaisen ja Lassouedin ja Ajunwokon kesken avasi erinomaisen laukaus- ja syöttöpaikan aivan 16-rajan tuntumasta. Epäitsekkäästi tilanteessa toiminut Ajunwoko ujutti pallon Ahmed-Nurin hyvään pystyjuoksuun, pallo hyvin vauhtiin mukaan ja kliininen sijoitus alakulmaan (7-0).

7. maalin jälkeen punamustien tykitys ei näyttänyt tyrehtyvän sitten millään. Vain minuutti omasta maalistaan, Ahmed-Nur oli taas karata läpi, mutta maalivahdin erinomainen vastaantulo pelasti vierailijan. Tästä vain minuutti kun Troni tarjoili maalin eteen ja Muzinga puski voimalla ylärimaa hipoen pallon maalin yli. Paine kasvoi valtavaksi ja seuraavaksi oli taas Ahmed-Nurin vuoro. Yksi sarjan parhaista 1v1 -pelaajista laittoi ruletin pyörimään ja löysi lopulta itsensä hyvästä maalipaikasta boksin sisältä, mutta hieman korkea laukaus paukahti kuitenkin vastustajan maalivahdin näppien kautta kulmapotkuksi. Muutama minuutti eteenpäin ja Ahmed-Nur laukoi samasta paikasta boksin sisältä tulisesti, nyt laukaus karkasi sivurautaan. KJP selvisi punamustasta taifuunista ilman takaosumia.

Reilu 10 minuuttia ennen loppua Ngabo Ndaziramiye siirsi hienosti läpiajonsa verkkoon, mutta avustavan lippu nousi hieman viiveellä ja vesitti punamustien seuraavan maalin. Heti perään aktiivisella pelipäällä ollut Ahmed-Nur työnnettiin päivänselvällä rikkeellä kahdella kädellä läpiajonsa päätteeksi selästä nurin, tuomari ei tästä jostain kumman syystä kuitenkaan rangaistuspotkua kotijoukkueelle viheltänyt.

82 minuutin kohdalla nähtiin kuitenkin erinomaisen pelin synkin hetki. Ajunwoko tulistui erotuomarin linjasta, joka salli jatkuvan repimisen ja roikkumisen vierailijan toimesta. Täysin turha ja hyvin vastuuton toiminta johti täysin ansaitusti lopulta suoraan punaiseen korttiin. PK-35 tuomitsee kyseisen teon sekä joukkueena, että seurana.

Kotijoukkue pyöritti ikävän välikohtauksen jälkeä peliä alivoimaisenakin ja sai lopulta viimeisen palkinnon vielä n. 3 minuuttia ennen ottelua loppua. Vahvasti haastanut Ndaziramiye hankki vapaapotkun ja toimitti sen itse maalille. Pallo kimposi lopulta vastustajan puolustajan kautta verkkoon ja 8. maali (8-0) oli nähnyt päivänvalon.

Ottelu päättyi lopulta 8-0 lukemiin erinomaisen ja yhtenäisen esityksen päätteeksi. Tänään ei jätetty mitään jossitteluiden varaan ja lukemat olisivat voineet olla vieläkin rumemmat vierailijan kannalta. Punamustien epäonneksi PKKU voitti FC Espoon omassa ottelussaan lukemin 9-0, joka tarkoittaa yhden (1) maalin erolla PKKU:lle lohkovoittoa ja punamustille 2 lähtöpistettä syksylle. "Hieman" kyseenalaisesti 9-0 voittoon lopussa noussut PKKU herättää vahvoja kysymysmerkkejä FC Espoon intresseissä ja suoriutumisessa. PKKU:n viimeiset viisi (5) maalia syntyivät nimittäin minuuteilla 84, 85, 90, 90+1, 90+2. Tähän ei kuitenkaan itse pystytä vaikuttamaan, joten otetaan se mitä oli tarjolla ja jatketaan syksyllä urakkaa.

B Lohkosta GrIFK/EBK YJ, PeKa/YJ ja ilman pisteitä jäänyt FCFJ lähtevät hakemaan vauhtia alemmalta (B2) sarjatasolta. Tilalle nousee ilman tappioita kevätkierroksen B2:ssa pelanneet HJK/East (HJK/3) ja FC Honka/Barca (Honka/3), sekä WJK/SuPa YJ. Lähtöpisteet syksylle ovat siis PKKU 3p, PK-35 2p, KJP/YJ 1p. Punamustien maalitahti oli hurjaa läpi kevään, se onnistui latomaan pallon peräti 54 kertaa 11 ottelussa vastustajan verkkoon. Kaikki lohkot mukaanlukien, Florian Troni kruunasi itselleen kevätkierroksen maalikuninkuuden 17 osumallaan (maali per 42.1 min). Loisteliaassa kevätvireessä myös olleet Jonathan Muzinga ja Ayuub-Ahmed Nur paukuttivat 13 ja 8 maalia mieheen. Vastikään UEFA A -malliryhmäleirille Romy Nevalaisen kanssa valittu Mohamed Lassoued tarjoili maagiset 10 maalisyöttöä, sekä monipuolisesti pelannut Ahmed-Nur 8 maalin lisäkseen 9 maalisyöttöä.

Punamustien ottelurytmi syksylle tulee olemaan: @NJS, HJK/East, PEPO/IPS YJ, @WJK/SuPa YJ, @FC Kuusysi, PKKU, @FC Espoo, FC Lahti, @FC Honka/Barca, PPJ, @KJP/YJ. Syyskierros alkaa 27.7 NJS:n vieraana Klaukkalassa ja päättyy KJP/YJ:n vieraana 5.10.