pallopaa.net           

            

TuPS - PK-35.  0 - 5 (0 -3)

23' 0-1 Niko Tirkkonen (Otto-Pekka Jurvainen)
26' 0-2 Juuso Ollila (Jurvainen)
33' 0-3 Tirkkonen rp.
61' 0-4 Tirkkonen (Jurvainen)
85' 0-5 Antti Hyttinen (Mnwas Awari)

Korkiakoski; Jurvainen, Mäkipää (75' Selmani), Koskinen, Roivainen, Mahanen, Nyyssölä, Ollila (61' Hyttinen), Tirkkonen (71' Haglund), Terävä (80' Awari), Ruotsalainen (57' Britschgi)

Punamustat aloittivat kautensa vakuuttavasti

Kauden ensimmäinen ottelu, mediassa luodut ennakkopaineet vierasjoukkueen ennakkosuosikin asemasta omassa lohkossaan, monta uutta pelaajaa viime kauden kokoonpanoon verrattuna kentällä ja vastassa vieraskentällä joukkue joka tulee olemaan monelle ryhmälle vaikea vastustaja tällä kaudella. Siinä oli lähtökohdat yleisöä hellivässä aurinkoisessa säässä käytyyn kauden avausotteluun TuPS-PK-35.

Peli alkoi tunnustelevissa merkeissä, kumpikin joukkue etsi ensiminuutit askelmerkkejään ja vauhti korvattiin enemmänkin kyttäilyllä. TuPS yritti tukkia keskustan todella kapealla 442 -timantilla ja onnistuikin alussa hieman tällä muodolla sekoittamaan vierasjoukkueen peliä. Pienten muutosten jälkeen punamustat kuitenkin sopeutuivat tilanteeseen ja 15 minuutista eteenpäin kentällä oli oikeastaan vain yksi joukkue.

Paine alkoi pikkuhiljaa kasvaa kotijoukkueen kenttäpäädyssä ja lopulta alkutahdit murskavoitolle saatiin 23 minuutin kohdalla, kun erinomaisella rytmillä luotu painopisteen vaihto avasi Juuso Ollilan pallottomalta puolelta. Otto-Pekka Jurvaisen hyvin ajoitettu kierto boksiin, Ollilan oivallinen yhden kosketuksen jatko ja millintarkka keskitys takatolpalle, josta Niko Tirkkonen runnoi liukutaklauksella pallon sisään ja samalla tahdit kauden ensimmäiseen otteluun (23 min). Ottelu kerkesi vanheta vain muutaman minuutin eteenpäin, kun Jurvainen tarjoili jälleen laidaltaan laadukkaan matalan pallon boksiin. Ensimmäisessä maalissa myös vahvasti mukana ollut Ollila hassutti totaalisesti edessä olevan puolustajan ja tsippasi pallon tyylikkäästi maalivahdin ohitse verkon perukoille (26 min). Ollillalle todellinen trademark -maali, sillä miehen viimeiset 3-4 maalia ovat kaikki syntyneet pienen kisuttelun päätteeksi jonkun sortin nostoilla. Vierasjoukkue pääsi helpohkosti etenemään hyökkäyskolmannekselle ensimmäisellä puoliajalla, jossa se jauhoi maltillisesti TuPS:n tiivistä pakkaa auki. Niko Tirkkoselle tarjottiin siinä ohessa illan toista osumaa, mutta Henry Ruotsalaisen kova keskitys lensi lopulta Tirkkosen lapikkaasta tyhjänä ammottaneen maalin yli.

Ensimmäiselle puoliajalle nähtiin kuitenkin vielä etenkin kotijoukkueen leirissä puhuttanut tilanne, kun vahvasti tuusulalaispuolustusta paineistanut oikean laidan kaksikko Vili Roivainen ja Tirkkonen sahasivat puolustuksen poikki ja pinoon oikealla. Selvästi myöhässä tullut taklaus tapahtui juuri rangaistusalueen rajalla ja lopulta pienen arpomisen jälkeen pallo vietiin vapaapotkun sijasta pilkulle. Tätä tuomiota kotijoukkue ei suostunut sulattamaan. Tirkkonen viimeisteli tyylillä illan toisen osumansa sivaltaen pallon vastustamattomasti yläkulmaan (33 min). TuPS koki myös kovia n. 35 minuutin kohdalla, kun joukkueen hyökkäyspelin selvästi vaarallisin pelaaja Matti Saari jouduttiin ottamaan vaihtoon tällin takia. Puoliajalle edettiin punamustien turvallisessa kolmen maalin johdossa.

Jos ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueella oli isoja ongelmia tunnistaa puolustettaessa tiloja joita punamustat pyrkivät hyödyntämään, oli kotijoukkueen muoto paremmin täytetty toisen jakson alkuun. Kotijoukkue toki tyytyi lähinnä puolustamaan ja pitämään numerot mahdollisimman pienenä, vierasjoukkueen hallitessa palloa pitkiäkin ajanjaksoja putkeen. Muutamia kotijoukkueen orastavia sommitelmia myös nähtiin, mutta mitään vaarallista niistä ei aiheutunut yhtä tilannetta lukuunottamatta, sillä punamustien puolustuslinja katkoi harvat hyökkäykset kovalla prosentilla.

TuPS:lle siunaantui käyttännössä tasan yksi paikka, kun joukkue murtautui hyvin oikealta laidalta, mutta alakerrassa isännän ottein pelannut Marko Koskinen pääsi viimehetkellä tökkäämään pallon kulmapotkuksi hyvin lähellä maalia.

Tunnin kohdalla sitten nähtiinkin punamustien kauden ensimmäinen hattutemppu, kun Tirkkonen viimeisteli keskeltä hienosti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi kenenpä muunkaan kuin kolmannen maalisyöttönsä kirjanneen Jurvaisen hyvän käännön takaviistoon ja peli oli nyt viimeistään taputeltu (61 min). Kotijoukkue väsähti lopullisesti n. 10-15 minuuttia ennen pelin loppua ja pienellä huolellisuudella lukemat olisivat saattaneet olla rumemmatkin. Vaihdosta tulleilla Jonas Britschgillä, Tatu Haglundilla ja Mnwas Awarilla oli kaikilla omat paikkansa lisätä punamustien johtoa, mutta osittain myös tuuri ja tolpat pelastivat TuPS:n lisäosumilta. Illan viimeinen merkittävä tapahtuma nähtiin 85 minuutin kohdalla, kun erinomaisen pystyjuoksun tehnyt Britschgi rikkoi vastustajan linjan edeten paitsioon. Vaihdosta pirteästi sisään tullut Antti Hyttinen haistoi tilanteen taustajuoksulla, jonka Awari näki erinomaisesti. Hyttinen läpiajoon ja pallo varmasti pienellä siirrolla ohi voimattoman kotijoukkueen maalivahdin (85 min). Lopputulos kirjattiin vierasjoukkueen hyväksi 0-5.

Hieno aloitus joukkueelta, oikeastaan millään muulla kuin voitolla ei ollut kauden avausottelussa merkitystä ja nyt voiton lisäksi joukkue sai myös hyökkäyspään onnistumisia kertaheitolla mukaan vietäväksi, sekä kauden ensimmäisen nollapelin. PK-35 jatkaa taivaltaan lohkon kärkijoukkueena 4.5 lauantaina kello 13.30, kun vieraaksi saapuu hienon yliaikavoiton PuiU:sta ensimmäisellä kierroksella raapinut KoiPS. Tervetuloa nauttimaan iloisesta ja mukaansa tempaavasta jalkapallosta ja kannustamaan punamustat kohti voittoa!