Alle 16-vuotiaiden (1.1.2001) tyttöjen maajoukkue matkaa poikien vastaavan ikäluokan tavoin helmikuussa Englantiin UEFA Development Tournamentiin.
 
PK-35 B-tytöistä turnaukseen valittiin Emma Immonen, Marie Mäkinen, Emma Varmanen sekä Venla Mäkelä.
 
Vastaansa Suomi saa turnauksen emäntämaa Englannin ohella Espanjan ja Italian, joten vastus on haastava. Kaikki neljä maata kohtaavat turnauksessa toisensa.
 
- Mielenkiintoinen testi on edessä. Vastustajat ovat kaikki kahdeksan parhaan joukossa Euroopassa, joten saamme tämän ikäluokan kanssa esimakua Euroopan absoluuttisesta huipusta, päävalmentaja Marko Saloranta kertoo.
 
- Meillä on kuitenkin hyvä ikäluokka ja vaikka nyt pelataan vasta ensimmäisiä maaotteluita ja liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä on turha tehdä, niin mielenkiinnolla turnaukseen lähdemme.
 
Vastaava turnaus on aiempina vuosina pelattu Suomen osalta toukokuussa, mutta Saloranta näkee poikkeavan ratkaisun toimivana.
 
- Yleensä meillä on ollut tässä vaiheessa leiri ja tämä turnaus sitten vasta keväällä. Nyt mennään toisinpäin. Ajankohta on sikäli hyväkin, että suurin osa pelaajista on B SM:ssä saanut alle jo kilpailullisia otteluitakin.
 
- Ainoa pieni haaste voi olla luonnonnurmi pitkän tauon jälkeen.
 
Suomen ottelut   
13.2. 16.00 Espanja – Suomi  Loughborough University    
15.2. 13.00 Englanti – Suomi  Loughborough University 
17.2. 12.00 Suomi  – Italia  Loughborough University 
 
Linkki Palloliiton tiedotteeseen https://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/u16-tytot-uefa-development-turnaukseen