PK-35 TBSM on tällä kaudella ottanut pelaajamonitoroinnissa käyttöön Quanter-sovelluksen.  Mobiilipohjaisen sovelluksen on kehittänyt suomalainen urheiluteknologia- ja analytiikkayritys Kvantia Oy. Quanter auttaa valmentajia ja pelaajia tarkkailemaan suoritusten aiheuttamaa rasitusta ja niistä palautumista.  Tietoa hyödynnetään suorituskyvyn optimoinnissa sekä loukkaantumisten ja sairastumisten ennaltaehkäisyssä.

Loukkaantumisten syyt yhdistetään usein vääränlaisiin harjoituskuormiin ja puutteelliseen palautumiseen. Valmentajan haasteena erityisesti joukkueurheilussa on saada helposti tulkittavaa informaatiota yksilö- ja joukkuetason harjoituskuormasta ja palautumisesta.

Quanter-sovellus kerää pelaajilta ja valmennukselta päivittäin tietoa harjoittelusta ja palautumisesta sekä analysoi sitä automaattisesti innovatiivista luokittelualgoritmia käyttäen.  Quanterin menetelmät perustuvat huipputason urheilutieteelliseen tutkimukseen ja Kvantian tutkimuksessa löydettiin erittäin vahva korrelaatio niiden ja laitteilla mitattujen päämuuttujien välillä. Quanter-palvelun tavoitteena on tukea suoraan reaaliajassa pelaajien ja valmentajien päätöksentekoa. Sitä käytetään aikuis- ja juniorijoukkueissa tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Italiassa ja Espanjassa.

PK-35 TB:n päävalmentaja Akan Okomoh kommentoi:

Koen Quanterin tuovan suurta lisäarvoa joukkueemme arkeen. Pelaajat ovat siinä iässä, että heidän täytyy itse ottaa vastuuta esimerkiksi palautumisesta ja Quanter-sovelluksen avulla saavat aiheesta tärkeää tietoa. Valmennuksen osalta pystymme seuraamaan normaalia tehokkaammin pelaajien päivittäistä suorituskykyä sekä harjoitusten rasittavuutta. Pidemmän seurannan jälkeen näämme ison kuvan lisäksi myös pienet yksityiskohdat yksittäisiltä pelaajilta, jotka vaikuttavat suorituskykyyn sekä palautumiseen. Haluamme kiittää Edwardia mahdollisuudesta käyttää tätä hienoa sovellusta, joka auttaa viemään joukkueemme toiminnan seuraavalle tasolle!

Kvantian toimitusjohtaja Edward Finch, on ollut yhteistyöhön erittäin tyytyväinen:
PK girls are renowned throughout the country for developing players and winning teams, and the B juniors have in charge one of the rising stars in coaching, so we are delighted to begin this cooperation.  We are looking forward to working with Akan, and helping to keep the girls injury- and illness-free, and available to train and play!

Lisätietoja Quanterista:

Kvantia Oy (Ltd.)

Edward Finch, CEO

+358445507414

Pieni Roobertinkatu 11A7

00130 Helsinki, Finland

kvantia.com

     

Linkit
1. quanter.io
2. blog.quanter.io/standing-on-the-shoulders-of-giants/
3. http://blog.quanter.io/quanter-research-part-1-relationship-between-subjective-objective-monitoring-methods/