Onnittelut Emma Manniselle!

PK-35:n T09/10-ikäluokassa joukkueenjohtajana ja apuvalmentajana toimiva Emma Manninen on valittu seurassa marraskuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa aiemmin valittujen tavoin palkinnoksi Intersport Puhoksen lahjakortin.

 Emma toimii tyttöjoukkueen tehtäviensä ohella apuvalmentajana poikien 08-ikäluokassa. Hän oli tutustunut futismaailmaan jo ennen lastensa harrastusta pelattuaan nuorena yhteensä kymmenen vuotta PK-35:n naapuriseuroissa TiPS:ssa, PuiU:ssa ja KoiPS:ssa.

- Olen vielä aikuisikäisenäkin pelannut satunnaisesti harrastefutista. Liityin PK-35:een alun perin poikani kautta ja olen toiminut nyt kaksi ja puoli vuotta tyttöni joukkueessa joukkueenjohtajana. Jojona on tehtävä paljon hommaa, mutta koen sen kaiken tosi mielekkääksi, Emma sanoo.

- On hienoa tutustua pelaajien vanhempiin ja tehdä heidän kanssaan yhteistyötä. Tykkään myös turnausten ja muiden tapahtumien järjestämisestä. Kun vanhemmat ovat aktiivisia, kaikki sujuu oikein hyvin. Vaikeinta on löytää peleihin nimetyille pelaajille paikkaajia, mutta pidän joukkueenjohtajan tehtävää kokonaisuutena tosi kivana. 

Valmentajana Emma kokee ymmärtävänsä peliä, mutta myöntää, että kehityttävää riittää. Hän on suorittanut valmentajien starttikoulutuksen ja aikoo ensi vuoden aikana käydä ikävaihekoulutuksen.

- On palkitsevaa nähdä pelaajien oppivan uutta ja omaksuvan harjoiteltuja asioita. Valmentaminen ei ole vielä ihan ominta aluettani, mutta se kiinnostaa kovasti, Emma jatkaa.

- Tyttöjen ja poikien valmentamisessa on tiettyjä suuriakin eroja. Vaikka tytötkin ovat innokkaita ja aktiivisia, poikien menevyys ja ajoittainen villeys aiheuttavat sen, että heiltä voi ja pitääkin vaatia aika paljon. Valmentajana ylipäätään on hienoa olla edesauttamassa lasten liikuntaa, saada heitä lähialueelta toimintaan mukaan ja nähdä pelaajien kovan halun harrastaa futista.

Emma korostaa lähes kaikkien Kuukauden vapaaehtoisten tavoin PK-35:n yhteisöllisyyden merkitystä. Kun valmentajat ja seuran muut jäsenet moikkaavat toisiaan iloisesti kentän laidalla, punamustissa on helppo viihtyä.

- Toimistollekin on aina kiva mennä. Pidän tärkeänä, että työntekijät tuntevat muidenkin kuin itselleen läheisten joukkueiden pelaajat. Tämä on kaikin puolin ystävällinen seura. Haluan lopuksi toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja uutta vuotta!

PK-35 onnittelee Emma Mannista valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi sekä toivottaa hänelle erinomaista futisvuotta 2019!