Puheenjohtaja: ”Seuramme voi hyvin.”

PK-35:n puheenjohtajaksi marraskuussa palannut Teemu Jaronen on tyytyväinen punamustien nykytilaan, mutta muistuttaa samalla, että seuran kehityksen on koko ajan jatkuttava.

Jaronen toimi PK-35:n puheenjohtajana jo vuodet 2010-15. Hän liittyi seuraan pelaajana vuonna 1982 ollessaan seitsemänvuotias ja on sen jälkeen ollut mm. juniorivalmentaja, toiminnanjohtaja, hallituksen jäsen sekä monipuolinen taustavaikuttaja useissa eri rooleissa.

Jaronen, 43, seuraa puheenjohtajana Ari-Pekka Määttää, joka hoiti virkaa ansiokkaasti 2016-18.

- On hieno asia, että A-P jää seuran hallitukseen. Toimintaamme löytyy tätä kautta tiettyä jatkuvuutta, Jaronen sanoo.

Millä mielin palaat PK-35:n puheenjohtajaksi?

- Oikein hyvillä mielin. Olen löytänyt näiden kolmen vuoden aikana uutta virtaa ja taas valmis jatkamaan seuran kehittämistä. Hallituksemme toiminnassa ei ole suurta muutostarvetta, joten pyrin ylläpitämään positiivista ilmapiiriä ja vaalimaan yhteisöllisyyttämme. On tärkeää, että seurassamme elää vahva tunne.

Mitkä ovat PK-35:n tärkeimmät kehityskohteet?

- Strategiatyöryhmämme linjaukset valmistuvat alkuvuoden aikana. Kerromme niistä lisää kevään aikana. Strategiatyö on hoidettava huolellisesti loppuun saakka. Uusi valmennuspäällikkömme Sixten Boström tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia pelaajakehitykseen, joka on toimintamme ydintä. Kuten ”Siku” on sanonut, olemme tässä mielessä juuri sopivan kokoinen seura. Organisaatiota voi aina selkeyttää ja järkevöittää. Energia on suunnattava oikeisiin asioihin, joten kaikkea turhaa on osattava karsia. 

Entä olosuhteet?

- Ne ovat meille aina tärkeä asia. Vaikka olosuhdetilanteemme on jo hyvä, kenttiämme on kyettävä aina tarpeen mukaan päivittämään ja kehittämään.

Millaiseksi johtajaksi koet itsesi?

- Pyrin pitämään kaikessa johtamisessani mukana riittävän maltillisen otteen ja olemaan ehkä vähemmän operatiivinen kuin olin edellisellä puheenjohtajakaudellani. Vahvuuteni on olla lähellä työntekijöitä, mutta haluan samalla antaa heille tarvittavaa tilaa ja olla liikaa puuttumatta sisältöasioihin. Olen luonteeltani talous- ja hallintojohtaja. Pyrin johtamaan kokemukseni kautta.    

Miten koet PK-35:lle leimallisen yhteisöllisyyden tarjoamat mahdollisuudet?

- Pihlajamäen ja muun lähialueen kumppanimaailma on meille erittäin tärkeä voimavara. Haluamme antaa seurastamme ulospäin kuvan, jota leimaa punamusta ilme. Tähän on helppo tarttua, jos toimimme fiksusti. Olemme hyvinvoiva seura.

PK-35 kiittää Teemu Jarosta haastattelusta ja toivottaa ”uusvanhalle” puheenjohtajalle antoisia hetkiä seuratoiminnan parissa!