Onnittelut Saija Luotolalle!

PK-35:n poikien 2009-ikäluokassa joukkueenjohtajana toimiva Saija Luotola on valittu seurassa joulukuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa aiemmin valittujen tavoin palkinnoksi Intersport Puhoksen lahjakortin.

Luotola on toiminut tehtävässään keväästä 2017 hänen poikansa liityttyä PK-35:een pari vuotta sitten. Saija ilmoitti heti aluksi olevansa tarvittaessa käytettävissä missä tahansa taustaroolissa.

- Olen tällainen mokkapalaäiti, jolle on yksilölajeja harrastaneena ollut uutta ja avartavaa kokea joukkueurheilun maailmaa. Tämä toiminta on tuntunut todella mielenkiintoiselta. Aloitin seurassa viime vuonna naisten harrastefutiksenkin, Luotola sanoo.

- Joukkueenjohtajana on ollut aika paljon opeteltavaa, sillä alussa kaikki tietotaito ei voinut olla hallussa. On hienoa, että seura jatkuvasti tukee, ohjeistaa, kannustaa ja antaa tarvittaviin kysymyksiin nopeat vastaukset. Toimistolle on aina kiva mennä, sillä siellä ollaan aidosti kiinnostuneita, miten joukkueella menee. 

Saija kokee saaneensa kasvaa tehtävässään joukkueen mukana ja oppivansa koko ajan uutta. Hän kehuu kovasti seuran monipuolista toimihenkilökoulutusta sekä nollaysipoikien osaavaa valmennustiimiä, joka on valmis tekemään erittäin paljon niin ryhmän kuin yksilön eteen.

- Joukkueessamme on loistavien valmentajien lisäksi tosi mukavia vanhempia, joiden kanssa on kiva tehdä antoisaa yhteistyötä ja viettää säästä riippumatta viihtyisiä hetkiä kentän laidalla. Matkaturnauksemme ovat ainakin itselleni olleet vuoden kohokohtia, Saija jatkaa.

- PK-35 on juuri sopivan kokoinen seura, jossa voi luontevasti tutustua myös muiden joukkueiden toimihenkilöihin. Täällä vallitsee vahva yhteisöllisyys, joka näkyy kivana kyläilmapiirinä. Seuraan on helppo liittyä mukaan.

Ammatikseen vastaavana hammashoitajana työskentelevä Luotola tuntee toimivansa joukkueenjohtajana merkittävässä roolissa voidessaan edesauttaa lasten liikunta- ja urheiluharrastusta. Liikkumattomuuden ennaltaehkäisy on hänen mukaansa toiminnan päätavoitteita. Saija korostaa olevansa aina valmis auttamaan harrastukseen osallistuvia lapsia. 

- On hienoa, että he oppivat toimimaan ryhmässä, kuuntelemaan neuvoja ja saamaan tätä kautta hyödyllisiä elämäntaitoja. Joukkueurheilu kannustaa samalla omatoimiseen liikuntaan. On tärkeää pyrkiä suhteuttamaan vapaa-aika sopivassa määrin ohjattuun toimintaan.  

Luotola tiivistää osuvasti, että urheilu voi parhaimmillaan olla avain onneen. Kun lapsilla on positiivinen suhde liikuntaan, he kokevat Saijan mielestä aitoa iloa sekä luontaista tarvetta liikkua. Vaikka nollaysien futis muuttuu koko ajan yhä kilpailullisempaan suuntaan, joukkueenjohtaja näkee sen pohjimmiltaan iloon perustuvaksi toiminnaksi. 

- Haluan lopuksi toivottaa kaikille oikein hyvää futiskautta sekä kiittää samalla joukkueemme hienoja valmentajia!

PK-35 onnittelee Saija Luotolaa valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle antoisaa futisvuotta 2019!