Filippa ja Elli-Noora maajoukkueleirille

Punamustien pelaajat Filippa Kilponen ja Elli-Noora Kainulainen on valittu U19-tyttöjen maajoukkueleirille, joka pidetään Eerikkilässä 4.-8. helmikuuta.

Tapahtuma on tärkeää valmistautumista huhtikuussa pelattavaan EM-jatkokarsintaan, jossa Suomi kohtaa 3.4. Puolan, 6.4. turnauksen järjestäjämaa Belgian sekä 10.4. Sveitsin. Helmikuun leiri on ikäluokalle jo alkuvuoden toinen, mutta Eerikkilään on kutsuttu nyt eri pelaajat kuin kuluneen viikon kokoontumiseen, jossa punamustista olivat mukana Marie Mäkinen ja Emma Immonen.

- Leirillä on jälleen pelaajakoulutussisältöjä ja testejä. Lisäksi pelaamme ottelun (6.2.) FC Hongan naisia vastaan. Kahdesta leiriryhmästämme on aika lyhyessä ajassa saatava kasaan yksi joukkue, päävalmentaja Marianne Miettinen sanoo Palloliiton tiedotteessa.

Tyttöjen U19-maajoukkue kohtaa vielä ennen EM-jatkokarsintaa kahdesti Portugalin. Vierasottelut pelataan Leiriassa 4. ja 6. maaliskuuta. Talven leirit ovat luonnollisesti tärkeitä näyttöpaikkoja karsintaturnauksen kenraaliharjoituksiin. Ikäluokan EM-lopputurnaus on ohjelmassa 16.-28.7. Skotlannissa. 

Filippa ja Elli-Noora edustavat hallitsevaa Suomen mestaria PK-35 Vantaata, jolle ei ainakaan toistaiseksi ole myönnetty liigalisenssiä kaudeksi 2019. PK-35 tiedotti aiemmin tällä viikolla sosiaalisessa mediassa, ettei sen Ykkösessä pelaava naisjoukkue aio hakea liigapaikkaa. Seura toivottaa samalla PK-35 Vantaalle voimia ja kärsivällisyyttä hankalaan tilanteeseen.

PK-35 onnittelee Filippaa ja Elli-Nooraa maajoukkuekutsuista!