Valmennuslinja työn alla

Pelaaja- ja valmentajakoulutukseen vahvasti satsaava PK-35 on laatimassa valmennuspäällikkö Sixten Boströmin johdolla uutta valmennuslinjaa. 

Tehtävässään vuoden alusta toiminut Boström näkee, että huolellisesti rakennetun valmennuslinjan kautta on mahdollisuus päästä käsiksi useisiin valmennuksellisiin perussisältöihin. Koska kyseessä on tärkeä asia, se on pitkä ja aikaa vaativa prosessi, joka on tehtävä ilman kiirettä.

- Kun valmennuslinja tehdään, se kannattaa tehdä kunnolla. On harkittava tarkasti sen sisältöjä ja minkä näköinen siitä halutaan. Joukkueiden tarpeet ovat ratkaisevassa asemassa, ”Siku” sanoo.  

- Pyrimme käytännönläheisyyteen. Liitämme valmennuslinjaan videoita ja animaatioita, sillä näkeminen on niin pelaajille kuin valmentajille tehokas tapa ymmärtää ja oppia asioita.

Tavoitteena on, että valmennuslinja saataisiin kuluvan kauden aikana lähelle valmista mallia. Oleellinen osa koko prosessia on linjan jalkauttaminen käytäntöön, mikä tapahtuu pitkälti seuran sisäisissä koulutuksissa.

- Perusrakenteena on sujuva jatkumo 5v5-ikäluokista 8v8:n kautta 11v11:een. Keskeistä on, mitä pelaajan on osattava milloinkin ja miten kehitys jatkuu ikäluokasta toiseen, Siku linjaa.

- Satsaamme myös toiminta- ja harjoittelukulttuuriin. Tämä pätee nuorimpiinkin ikäluokkiin. Peekoolainen toimintamalli sanelee, kuinka käyttäydymme peleissä ja harjoituksissa.

PK-35 alkaa järjestää valmentajakoulututusta eri ryhmittymille ja ikäluokille jo helmikuun aikana. Seura tiedottaa aiheesta pian lisää.

- Valmennuslinja ja koulutukset ovat meille erittäin tärkeitä asioita. Haluan muistuttaa, että laadukas toiminta voi parhaimmillaan olla tosi hauskaa.

PK-35 kiittää Sikua kommenteista sekä toivottaa seuran valmentajille antoisia koulutuksia!