Onnittelut Mikko Heinolle!

PK-35:n P07-ikäluokassa joukkueenjohtajana toimiva Mikko Heino on valittu seurassa tammikuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa aiemmin valittujen tavoin palkinnoksi Intersport Puhoksen lahjakortin.

Heino, 52, aloitti tehtävässään marraskuussa 2017. Mikolla on erittäin pitkä ja vahva kokemus joukkuepelimaailmasta, sillä hän toimi aiemmin peräti 35 vuotta jääkiekon parissa lukuisissa eri rooleissa.

- Ehdin olla mm. pelaaja, valmentaja, joukkueenjohtaja, tuomari, manageri ja seuran puheenjohtaja. Pelasin lapsena jonkin verran futistakin, jonka pariin palasin vaimoni pojan harrastuksen kautta. Tässä on joukkuepelitaustani takia helppo ja tosi kiva olla mukana, Heino sanoo.

- Joukkueenjohtajan on hyvä olla näkymätön hahmo, joka hoitaa juoksevia asioita ja huolehtii, että kokonaisuus toimii. Koska pelaajat ja valmentajat ovat tärkeimpiä, on sitä parempi mitä vähemmän joukkueenjohtaja on esillä. Toimin linkkinä pelaajien, valmentajien ja vanhempien välillä. 

Mikko korostaa, että joukkuepelimaailman parasta antia on pelillisen kehityksen ohella oppia toimimaan ryhmässä, olla osa sosiaalista toimintaympäristöä, saada mahdollisesti elinikäisiä kavereita ja ystäviä. Pelaajat olisi hänen mielestään pyrittävä ja pystyttävä pitämään mukana 12-13-ikävuoden jälkeenkin.

- Siihen saakka jopa puolet lapsista harrastaa liikuntaa seuroissa tai muuten ohjatusti. Omassa joukkueessamme on ollut hienoa nähdä läheltä poikien pelillistä ja ryhmätoiminnallista kehitystä. Tämä on loistavaa vastapainoa työelämälle.

Mikon äänestä kuuluu pitkä urheilukokemus sekä kyky asettua pelaajien ja valmentajien asemaan. Hän kokee PK-35:n hyvin toimivaksi seuraksi, jota leimaa erityisesti paikallisuus. Lisäksi joukkueenjohtajien välinen yhteistyö ja seuran tarjoama tuki saavat häneltä kovasti kehuja.

- On upeaa, että PK:lla on Pihliksessä oma kotipesä. Toisaalta esimerkiksi Viikissä, missä asumme, on tosi kiva nähdä eri ikäisten tyttöjen ja poikien lähtevän seuran väreissä treeneihin.

PK-35 onnittelee Mikko Heinoa valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi sekä toivottaa hänelle erinomaista futisvuoden jatkoa!