Junioripäällikkö maajoukkuetehtävissä

PK-35:n junioripäällikkö ja tyttöjen BSM-joukkueen päävalmentaja Akan Okomoh oli viime viikolla vastuullisessa maajoukkueroolissa Portugalissa.

Okomoh toimi U17-tyttöjen (2002) leirillä ja kaksoismaaottelussa Suomen videoanalyytikkona. Pelit Portugalia vastaan päättyivät 4-3-vierasvoittoon sekä 1-1-tasapeliin. Akanin tehtävä oli seurausta viime kesän videoanalyytikkokoulutuksesta, joka järjestettiin Helmari- ja Huuhkajapäivien yhteydessä Eerikkilässä.

- Tiesin sen jälkeen, että jossain vaiheessa tällainen kutsu saattaa kuulua. Oli tosi antoisaa elää ja kokea maajoukkueen arkea. Olin mukana kaikissa palavereissa, tutustuin taustahenkilöihin ja sain eväitä omaankin käytännön työhöni, mitä kautta voin nostaa joukkueemme vaatimustasoa, Akan sanoo.

Tehtävänkuva oli monipuolinen. Siihen kuului Portugalin scouttaus ennen matkaa, vastustajan aiempien pelien materiaalien työstö maajoukkuevalmentajien käyttöön sekä kolmen harjoituksen ja kahden ottelun videoinnit.

- Tein sovituista teemoista klipit pitkälti sen mukaan, saatiinko harjoiteltuja asioita vietyä kentälle. Tätä tapahtui niin pelien jälkeen kuin niiden aikana. Olin radiopuhelinyhteydessä vaihtopenkille apuvalmentajaan ja näytin pelaajille tauolla, mitä olin kuvannut, Akan kertoo.

- Seurasin otteluissa sekä Suomen että Portugalin pelaamista. Nyt matkan jälkeen olen valmennustiimin kanssa työstänyt henkilökohtaisia palautteita, joihin kuuluvat videoklipit kullekin pelaajalle tärkeistä asioista.    

Maaliskuun loppupuolella pelattavaan EM-jatkokarsintaan valmistautuvan U17-maajoukkueen pelaajaryhmään valittiin PK-35:stä Portugali-pelien jälkeen Ella Burton. Suomi kohtaa turnauksessa 24.3. järjestäjämaa Itävallan, 27.3. Belgian sekä 30.3. Walesin.   

PK-35 toivottaa kummallekin Portugalissa leireilleelle peekolaiselle erinomaista futiskevättä!