Palautetta U16-tytöille

Tyttöjen maajoukkuevalmentaja Marko Saloranta kommentoi Palloliiton tiedotteessa U16-ikäluokan alueturnausta, johon oli PK-35:stä valittu maalivahti Sonja Ferm sekä Ella Ikonen, Kukka Kiviniemi, Coco Saraste ja Ona Winter.

Punamustien kenttäpelaajat oli sijoitettu Etelä 2 -joukkueeseen, joka sijoittui viime viikolla pelatussa turnauksessa lopulta viidenneksi. Ella onnistui maalinteossa ottelussa Pohjoista vastaan.

- Parhaat pelaajat olivat hyvällä tasolla. Pallollinen pelaaminen oli pääasiassa aika hyvää, ja puolustamisessakin oli paljon positiivisia asioita, joskin kansainväliselle tasolle on vielä parannettavaa, Saloranta sanoo.

- Maalivahdit olivat omana ryhmänään, jonka valmentajat olivat todella tyytyväisiä. Joukkueet edessä vaihtuivat, mutta maalivahdit sopeutuivat nopeasti. Heille turnaus oli erittäin onnistunut.

Saloranta löysi ikäluokasta alueturnauksen perusteella myös tärkeitä kehityskohteita. Etenkin urheilullisuus ja fyysisen puolen valmiudet ovat liian epätasaisia.

- Pelin tempo laski, sillä osalla pelaajista oli vaikeuksia pelata yhtäkään koko ottelua hyvällä tasolla. Tämä on asia, jota meidän on käytävä nyt seurojen kanssa läpi. Tällä ikäluokalla on enää vajaa puoli vuotta EM-karsintojen alkuun. Hyppy kansainvälisiin peleihin on iso.

U16-tyttöjen seuraavat maajoukkuetapahtumat ovat 12.-17. toukokuuta Eerikkilässä pelattava UEFA Development Tournament sekä avoin PM-turnaus heinäkuun alussa Ruotsissa. EM-karsintaturnaus (U17) on edessä lokakuussa Slovakiassa.

PK-35 toivottaa alueturnaustytöille erinomaista futiskauden jatkoa sekä koko jäsenistölleen oikein hyvää vappua!