Sonja maajoukkueturnaukseen

PK-35:n maalivahti Sonja Ferm on valittu tyttöjen U16-maajoukkueeseen, joka pelaa toukokuun puolivälissä UEFA Development Tournamentin Eerikkilässä.

Suomi kohtaa turnauksessa 13.5. Ukrainan, 15.5. Liettuan sekä 17.5. Sveitsin. Joukkueeseen valittiin yhteensä kaksikymmentä pelaajaa.

Ferm on kehittynyt ikäluokassaan maan terävimpään veskariparhaimmistoon. PK-35:n maalivahtikoordinaattori Henrik Salmelainen luonnehtii Sonjan olevan rauhallinen persoona ja erittäin tunnollinen harjoittelija, jolla on kova halu oppia ja kehittyä.

- Hän on mennyt viime aikoina paljon eteenpäin. Sonjan vahvuuksia ovat laadukkaat perustorjunnat ja vastaantulojen ajoitukset, jotka auttavat häntä 1v1-tilanteissa. Myös kyky nähdä, mistä löytyy tilaa ja mihin pallo kannattaa pelata, on hyvällä tasolla, Salmelainen sanoo. 

- Sonjan on toisaalta nopeutettava pallollista pelaamistaan. Pallo on saatava nopeammin haltuun ja liikkeelle. Lisäksi torjunnat kaipaavat vielä lisää räjähtävää voimaa. Niihin lähtöä on kehitettävä yhä tehokkaammaksi. 

PK-35 kiittää ”Hegeä” kommenteista ja toivottaa Sonjalle antoisaa maajoukkueturnausta!