Akan Okomoh töihin Palloliittoon

PK-35:n junioripäällikkö, pitkäaikainen valmentaja ja entinen pelaaja Akan Okomoh, 27, siirtyy vuoden 2020 alussa Palloliiton päätoimiseksi Etelän aluevalmentajaksi.

Akanista tulee uuden tehtävänsä myötä tärkeä osa Seurojen Palloliitto -hankkeeseen kuuluvaa naisten ja tyttöjen pelaajakehitystiimiä. Haussa oli kahden aluevalmentajan lisäksi kaksi tyttömaajoukkueiden päävalmentajaa. Palloliitto sai neljään tehtävään yhteensä kolmetoista hakemusta ja kutsui työhaastatteluihin seitsemän henkilöä.

- Valitut henkilöt ovat nuorten pelaajakehityksen ammattilaisia, joilla on tietoa naisten ja tyttöjen kansainvälisestä tasosta sekä ajatuksia siitä, mitä kehitysaskeleita meidän tulisi pelaajakehityksessä seuraavaksi ottaa. Olennaista on seurojen kanssa tehtävä yhteistyö, Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen sanoo Palloliiton tiedotteessa.

- Akan tuntee seurojen arjen, ymmärtää valmennusosaamisen kehittämisen merkityksen pelaajakehityksen kannalta ja kykenee auttamaan seuroja myös pelaajakehitysrakenteiden jatkokehittämisessä. Hänen halunsa kehittää ja kehittyä, nykyaikaiset opetus- valmennusmetodit sekä kykynsä johtaa tiedon kautta ovat erinomaista luokkaa. 

Okomoh toimii PK-35:n junioripäällikkönä nyt kolmatta vuotta. Hän hoitaa nykyiset tehtävänsä normaalisti kuluvan vuoden loppuun, kunnes aloittaa vuodenvaihteen jälkeen uudessa työssään.

- Koska haluan kehittyä valmentajana, jonkinlainen ympäristönvaihdos tuntui kaikkien näiden vuosien jälkeen välttämättömältä. Urani kannalta on tarpeellista joutua taas epämukavuusalueelle, Akan perustelee ratkaisuaan.

- Koen tulevani hyvin toimeen pelaajien, valmentajien ja vanhempien kanssa. Pyrin kehittämään sekä ympäristöäni että pelaajia niin kentällä kuin heidän muussa arjessaan. Vaikka pelaajakehitys on työni kulmakiviä, sen on tapahduttava peli edellä. Futiksessa ei ole juurikaan yksilösuorituksia, sillä joukkue on kaiken lähtökohta. Myös vastustaja on huomioitava.

Akan vakuuttaa olevansa tyytyväinen PK-35:n nykytilaan. Seurassa on hänen mielestään tällä hetkellä sopiva määrä pelaajia suhteessa punamustien tarjoamaan ympäristöön, joskin tyttöpelaajien ja -joukkueiden määrää voisi yhä kasvattaa.

- Meillä on osaavia, innokkaita ja uteliaita valmentajia sekä seuratyöntekijöitä, jotka ovat tehneet erinomaista työtä esimerkiksi nuorimmissa ikäluokissa, missä riittää määrää ja laatua. Seura saa uuden valmennuslinjaprosessinsa myötä toimintaansa lisää logiikkaa, kuten tietoa siitä, mitä tulee harjoitella missäkin ikävaiheessa. 

PK-35 kiittää Akania kommenteista ja onnittelee häntä uudesta työsopimuksesta!

Aiheesta lisää: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/naisten-ja-tyttojen-pelaajakehitystiimi-koossa-kokonaisuudessaan-0