Onnittelut Erno Lehtovirralle!

PK-35:n toiminnassa monipuolisesti mukana oleva Erno Lehtovirta on valittu seurassa kesäkuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa aiemmin valittujen tavoin palkinnoksi Intersport Puhoksen lahjakortin.

Lehtovirta toimii punamustien P05/2-joukkueessa huoltajana sekä P08-ikäluokassa joukkueenjohtajana. Hän kuuluu lisäksi seuran yhdeksänhenkiseen hallitukseen. 

- Tulin toimintaan mukaan noin kolme vuotta sitten, kun vanhempi poikani liittyi nollavitosiin. Nuorempi poikani pelaa nyt nollakaseissa. Minulla on aiempaa futiskokemusta sekä pelaajana että joukkueiden taustatöistä, Erno sanoo.

Todellisen monitoimimiehen mielestä on erittäin mielekästä osallistua jalkapalloseuran vapaaehtoistoimintaan. Häntä kehutaan kullanarvoiseksi henkilöksi ja joukkueen kasassa pitäväksi voimaksi, joka on toiminut ikään kuin viimeisenä lenkkinä, kun valmentajilla tai joukkueenjohtajilla on välillä ollut aikatauluongelmia.

- Tykkään todella paljon urheilutoiminnasta. On erittäin tärkeää, että lapsille ja nuorille löytyy liikuntaharrastuksen parista mielekästä tekemistä. Tämä on itseänikin eteenpäin vievä voima, joka tuo motivaatiota päivästä toiseen, Erno jatkaa.

- Innostukseni lähtökohtana on tietysti se, että haluan omien lasteni harrastavan liikuntaa, mutta toiminnassa on muutenkin hienoa olla mukana. Useille lapsille ja nuorille on ensiarvoisen tärkeää saada kuulua urheiluseuraan.

Lehtovirta vakuuttaa viihtyvänsä PK-35:ssä erinomaisesti. Hän tiivistää osuvasti, että seura on sopivan iso ja samalla sopivan pieni ollakseen perhe. 

- ”Yksi yhteinen” saattaa kuulostaa kliseeltä, mutta se on tämän seuran tapauksessa täyttä totta. Koen isänä ja vapaaehtoisena, että kaikki toimii tosi hyvin. Olen nähnyt kolmen vuoden aikana merkittävää kehitystä, joka jatkuu edelleen. Oleellisinta on jatkuva pyrkimys kehittyä.

Erno nostaa samalla esiin tärkeän aiheen, josta on viime aikoina käyty paljon julkista keskustelua. Useissa seuroissa ollaan huolissaan päätoimisten työntekijöiden ja miksei muidenkin toimihenkilöiden jaksamisesta ja hyvinvoinnista.

- Tämä on asia, josta on muistettava kantaa vastuuta. Kun resurssit ovat pienet, mutta toiminta ammattimaista, tietyille henkilöille saattaa kasautua kohtuuton työtaakka. On silti PK-35:n vahvuus, ettei seura ole tämän takia esimerkiksi alkanut nostaa kausimaksuja. Kaikkien jäsenten halutaan tietysti pysyvän toiminnassa mukana. Näiden asioiden välille tarvitaan sopiva tasapaino. 

Painavia sanoja mieheltä, joka tietää mistä puhuu. Erno lähettää lopuksi terveisiä punamustien koko jäsenistölle.

- Osallistukaa aktiivisesti seuramme tapahtumiin! Esimerkiksi miesten kotipelit ovat nykyään spektaakkeleja, joita voisivat tulla seuraamaan yhä useammat pelaajien vanhemmatkin.

PK-35 onnittelee Erno Lehtovirtaa valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle antoisaa futiskauden jatkoa!