Onnittelut Niina Bodekolelle!

PK-35:n P12-ikäluokassa joukkueenjohtajana toimiva Niina Bodekole on valittu seurassa heinäkuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa aiemmin valittujen tavoin palkinnoksi Intersport Puhoksen lahjakortin.

Niina aloitti tehtävässään viime syksynä. Joukkueessa pelaa hänen 2013 syntynyt poikansa, joka liittyi seuran toimintaan alun perin Minifutiksen kautta.

- Itselläni ei varsinaisesti ollut aiempaa jalkapallotaustaa, mutta olen harrastanut liikuntaa monipuolisesti ja pohjoisen kasvattina etenkin lumella. Olen myös ollut alusta asti mukana seuran Naisfutiksessa. Se on hauskaa kuin mikä, vaikka välillä oma taitotaso turhauttaakin, Niina sanoo.

- Futis on kiinnostanut pitkän aikaa penkkiurheilijan näkökulmasta. Seuraan La Ligaa, Mestarien liigaa, satunnaisesti muitakin eurooppalaissarjoja sekä tietysti arvokisoja. Tämä on varmasti innostanut poikianikin pelaamaan.

Joukkueenjohtajana on Niinan mielestä mukava tutustua pelaajien vanhempiin. Suuri osa perheistä asuu lähellä toisiaan, mikä luo yhteisöllisyyttä ja kylätunnelmaa.

- Joukkueessamme on tosi kivoja vanhempia, joiden välillä vallitsee hyvä yhteishenki. Tämä on paikallisen kaupunginosaseuran etu.

P12-ikäluokassa on yhteensä noin kuusikymmentä pelaajaa. Niina myöntää, että hänen on vielä opeteltava muistamaan poikien nimet ja samalla vielä muitakin joukkueenjohtajan tehtäviä.

- Koska harrastajamäärä on iso, joskus esimerkiksi yksinkertainen varustetilaus voi tuntua hankalalta. On tärkeää, että yhteistyöni rahastonhoitajan kanssa toimii.

Niina korostaa lasten liikuntatoiminnassa hyvien kaverien ja sosiaalisten taitojen merkitystä. Futis on hänen mielestään sopivan matalan kynnyksen harrastus. Pallon kanssa on aina helppo mennä pihalle.

- Pidän tärkeänä, että lapset pysyvät liikkeellä poissa ruutujen äärestä. Liikuntaharrastukseen sisältyy terveydellisten vaikutusten lisäksi iso määrä muitakin merkittäviä asioita.

PK-35 seurana saa Niinalta paljon kiitosta. Hän tietää futisäitinä kokemuksestaan, että esimerkiksi olosuhteet ja kenttätilanne ovat punamustilla paremmassa kunnossa kuin useilla muilla seuroilla.

- En löydä oikeastaan mitään moitittavaa. Työntekijät ovat huipputyyppejä, joilta on helppo kysyä apua ja neuvoja. Toiminnassa on mukana myös pitkän linjan seuraihmisiä, jotka pitävät tiettyä kulttuuria yllä. Lisäksi on hienoa, että edustusjoukkueen pelaajat osallistuvat juniorien valmennukseen, käyvät vierailuilla leireillä ja niin edelleen, Niina jatkaa.

- Kun seura kannustaa tulemaan Pihlikseen katsomaan aikuisten edustusjoukkueen pelejä, lapset saavat esikuvia, jotka puolestaan kannustavat liikkumaan. Lähetän samalla kaikille intoa ja tsemppiä syyskauteen!

PK-35 onnittelee Niina Bodekolea valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle erinomaista futiskauden jatkoa!