Onnittelut Osmo Laitiselle!

Kesän tunnustukset saavat PK-35:ssä nyt jatkoa, kun tyttöjen 2001-ikäluokan joukkueenjohtaja Osmo Laitinen, 46, on valittu heinäkuun Kuukauden vapaaehtoiseksi ja saa palkinnoksi Puhos Intersportin lahjakortin.

PK-35 oli Osmon ensimmäinen seura, kun hän kuusivuotiaana aloitti futiksen Pihlajiston kaupunginosajoukkueessa. Hän edusti punamustia pari kolme vuotta, kunnes siirtyi muihin seuroihin. Peliharrastus on jatkunut hänen nykyisiin ikämiespäiviinsä saakka.

- Pelasin futista viimeksi eilen, Osmo sanoo tämän tekstin kesäisenä haastattelupäivänä.

Laitinen toimii nykyisessä joukkueenjohtajan tehtävässään nyt ensimmäistä kautta oltuaan aiemmin saman ikäluokan rahastonhoitajana sekä tavallisena isänä kentän laidalla. Osmon tytär on pelannut PK-35:ssä jo kuusi vuotta.

- Minut oli aika helppo houkutella joukkueenjohtajaksi. Ilmoitin, että olen valmis tehtävään, jos keltään muulta ei löydy siihen intohimoa. Näissä hommissa pysyy aika hyvin kartalla, mitä joukkueessa ja seurassa tapahtuu. On mukava kokea, mitä vapaaehtoistyö ihan aidosti on, Osmo jatkaa.

- Haastavimpia töitä ovat sarjapelien järjestäminen sekä varainkeruu. Mitä enemmän saamme ihmisiä puhaltamaan samaan yhteiseen hiileen, sitä helpompaa taloudenpito on. Tykkään kyllä enemmän toimia joukkueenjohtajana kuin rahastonhoitajana. Olen joka tapauksessa näiden tehtävien myötä kokenut antavani toimintaan oman panokseni.

PK-35:n T01-joukkue ylsi heinäkuun viimeisenä viikonloppuna hienoon saavutukseen voitettuaan Vantaalla ikäluokan valtakunnallisen päätapahtuman eli Laura Kalmari -turnauksen. Osmo myöntää kokeneensa silloin huippuhetkensä futiksen taustahenkilönä.

- Meillä oli turnausvoiton jälkeen hieno yhteinen illanvietto yhden uuden pelaajamme kotona. Joukkueemme on muutenkin täynnä kivoja tyttöjä, joista suurimmalta osalta löytyy tavoitteita ja halua harjoitella. Treeneissä on korkea osallistumisprosentti, ja uudetkin pelaajat ovat päässeet toimintaan hyvin mukaan. On tärkeää, että seuran sisältä löytyy vaihtoehtoja, kun tytöistä tulee B-ikäisiä.

PK-35 onnittelee Osmo Laitista valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle erinomaista futiskauden jatkoa! Ja lopuksi Osmon terveiset koko seuran jäsenistölle:

- Tsemppiä syksyn koitoksiin ja intoa talviharjoitteluun, sillä talvihan on jo tulossa!