Uuden toiminnanjohtajan puheenvuoro

Jukka Santala, 31, aloittaa torstaina 1. joulukuuta PK-35:n uutena toiminnanjohtajana. Paikka vapautui, kun seurassa vuosien ajan hyvää työtä tehnyt Toni Leonoff siirtyi muiden tehtävien pariin.

Santala edusti PK-35 Vantaata pelaajana kaudet 2012 ja 2014. Lopetettuaan pelaamisen hän toimi seurassa kehityspäällikkönä. Jukka oli hankkinut vastaavista töistä kokemusta jo Kotkasta samalla kun pelasi FC KTP:ssä. Hän suoritti silloin myös Palloliiton seuratyöntekijäkoulutuksen.

- Vuodet Vantaalla olivat värikästä aikaa, josta riittäisi aineistoa kirjaksi saakka. Parin kauden aikana tuli nähtyä koko suomalaisen futiksen kirjo. Vaikka miesten liigajoukkueelle kävi niin kuin kävi, ajasta Vantaalla jäi kivojakin muistoja, pelaajaurallaan mm. Veikkausliigassa, Skotlannissa, Tanskassa ja Ruotsissa pelannut Santala sanoo. 

- Nyt on hyvä fiilis, kun pääsen aloittamaan työni toiminnanjohtajana. Toni vei seuran asioita hienosti eteenpäin, joten sitä työtä on kiva jatkaa. Hänelle kuuluu iso kiitos.

Santala näkee, että PK-35:ssä on viime aikoina tapahtunut paljon hyvää. Esimerkiksi nuorisotoimenjohtaja Juuso Mattilan ja junioripäällikkö Akan Okomohin työ aloittavien ja nuorimpien ikäluokkien kanssa on tulevan toiminnanjohtajan mukaan erittäin tärkeää.

- Haluamme edelleen lisää lapsia seuraamme harjoittelemaan ja pelaamaan hyvissä olosuhteissa. Valmennuspäällikkö Sergio Almenara on puolestaan tuonut uutta näkemystä pelaaja- ja valmennuskehitykseen.

PK-35:n tyttöfutis on jo nyt erinomaisella tasolla, mutta sitäkin on Santalan mukaan yhä kehitettävä. Välimatkaa PK-35 Vantaan naisten liigajoukkueeseen on kyettävä lyhentämään, jotta lupaavat pelaajat eivät siirry muihin seuroihin.

- Lisäksi miesten Kolmosessa pelaava edustusjoukkue on kiinnostava ryhmä. Haluamme siihen paikallisuutta, lähiöseuran yhteishenkeä ja tietysti omia pelaajiamme. Toimintaa on kehitettävä niin, että joukkueella on lähivuosina mahdollisuudet nousta Kakkoseen, Santala linjaa.

- Haluan lopuksi lähettää ison kiitoksen kaikille vapaaehtoisille talkoolaisille, jotka auttoivat esimerkiksi Myllyhallin nostossa. Yhteisöllisyys on seuralle korvaamaton voimavara.  

PK-35 kiittää Jukka Santalaa haastattelusta ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää uuteen tehtävään!