Onnittelut Markus Lautalalle!

PK-35:n T11- ja P08-ikäluokissa valmentava Markus Lautala on valittu seurassa joulukuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa aiemmin valittujen tavoin palkinnoksi Intersport Puhoksen lahjakortin.

Lautala toimii T11:n vastuuvalmentajana yhdessä Ville Ylianuntin kanssa sekä yhtenä valmentajana P08:n haastejoukkueessa, joka harjoittelee osin ikäluokan kilpajoukkueen kanssa. Hän aloitti valmentamisen pojissa noin kaksi ja puoli vuotta sitten, kun taas tytöissä tulee keväällä vuosi täyteen.

- Poikani liittyi PK-35:een nelisen vuotta sitten. Pysyin aluksi kentän laidalla, kunnes minua pyydettiin mukaan valmentajaksi. Olen tykännyt tästä kovasti. Valmentaminen on hauskaa ja mieluisaa puuhaa, omina kouluvuosinaan Tikkurilan Palloseurassa pelannut ja muutenkin urheilua harrastanut Markus sanoo. 

- Ihan pienimmissä ikäluokissa näkyy kova tekemisen into. Siellä eletään täysillä ja isolla tunteella mukana. Vähän vanhempien kanssa on palkitsevaa, kun näkee harjoiteltujen asioiden siirtyvän peleihin. Tulee hyvä fiilis, kun oppi menee perille.

Lautala suorittaa parhaillaan D-tason prosessimuotoista valmentajakurssia. Hän kokee saavansa koulutuksesta uutta näkemystä toiminnan sisältöihin ja käytännön valmennustilanteisiin. Vaikka kurssi on vielä kesken, siitä on ollut hänelle jo nyt hyötyä.

- Haluan ensisijaisesti olla mahdollistamassa lasteni liikuntaharrastusta, mutta samalla myös kehittyä valmentajana. Kun teen jotakin, haluan tehdä sen mahdollisimman hyvin.

Markus kehuu PK-35:n hyvää seurahenkeä ja yhteisöllisyyttä. Hän on saanut vahvan vaikutelman, että seurassa arvostetaan toinen toista ja kaikkien yhteistä toimintaa.

- Esimerkiksi lähikaupassa tai luistinradalla on kiva nähdä PK:n värejä. Silloin syntyy tunne, että olemme osa yhtä ja samaa yhteisöä, joka ei ole liian iso, Markus näkee.

- En todellakaan osannut odottaa, että tulisin valituksi Kuukauden vapaaehtoiseksi. Tuntuu totta kai hyvältä, että sitä mitä tekee, myös arvostetaan.

PK-35 onnittelee Markus Lautalaa valinnasta joulukuun Kuukauden vapaaehtoiseksi sekä toivottaa hänelle erinomaista futisvuotta 2018!