Tia-Marialle voittomaali Latviassa

Punamustien Tia-Maria Jaakonsaari ja Iina Salmi tekivät ratkaisevat 3-2- ja 4-2-maalit, kun naisten B-maajoukkue voitti keskiviikkona Latvian kaksoismaaottelun avausosassa.

Suomi oli hallissa pelatussa ottelussa 0-1- ja 1-2-tappiolla, mutta nousi toisen puoliajan loppupuolella selvään 4-2-vierasvoittoon. Tia-Maria ja Iina vaihdettiin kentälle vain joitakin minuutteja ennen maalejaan.

Punamustien muista pelaajista Roosa Toivanen ja Vilma Väisänen pelasivat viimeisen noin kymmenminuuttisen. Elina Salmi ei tällä kertaa saanut peliaikaa.

- Pelasimme rohkeasti alusta asti, mutta olimme ehkä hieman pehmeitä. Pelinavaaminen ja -rakentelu toimivat, mutta viimeisellä kolmanneksella ratkaisut olivat huonoja. Lopussa vaihtopelaajat toivat tuoreita jalkoja ja tehoja viimeistelyyn. Olimme toisella puoliajalla vahvoja myös kaksinkamppailuissa, päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä sanoo Palloliiton verkkosivuilla.   

Voiton arvoa nostaa, että joukkueeseen jouduttiin vielä juuri ennen matkaa tekemään useita muutoksia. Tuplamaaottelun toinen osa pelataan perjantaina.

- Tarkoituksena on antaa kaikille mahdollisuus. Harjoituksissa kaikki ovat olleet tosi hyviä, joten niiden perusteella avaukseen voisi valita oikeastaan ketkä tahansa. Meillä on nyt yksi yhteinen ottelu alla, ja tiedämme aiempaa paremmin mitä vastaamme tulee, Lappi-Seppälä jatkaa.  

PK-35 onnittelee punamustien pelaajia hienosta kansainvälisestä voitosta ja toivottaa heille onnistumisia perjantain otteluun!